Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 577772 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9292
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #1125 на: 30 Јануари 2017, 17:43:17 pm »
си повлеквит :D

другар има ix35 9литра собира

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1126 на: 02 Февруари 2017, 09:34:31 am »
320evra,peglanje i farbanje,zadna desna vrata i delot nad zadnoto desno trkalo.ima malce i na plastikata,branikot.ama toa kje se sredelo bez vadenje i farbanje???
'koska' povekje ne raboti vo porsche

VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 629
  • Сузуки Витариче
« Одговори #1127 на: 02 Февруари 2017, 09:37:39 am »
'koska' povekje ne raboti vo porsche

Мислам дека тимот од Порше сега е во М-Кар.
Потпис.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6945
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1128 на: 09 Февруари 2017, 08:40:06 am »
Сменат долен држач на мотор/менувач? Hutchinson за 1800ден, работна рака 0ден.
Закажано и дојдено во 4 часот, 4.15 сменат и ајт со здравје. (Ред Ауто Битола)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1129 на: 09 Февруари 2017, 09:37:21 am »
Istiot drzac vo procit e 1500 denari.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6945
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1130 на: 09 Февруари 2017, 12:19:16 pm »
Нормално, ама за некои работи не вреди да се трудиш некоја стотка да заштедиш.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7327
  • French diamond
« Одговори #1131 на: 19 Март 2017, 20:23:41 pm »
Денес ја однесов колата во официјален сервис за Рено, поради работење на 2 000rpm при ладен старт и мало опаѓање на вртежите под нормалата, при притискање на кумпугот па потоа нивно стабилизирање... после 6 часа ја завршија колата и ете ја фактурата

Рекалибрирање на клапна - 1 000 денари
Работна рака - 1 000 денари

2 000 денари фрлени во вода. Никакво подобрување, никаква разлика по "сработеното"...криво ми е што сум ја загинал фактурата па неможам да одам и да ги испеам малце  >:(

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6036
« Одговори #1132 на: 19 Март 2017, 20:57:52 pm »
Денес ја однесов колата во официјален сервис за Рено, поради работење на 2 000rpm при ладен старт и мало опаѓање на вртежите под нормалата, при притискање на кумпугот па потоа нивно стабилизирање... после 6 часа ја завршија колата и ете ја фактурата

2 000 денари фрлени во вода. Никакво подобрување, никаква разлика по "сработеното"...криво ми е што сум ја загинал фактурата па неможам да одам и да ги испеам малце  >:(
Под рекалибрирање се подразбира вадење, забришвање и враќање назад, мене ми беше изгнасена, па кревасше па паѓаше на 600 гасеше, ја однесов и ми рекоја да си менам клапна и ке се решел проблемот... Фала богу си го решив сам со 500 ден  за спреј од Вурт , плус ми остана за уште еднаш.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6205
  • 69
« Одговори #1133 на: 22 Март 2017, 10:08:16 am »

Прво нема врска дали ја имаш или ја немаш фактурата. Еве ти имаш слика од неа, значи по број на работен налог ке си ја најдат работната обврска која ја имале.
Второ, нема потреба да пееш некого, него едноставно можеш да отидеш и да се пожалиш дека колата не е направена, дека проблемот ти постои и дека не го решиле а ти ги земале парите.
Едноставно можеш да им речеш да ти ја направат колата, или да ти ги вратат парите затоа што ке им викнеш инспекција и бла бла бла за тие работи.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1134 на: 22 Март 2017, 10:20:34 am »
Втор редовен сервис во овластениот сервисен центар на Хјундаи, Кореа Ауто Трејд.
Вкупно 6900 денари.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9292
« Одговори #1135 на: 22 Март 2017, 10:26:50 am »
значи да си ја очекувам горе долу оваа цена и јса претпоставувам дека исти би требало да бидат цените

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1136 на: 22 Март 2017, 14:19:54 pm »
Па исти се цените, немаш разлика :)
Деловите се исти, и кај нив мислам дека нема разлика.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #1137 на: 22 Март 2017, 19:40:37 pm »
Прво нема врска дали ја имаш или ја немаш фактурата. Еве ти имаш слика од неа, значи по број на работен налог ке си ја најдат работната обврска која ја имале.
Второ, нема потреба да пееш некого, него едноставно можеш да отидеш и да се пожалиш дека колата не е направена, дека проблемот ти постои и дека не го решиле а ти ги земале парите.
Едноставно можеш да им речеш да ти ја направат колата, или да ти ги вратат парите затоа што ке им викнеш инспекција и бла бла бла за тие работи.

Ја најдов и фактурата е сега поминаја 2 месеци од тогаш, ама ќе одам утре и ќе видам што ќе кажат дали имам право на рекламација некаква...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #1138 на: 06 Април 2017, 19:53:00 pm »

Бев во Ред Ауто, му кажав што е проблемот ми одговорија со, да направиме распоред па ќе видиме...месец помина абер нема.
Му пишав и на Аутомотив груп претставниците на Рено, во делот за поплаки...исто абер нема.

Да му се прднам во сервисот и во тие токмаците неспособни што ги имаат вработено !

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #1139 на: 11 Април 2017, 20:08:52 pm »
Се јавувам да закажам редовен сервис во Аутомобиле за Пунто дизел, се информирам за цена и не знам што ме натера му викам извини, какво уље ставате? 5w-40 ACEA A3/B4 ми вика, на Шел. Од кај бе мајсторе такво најдовте, нели треба да е Селениа и нели по сите можни спецификации и инструкции од Фиат треба да се стави 5w-30 ACEA C2? Што има врска ми вика, нема веќе Селениа од фабрика, од последниот сервис ти такво возиш, такво имаме, ок е, немаш гајле. Супер, а јас со полна доверба во нив, сум си пиел кафе на раат дур сум чекал сервис и сум бил убеден дека колата ми е средена по сите стандарди.
« Последно менување: 11 Април 2017, 20:14:47 pm Ducky »