Автор Тема: продавам мотор 1.6 16в од фиат топпп..  (Прочитано 3391 пати)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
продавам мотор 1.6 16в од фиат топпп..
« на: 20 Октомври 2013, 18:55:34 pm »
продавам 1.6 16в од фиат мотор во перфектна состојба мина  сосе инсталација комплет,колата е одрзавана во словенија со сервисни книски е на реална километраза!!!! ima i nov rebras sose zategaci pred nekoj 3000km i ulje :D  200е.... :o
« Последно менување: 20 Октомври 2013, 19:12:14 pm cupra 2 »
:D :D :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43698
  • Il Moderatore
Одг: продавам мотор 1.6 16в од фиат топпп..
« Одговори #1 на: 20 Октомври 2013, 18:57:29 pm »
Од која година е? Дали има тротл боди со сајла или без? И која е реалната километража?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 20 Октомври 2013, 19:01:21 pm »
Од која година е? Дали има тротл боди со сајла или без? И која е реалната километража?
98-99 та е,  со сајла е 170 или 180 забраив утре тоцно ке проверам зс нема сеа акумулатор на неа,

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 20 Октомври 2013, 19:02:42 pm »
Ок, доволно прецизно е, ко` за мотор на старо :) Да беше по 2000-та (со drive-by-wire тротл боди), ќе бев заинтересиран - лесно се уклопува во Стилото :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 20 Октомври 2013, 19:05:42 pm »
то
Ок, доволно прецизно е, ко` за мотор на старо :) Да беше по 2000-та (со drive-by-wire тротл боди), ќе бев заинтересиран - лесно се уклопува во Стилото :)
тоа е јас го давам комплет сосе инсталација од напред до осигурачи!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 20 Октомври 2013, 19:07:14 pm »
Сепак, стилото има малку посложен боди компјутер, не е лесно постар тип на мотор да се уклопи во DIY варијанта.  Цената ти е одлична, би требало одма да го шитнеш! Ако некој има Браво/Брава 1.4 12v, ova ќе му дојде поефтино од ремап, а добива светлосни години повеќе!

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 20 Октомври 2013, 19:10:39 pm »
Сепак, стилото има малку посложен боди компјутер, не е лесно постар тип на мотор да се уклопи во DIY варијанта.  Цената ти е одлична, би требало одма да го шитнеш! Ако некој има Браво/Брава 1.4 12v, ova ќе му дојде поефтино од ремап, а добива светлосни години повеќе!
најверојатно ке си дојде купец ептен ми фака место во двор затоа не и фурам луда цена ко другите а моторот е змија капка уље нема на него гуми пали јас ја возев низ мала :D :D :D

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 20 Октомври 2013, 19:15:30 pm »
Сепак, стилото има малку посложен боди компјутер, не е лесно постар тип на мотор да се уклопи во DIY варијанта.  Цената ти е одлична, би требало одма да го шитнеш! Ако некој има Браво/Брава 1.4 12v, ova ќе му дојде поефтино од ремап, а добива светлосни години повеќе!
најверојатно ке си дојде купец ептен ми фака место во двор затоа не и фурам луда цена ко другите а моторот е змија капка уље нема на него гуми пали јас ја возев низ мала :D :D :D
ааа ти го бараш оној со пластичната грана исти е ко мојот само со струјата е друго

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 20 Октомври 2013, 20:49:55 pm »
Така, има пластична грана и лептир без сајла - со електромоторче :)