Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 176
Цитат: tupacan на 06 Мај 2018, 19:26:42 pmНе знам дали ќе го објаснам проблемот добро, но верувам дека ќе разберете.Кога одземам гас, колата сецка, т.е. одземањето не е линеарно како нормално, туку засецнува. На бензин го нема овој проблем и е сосем нормално, па претпоставувам дека е до плинот. Исто на забрзување нема никаков проблем.И уште нешто што е можеби поврзано со ова - пример кога сум во брзина и стиснам кумплуг, обратаите најчесто паѓаат доста побрзо за разлика од кога е на бензин. Дури иде под 500, па се враќа на "нормалните" 600-700 за работа во лер. Пак да напоменам, ова само кога стиснам кумплуг кога сум во брзина, на плин.Имено, системот е БРЦ, проверен и штелуван пред 3-4000км. Проблемот го имаше и пред и по проверката. Филтри се менувани пред ~10000км.Идеја?Кога ти се сменети свеќиците?
Не знам дали ќе го објаснам проблемот добро, но верувам дека ќе разберете.Кога одземам гас, колата сецка, т.е. одземањето не е линеарно како нормално, туку засецнува. На бензин го нема овој проблем и е сосем нормално, па претпоставувам дека е до плинот. Исто на забрзување нема никаков проблем.И уште нешто што е можеби поврзано со ова - пример кога сум во брзина и стиснам кумплуг, обратаите најчесто паѓаат доста побрзо за разлика од кога е на бензин. Дури иде под 500, па се враќа на "нормалните" 600-700 за работа во лер. Пак да напоменам, ова само кога стиснам кумплуг кога сум во брзина, на плин.Имено, системот е БРЦ, проверен и штелуван пред 3-4000км. Проблемот го имаше и пред и по проверката. Филтри се менувани пред ~10000км.Идеја?
За кое возило се работи ?
Јас би сменил свеќици
На мој колега, Астрата го дупи, (и бензин и плин) џабе менуваше делови, проблемот му остана. На HR forum, најдов дека проблемот е до мапата на плин, и му ја изместува и мапата на бензин.По извозени 300-400 км на бензин, се оправа мапата.По 100-200 км на плин повторно го дупи.Ништо не кошта, да се проба, колку да се види, да не е до мапата.
Кои се тие полски уреди? Бренд, вебсајт?