Автор Тема: Сопственици на југословенски возила пребројте се !!  (Прочитано 18281 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Бугар, остај радио со цд во него или нешто на седишта па провери дали нема да ти крадат... (сосе врати ке ти го однесат)
Ај да се допишам во списоков
16. Yugo 45 (на плин) 1989 година

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
и тука ке се пишам.. сопственик на југо 45, ОД КОРЕН РЕСТАВРИРАНО... јас го рестврирав... за кеиф...
Yugo najtop e 45. Pali vozi i sto da se zezne se resava so strafciger :) A ne bi trebalo da trosi mnogu i sekako za vo grad ne se zamaras kaj ke parkiras, dali ke ostavis otvoreno zasto i onaka ne veruvam nekoj deka bi kradel Yugo :)

ај да речеме до негде си во право за крадењето...ама за трошењето ептен не си во право... 45-ка не сум видел да троши под 9 бензин...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
и тука ке се пишам.. сопственик на југо 45, ОД КОРЕН РЕСТАВРИРАНО... јас го рестврирав... за кеиф...
Yugo najtop e 45. Pali vozi i sto da se zezne se resava so strafciger :) A ne bi trebalo da trosi mnogu i sekako za vo grad ne se zamaras kaj ke parkiras, dali ke ostavis otvoreno zasto i onaka ne veruvam nekoj deka bi kradel Yugo :)

ај да речеме до негде си во право за крадењето...ама за трошењето ептен не си во право... 45-ка не сум видел да троши под 9 бензин...
Незнам за бензин ама кај мене 9-10 тепа плин

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

Незнам за бензин ама кај мене 9-10 тепа плин

па тоа е тоа бе брат... 9 бензин=10 плин на југо 45... југото цело е колку хаубата на волвото што го возам... ај добро ке ги додадеме и пола од предните врати... а и тешко е вкупно 1/3 од волвото, а и кубикажата и коњажата му е со истиот коефициент... а мене волвото ми троши просечно 11-12 плин, а југичот со сите ебани нови тракатанци (палење, платина, кондензатор, свекици, кабли, и одлична компресија, мењач путер, ганц нови гуми, без да блокира некое тркало) троши 9-10 бензин...

затоа барав да му турам електронско палење, би требало да спадне тоа малку, барем за 2 литра подоле... затоа и барав комбинација да го направам моно поинт... од истата причина... како може ебаго, 903 мотор да троши 10 бензин или плин, на возило кое го има убедливо нај лесниот лим и школка од произведените возила со таа димензија?

кеиф ми беше да го реставрирам, не ми е прва кола што ја реставрирам, ама изгледа нема ни да биде последно... кога го реставрирав реното (рено 4 тл) бев презадоволен од него... исти димензии на кола, иста тежина, 850 кубика мотор, и троши едвај 6 бензин... кај е сексот? е јеби га, втор ден од завршена реставрција го чукнав малку, ептен се изнервирав, изгубив желба и малте не поклон му го дадов на еден од велес... :-\ :-\

сакав да реставрирам и едно фичо со вратите од напред што му се отвараат... ама се откажав... сега за сега југово ми стои и појма немам што да правам со него... ме кошта околу 1500 јурци до сега... башка ми ги тропнаа раткапните ебате беља.. балкан... :o :o
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Онак зошто сеуште не ти е претставено југото ? :)

Имате македонски форум за застава

www.zastavamk.tk

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Вожња во застава..јајцата ќе ти се откачат по дупкиве ,никаква амортизација ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Вожња во застава..јајцата ќе ти се откачат по дупкиве ,никаква амортизација ;D ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
^^
Е ова го барав,неможев да го најдам ;D

1:23  ;D
« Последно менување: 11 Април 2012, 21:34:09 pm DareBmw »

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
абе ај не заебавајте, секој ден возам застава па јајцата уште ми се на место ... ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
абе ај не заебавајте, секој ден возам застава па јајцата уште ми се на место ... ;D

да, на место ти се, ама накај кајгана се тргнати ако веке и не се... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Онак зошто сеуште не ти е претставено југото ? :)

Имате македонски форум за застава

www.zastavamk.tk

зашто немем многу време за форуми ово оно...  уште сега на тој форум треба да се зачленам...  нема шанси...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
имам голем удар претрпено по јајца лежев лани на болница немам гајле, па сега од возење накај кајгана неееее ... ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
имам голем удар претрпено по јајца лежев лани на болница немам гајле, па сега од возење накај кајгана неееее ... ;D

а добро... тоа се важи... имаш тренинг значи  ;D

имав ја едно време и застава камион... тоа беше не камења, ами карпи од бубрези да вадиш... поготово ако е празна, рипа како диво магаре
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
Незнам кај слушнав, на застава, југо задните амортизери да бидат повисоки од предните и топ ке било со амортизација... (кај мене е обратно, односно пропаднат е задниот дел затоа не го претставувам тука)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
Не знам за Југо...ама Буба како што има лоша амортизација :D

Ама...пак...и двете коли ги сакам...