Автор Тема: Lancia Delta  (Прочитано 85116 пати)

Отсутен GOLF6

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
  • .
Одг: Lancia Delta
« Одговори #30 на: 23 Ноември 2012, 18:47:24 pm »
Многу е убава  Делтава добре дојде

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4585
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #31 на: 23 Ноември 2012, 19:28:47 pm »
Преубава Ланчиа....создравје да си ја возиш и добре дојде :)
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #32 на: 23 Ноември 2012, 19:55:44 pm »
Прекрасна кола, неможеш да не ја сакаш !

Уште долго да те служи без проблем ! ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 23 Ноември 2012, 20:01:10 pm »
Фантастично! Вистински италијански стил и луксуз! Многу многу безгрижни километри! Се надевам дека некогаш ќе паркирам една (за жена ми пред се`) пред гаража!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #34 на: 23 Ноември 2012, 20:05:52 pm »
Топ!!! Многу е убава...

Бтв.
Фантастично! Вистински италијански стил и луксуз! Многу многу безгрижни километри! Се надевам дека некогаш ќе паркирам една (за жена ми пред се`) пред гаража!

Што бе, не и пушташ во гаража да паркира а ? :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #35 на: 23 Ноември 2012, 20:06:13 pm »

Колку коли ќе паркираш ти "за жена ти" пред гаража бе? ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 23 Ноември 2012, 20:11:41 pm »
Шо сум рекол до сега? Потсети ме :D :D знам за меене што сум рекол, ама за неа не памтам :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #37 на: 23 Ноември 2012, 21:08:50 pm »
Сакаш да кажеш дека е кола за жени???

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #38 на: 23 Ноември 2012, 21:11:18 pm »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #39 на: 23 Ноември 2012, 21:15:36 pm »
Добро дојде на Форумов...

Кај живееш, кај се движиш, Ланчијата и Свифтот многу ми се познати..

Мислам, дека ти со девојче во кола,  и јас со девојче во кола, пред 7-8 месеци правевме трка на семафорите од Соборна према Кастом паб, јас бев тогаш со бело Сузуки Свифт ГТИ :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 23 Ноември 2012, 21:18:33 pm »
@miksi, се мислев дали одма да ти кажам „да“, ама дозволи да го одбранам својот став :)
1. Жена ми моментално вози спуштено жуто стило со 3 врати и 100-тина кс :)
2. Жена ми е hell of a driver, без заебанции, заслужува да вози добри коли. (има женски моменти, но..)
3. Имам на кратко возено Delta, навистина е луксузна и убава, но е далеку од возило за „спортско-ентузијастички“ настроен како мене.
4. Колите не ги делам на женски и машки, но сепак оваа би и` ја препуштил на жена ми :)

@Carphatian, си ме изнасмеал со гифчево за цел ден ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #41 на: 23 Ноември 2012, 21:24:43 pm »
Искрено за потрошувашкава некако не ми е баш верна...

Најискрено... да не ме сватиш погрешно... ама ... не ми е за верување..

Мој другар имаше иста ваква делта ја продаде... ради, тоа што трошеше како луда низ град... бројките што ми ги кажа, ми се како низ магла... ама се мислам, дека викаше... 12-13 литра трошела... а , ако не и повеке...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #42 на: 23 Ноември 2012, 21:26:50 pm »
Па за вакво количе, и 15 да троши се исплаќа...

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #43 на: 23 Ноември 2012, 21:42:31 pm »
Искрено за потрошувашкава некако не ми е баш верна...

Најискрено... да не ме сватиш погрешно... ама ... не ми е за верување..

Мој другар имаше иста ваква делта ја продаде... ради, тоа што трошеше како луда низ град... бројките што ми ги кажа, ми се како низ магла... ама се мислам, дека викаше... 12-13 литра трошела... а , ако не и повеке...

Незнам што да кажам, и тој во сервис ми вика немогуче... епа тоа е, не е од рекла казала туку од прва рака, знам колку пунам и колку поминувам, на страна компјутерот шо го кажува истото. Најголемата потрошувачка во град ми била 11,5 кога имаше окулу 10к-15к км и тоа со често газење. Смирено возење не поминува над 8. Истото и за уљето... од сервис ми вика а богами и у книшката така пишува, дека нормална потрошња е до 400г на 1000 км. Епа мене ми е 0г на 10.000км

@miksi, се мислев дали одма да ти кажам „да“, ама дозволи да го одбранам својот став :)
1. Жена ми моментално вози спуштено жуто стило со 3 врати и 100-тина кс :)
2. Жена ми е hell of a driver, без заебанции, заслужува да вози добри коли. (има женски моменти, но..)
3. Имам на кратко возено Delta, навистина е луксузна и убава, но е далеку од возило за „спортско-ентузијастички“ настроен како мене.
4. Колите не ги делам на женски и машки, но сепак оваа би и` ја препуштил на жена ми :)

@Carphatian, си ме изнасмеал со гифчево за цел ден ;D ;D ;D
Дека не е спортска се сложувам и јас... и месец дена пред да ја купам да ми кажеше некој дека ќе возам неспортска кола без 2.0 мотор ќе се насмеев... ама ете љубав се деси... :D

Добро дојде на Форумов...

Кај живееш, кај се движиш, Ланчијата и Свифтот многу ми се познати..

Мислам, дека ти со девојче во кола,  и јас со девојче во кола, пред 7-8 месеци правевме трка на семафорите од Соборна према Кастом паб, јас бев тогаш со бело Сузуки Свифт ГТИ :)
Нешто познато ми е, мада не сум сигурен дека со ланчата сум бил пошо неа не ја газам баш многу и гарант поодамна него 7-8 мес. За такви ствари свифтот ми е (и без девојче у кола)  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 23 Ноември 2012, 21:47:02 pm »
Miksi, мене пунтото грам не ми трошеше, али стилто и алфата, по пропис :) Има исклучоци, тука ќе најдеш многу момци со алфи бензинци - познати тришаџики на уље, а нив не им троши речиси ич или многу малку. Потрошувачката е одлична и не треба многу „правдање“, модерен турбо бензинец со мала кубикажа и би требало толку да троши. Секако, зависи и од градската релација и од времето кога најчесто ја возиш колата.