Автор Тема: Поздрави и честитки, поклони ... :D  (Прочитано 407813 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Поздрави и честитки, поклони ... :D
« Одговори #45 на: 29 Април 2011, 01:43:40 am »
со здравје да си го користиш ксенонот, мислам дека ке бидиш презадоволен, а па то шо се 55w посебно радва... ај сега нека се разрешат дилемите дали 4300к свети кристално бело? или со жолта нијанса? според сликата мене ми мава накај второто.

Ако имаш леќи (projectors) боље е 4300К, а ако немаш (т.е. имаш reflectors) боља варијанта е 6300К. Фабричките фарови најчесто се со леќи и со 4300К HID.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #46 на: 29 Април 2011, 01:45:56 am »
не, не во фарот, зборам за светлината на патот што ја дава. до душа во живо уште немам видено како светат 4300к, ама ете споредвам со сликата кај мене сликана од мобилен, во 12 сато навечер, со 6000к. сепак ќе направам споредба кога ке ги сретнам во живо, пошто за некој месец планирам да ги сменам сијалиците во друга нијанса чисто од кеф... ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #47 на: 29 Април 2011, 01:46:41 am »
Не знам кај виде жолта на сликата. Да не те буни случајно позицијата(таа највнатре) која е со обични сијалички со жаречко влакно?
Не знам кај виде жолта на сликата. Да не те буни случајно позицијата(таа највнатре) која е со обични сијалички со жаречко влакно?

и да тепаат малку накај жолто нема шанси тоа да се примети на фотка..... апаратот ќе си го подеси white балансот.... на сликата во секој случај ке биде побело.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #48 на: 29 Април 2011, 01:50:58 am »
Со N900 мобилен се сликани сите слики. Не знам дали и колку подесува.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #49 на: 29 Април 2011, 01:55:12 am »
Е па честита канонада од подновувања gOJDO !!! Све ти е топ ... Блазе си ти - ти завидувам :P ;) ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #50 на: 29 Април 2011, 08:00:16 am »
Благодарам џиџи. Ако веќе глеаме и ти не заостануваш многу со подновувања. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
« Одговори #51 на: 29 Април 2011, 08:52:00 am »
Како што кажа mmm121, не се ослонувајте да ја оцените температурата/бојата на светлината од фарот преку слики. Се е до white balance подесувањето на апаратот.
@gOJDO, одличен мод!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #52 на: 29 Април 2011, 09:52:50 am »
Многу добро....фала ви на сите за информациите...ќе видам што може да се направи...има ли...нема ли...ме загрижува само она јавувањето на грешка...имаше и една дискусија за тоа овде на форумов ако не се лажам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #53 на: 29 Април 2011, 09:57:36 am »
За многу години! Супер резултат гојдо. Ајде да ги замениш и со диоди, па да се тргне тоа што им личи на жолто.

А за бојата не се замарајте толку, се додека е 4300 или 6000 бојата е супер, повеќе менува дали фарот е со чисто проѕирно стакло отколку се друго. Во живо и двете изгледаат совршено и даваат прекрасна светлина.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #54 на: 29 Април 2011, 10:29:42 am »
Многу добро....фала ви на сите за информациите...ќе видам што може да се направи...има ли...нема ли...ме загрижува само она јавувањето на грешка...имаше и една дискусија за тоа овде на форумов ако не се лажам.

Sportex

Јас имав 7000к кои ги извадив заради 2 причини :
1.ксарата има некој canbus(електронски)систем кој прави некакви грешки нон-стоп;
2.7000k беа и светеа као голф 4 од чаир (ептен плаво)...
« Последно менување: 29 Април 2011, 10:31:51 am ace-106 »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #55 на: 29 Април 2011, 10:36:47 am »
Си го барал со борина 7000к да ставиш. И плус не се со чисто стакло или чиста пластика... Recipe for disaster.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #56 на: 29 Април 2011, 10:38:20 am »

Sportex

1.ксарата има некој canbus(електронски)систем кој прави некакви грешки нон-стоп;
А знае ли некој мозе ли у МАС да ми монтораат оргинален ксенон за АСХ...знам дека ќе ме острижат ама...:(

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #57 на: 29 Април 2011, 10:41:41 am »
Си го барал со борина 7000к да ставиш. И плус не се со чисто стакло или чиста пластика... Recipe for disaster.

А пази можев да бирам измеѓу 6000 и 7000к и тоа за 1200ден.
Ама јбг јас сум од чаир и многу голфови глеам тука,па си викам ај и ксарата да ја маскирам така ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #58 на: 29 Април 2011, 10:42:02 am »

Sportex

А знае ли некој мозе ли у МАС да ми монтораат оргинален ксенон за АСХ...знам дека ќе ме острижат ама...:(
Сигурно може, ама оригиналните системи би требало да стават ХИД фар со автоматско нивелирање и мијалки, а сето тоа би било во рамките на 700-1300еур, колку што и чини кога ја земаш колата нова.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #59 на: 29 Април 2011, 10:42:32 am »

Sportex

Ај прашај овде

http://xenon.com.mk/