Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 225771 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Совет за часовник
« Одговори #765 на: 11 Април 2018, 12:15:30 pm »
Ама ти прашуваш за паметни часовници. Не ни знаев дека и тоа нудат дизел. Како и да е, во тој случај, НЕ. Како што реков, Дизел практично се бижутерија и се дизајнерски модерни парчиња, гардероба на некој начин. Чудово најверојатно ке работи првата година, а наредната веќе нема да биде компатибилно со ништо и секако дека нема да добие ни апдејт ни бутур.

Едит, за 369 евра можеш да си купиш некој убав Тиссот од серијата ПРЦ кој наредни 40 години ке покажува колку е саат. Али па ако ти прави мерак да се занимаваш со ова и не ти се проблем "фрлените" пари, поиграј си. Од искуство ти кажувам дека кратко трае интересот.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #766 на: 11 Април 2018, 12:28:39 pm »
Толку евра коштаат играчките? Аман бе. Не отворив линк, само од сликата ги ѕирнав. Скапо. :)

ЕДИТ: @Dodo, ти титаниумски Tissot имаш или нетитаниумски? Ми се чини во некоја прилика ми спомна дека титаниумскиот лесно се греби, ама не се сеќавам баш добро дали со тебе го правевме тој муабет...
« Последно менување: 11 Април 2018, 12:33:58 pm Ipkisija Meskosa »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #767 на: 11 Април 2018, 12:35:47 pm »
Ја го ја...

IWC PILOT’S WATCH CHRONOGRAPH

Мислам на Џереми Кларксон дека е ваков. Си закажуваш термин за да договориш цена :)

Ама ти прашуваш за паметни часовници. Не ни знаев дека и тоа нудат дизел. Како и да е, во тој случај, НЕ. Како што реков, Дизел практично се бижутерија и се дизајнерски модерни парчиња, гардероба на некој начин. Чудово најверојатно ке работи првата година, а наредната веќе нема да биде компатибилно со ништо и секако дека нема да добие ни апдејт ни бутур.

Едит, за 369 евра можеш да си купиш некој убав Тиссот од серијата ПРЦ кој наредни 40 години ке покажува колку е саат. Али па ако ти прави мерак да се занимаваш со ова и не ти се проблем "фрлените" пари, поиграј си. Од искуство ти кажувам дека кратко трае интересот.

Имаш некој конкретен предлог, по твоја мерка?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #768 на: 11 Април 2018, 12:52:31 pm »

Јас го имам овој и е топ!

https://us.tissotshop.com/watches/t-classic/tradition-collection/tissot-mens-tradition-quartz-2.html

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #769 на: 11 Април 2018, 12:53:41 pm »
Толку евра коштаат играчките? Аман бе. Не отворив линк, само од сликата ги ѕирнав. Скапо. :)

ЕДИТ: @Dodo, ти титаниумски Tissot имаш или нетитаниумски? Ми се чини во некоја прилика ми спомна дека титаниумскиот лесно се греби, ама не се сеќавам баш добро дали со тебе го правевме тој муабет...

Да се убацам во муабетот :)

Јас го имам овој модел, веќе 3 години го носам секој ден без промашај.До сега направен еден сервис пред истек на гаранцијата (околу 2 години имаше), заедно со полирање на стаклото и ремчето, сега е скоро ко нов (после една година).

Не се гребе многу лесно, повеќе на ремчето знае да се познаат гребаници, ама како што реков, не му се потресувам премногу и уживам да го носам.Слаба страна ми се часовници, што да правам :)

https://www.tissotwatches.com/en-gb/shop/tissot-tradition-gent-4.html

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #770 на: 11 Април 2018, 12:55:38 pm »
Па нормално, за тоа се, за носење, што ќе му се потресуваш.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #771 на: 11 Април 2018, 13:59:08 pm »
@Ipkisija Meskosa, јас имам стејнлис стил Т-Тач. Многу е по-отпорен на гребење за разлика од титаниумскиот, кој пак лесно се гребе ама па и лесно се полира. Дополнително, не ми се бендисува леснотијата на титаниумски часовник, буквално не го ни осеќаш на рака. Незнам, сакам да знам дека е тука.
@velestrumf еве ти еден убав предлог од мене, јас лично многу го бендисувам овој, PRC 200 Quartz, автоматикот е најмалку двапати поскап можда и нешто плус. Го има и во варијанта со кожно ремче, а го има помалку спортски без жута стрелка и мислам дека е околу 300 евра тој моде. Нормално, рачунај дека на оваа цена секако добивач прво попуст а после и такс фри.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #772 на: 11 Април 2018, 14:30:59 pm »
Јас исто би го препорачал Tissot. Имам Tissot Le Locle Automatic кој, за жал, не го носам толку често колку што сакам.
Најмногу заради тоа што е поелегантен часовник кој си бара соодветен тип на облека, а помалку зошто би ми било жал ако работејќи некако го оштетам.
Кој се интересира, за повеќе инфо http://www.prakticala.com/2015/07/review-tissot-le-locle-swiss-automatic-watch/

Потпис.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #773 на: 11 Април 2018, 14:45:17 pm »
PRC 200 Quartz, автоматикот е најмалку двапати поскап можда и нешто плус. Го има и во варијанта со кожно ремче, а го има помалку спортски без жута стрелка и мислам дека е околу 300 евра тој моде. Нормално, рачунај дека на оваа цена секако добивач прво попуст а после и такс фри.

Добар предлог, не знам зашто ама ептен ми прават ќеиф модели со црна позадина и стрелка во зелена/жолта/црвена боја :)

Овој го меркав пред неколку години и за малце ќе го купев, ама сега е со драстично зголемена цена за жал... иако сеуште ми прави ќеиф, посебно со некое кул кожно ремче.

http://www.damasko-watches.com/us/models/three-hand-models/classic/da36black

« Последно менување: 11 Април 2018, 16:41:32 pm igor_xxxx »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #774 на: 11 Април 2018, 15:05:36 pm »
не ги знам овие, али убаво изгледа. Незнам баш колку е оправдана цената.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #775 на: 11 Април 2018, 16:16:57 pm »
Се испод Patek Philippe е мајтап :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #776 на: 11 Април 2018, 20:57:25 pm »
Никогаш не сум купил поскап саат. Се наога едифајс за 4.500 денари?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #777 на: 11 Април 2018, 21:03:31 pm »
Никогаш не сум купил поскап саат. Се наога едифајс за 4.500 денари?

Да. Ама незнам колку ке те бендиса моделот со таа цена. Требаат барем уште 1500-200 плус за нешто симпатично.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
« Одговори #778 на: 11 Април 2018, 21:12:07 pm »
Еве добар за бањанје. Пробан во слатка солена вода и минерална бања во сандански 😁

Земен од mytime

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #779 на: 11 Април 2018, 22:24:58 pm »
https://www.mytime.mk/casovnici/4487-ef-328d-1a
Ме удри во глава саато. Мислење?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.