Јасно е како функционираат. Ти си таму „self loaded luggage". И толку е. Ручек не добиваш освен ако не си купиш, а и боље, пошто тие сендвичите што ги даваат како „ручек“ во летовите од 300-400 евра се парче дрво со салата, вода не добиваш освен ако не си купиш, а исто е за било што друго што се нуди во авионот. Може да се измочаш без пари и тоа е тоа. Дргуо, багаж можеш да носиш само една торба со димензии 50/20/30 отприлика, што за секое машко е доволно, ама ако идеш со супругата, автоматски зимаш куфер, па неговиот траснспорт чини колку, или поскапо од картата. Е сеа, со сигурност тврдам дека авионите не летаат со празен карго спејс на тие дестинации, па така да, може да се земе дека летот си го исплатиле со карго багажот, а транспортот на овој селф лоудед лагиџ им е чист ќар

Стујардесите им се ружни за да бидат скапи, пилотите ти се ко` шофери на градски, си ја знае линијата пошто 4 пати на ден ја поминува, ародромските такси им се со поволности и најчесто си имаат свој терминал кој е подолгорочно откупен, на пример easyjet од кај што му се појдовни станици, како Милано на прмер, цел терминал сосе хангари си е негов, па не плаќа ни „преспивање“ поединечно за секој авион.
Тоа е со ефтините нема лажи нема преваре. Јас бев Солун - Милано - Рим и Милано - Солун, заедно со жена ми + (нормално) еден куфер, за околу 180 евра за двајцата. Нормално добро испланирано и резервирано околу 2 месеци порано.