Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 480096 пати)

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #765 на: 30 Април 2015, 19:37:57 pm »
па ние сме неписмени не знајме  шо кола возиме па треба сообраќајна да се донеси кај нас и то го има

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
па ние сме неписмени не знајме  шо кола возиме па треба сообраќајна да се донеси кај нас и то го има

Има многу што не знаат, да не речам едно 90% од возачите. Не е доволно само кубикажата и годината иако овде си го знаеме и кодот на моторот.
Тие го гледаат VIN кодот, а и јас ако не си го видов и прогуглав низ гугле, сеуште ќе мислев дека е 2003-та производство иако е 2002-ра.
А има делови што пасираат до Декември 2002-ра, а други од Декември 2002-ра до 2008-ма, не чинело нешто па го сменале. (за мојата кажувам)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Дечки што мислите за ценава? Не знам шо да праам, во мида за фиестата. Редовен сервис 4500 денари, филтер воздух, полен, уље и промена на уље( Формула Ф 5-30ка). Ме чуди тоа што само уље и филтер со промена ќе фати некаде 2000 денари кај нив. Зар толку им се скапи останатите два филтри... Ако ги купам нив два посебно а идам уљето да го сменам кај нив исто ќе ми дојде пошто ќе ми наплатат за рака за филтрите, горе доле исти куац ќе му дојде... Или да зеам само за воздух мој филтер, полен лани го сменив не мора, уљето и филтерот за уље кај нив.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Прво обрати се кај докторот за форд и веројатно ќе добиеш попуст за промена на уље и филтер за уље а другите филтри можеш и сам да ги смениш а тој за полен обавезно пошто во него се размножуваат разни гадотии.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Се јавив. 1850 ќе кошта промената на уље и филтерот со се работна рака. За воздух ќе си носам сам филтер и за него нема да ми наплатат за промена.

Е сеа се мислам дали да купам и за полен али иста цена се и од кај нив и од аутофилтер за унифлукс. Подобро во мида ако го менувам.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Ако е иста цена тогаш подобро во ми-да , кај мене на прв сервис ми ставија (бар така пишува на фактурата ) со активен јаглен, па ако сеуште ставаат такви још боље.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Квалитетот на унифлукс филтрите не ми се свиѓа.

Прво види ги оргиналните филтри каков е квалитетот па после спореди и земи.
Провери во еуро 007.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Не не тој за уље од кај нив од мида ќе биде. Заедно со уљето. За воздух земав Унифлукс и изгледа се заебав. Не ми изгледа на квалитетен ич во споредба со оригиналниот. А ич не ми текна да се јавам кај оние Еуро 07 или Мега ауто партс за Манн или за Хенгст  :(

Габау, шо знам... Со алергии неам проблеми, не мириса, дува така да нема да се мења изгледа. Може понатака малце... Мислам дека не е проблем да се мења на 2 години.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Јбг, купи си капки за очите и нареден пат гледај поубаво.
:)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6599
Еуро 07, целата роба им била кинеска. :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #775 на: 20 Мај 2015, 22:05:34 pm »
Фиљо, озбилен или......

Отсутен FiLo

• Сениор
Озбилен, од човек што работи кај нив е информацијава.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Да не е од некој што работел? :D

Отсутен FiLo

• Сениор
Таква информација добив денес. :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #779 на: 21 Мај 2015, 00:13:31 am »
ITN се нивни односно кинески делови. Еуро 07 има фабрика во Кина што работи само за нив, па и од таму може муабетот дека деловите се кинески. Инаку покрај ITN си увезуваат и други марки.