Автор Тема: Батерии за далечинско  (Прочитано 3776 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
Батерии за далечинско
« на: 20 Октомври 2012, 23:00:26 pm »
Луѓе од кај набавувате добри батерии за далечинското за кола,од овие пазарскиве повеќе од 6 месеци не тераат.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Батерии за далечинско
« Одговори #1 на: 20 Октомври 2012, 23:10:58 pm »
Баш прееска сакав да отворам тема за оваа работа.
Какви се твоите ватерии? Кај мене е една како АА батерија само оваа е пократка. Земав од пазар, ми тераше 3 месеци.

Баш ме интересира каде има квалитетни батерии?

• Сениор
Одг: Батерии за далечинско
« Одговори #2 на: 20 Октомври 2012, 23:15:50 pm »
во bmw се CR2016 а во фиатот CR2032,гледам има од енеџајзер,сони,варта и слични само не сум начекал по продавнициве
edit-најдов на страната на логинг,имаат варта батерии,е сеа глеам дека и CR2032 ке собере во клучот од bmw,разликата од CR2016 и CR2032 е во висината,1.6мм и 3.2мм а со тоа и разлика во капацитетот така да CR2032 би требало да трае многу повеќе,ако не ја собира CR2032 би требало да може CR2025 да се стави која е 2.5мм дебела

CR2032 3V 220mAh
CR2025 3V 150mAh
CR2016 3V 70mAh
« Последно менување: 20 Октомври 2012, 23:29:45 pm VLATKO »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3 на: 20 Октомври 2012, 23:46:16 pm »
Кај саатчија јас менував на некое даљинско за гаража :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4 на: 21 Октомври 2012, 01:03:33 am »
На пазар земам GP алкална 27A 50ден.
Ми трае месец до два, али во просек дневно по 50-60 пати отвори затвори.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
« Одговори #5 на: 21 Октомври 2012, 04:57:04 am »
Старата батерија што ми е од далечинското ми трае веќе 6год. Ама викам ај да земам нова за секој случај оваа да не откаже, пошто покажува знаци на слабост, не отклучува од далеку како предходно. Земам нова, ставам, се супер и колку ќе тера 3 месеци. Пак ја вратив старата назад и уште си тера таа. Али морам да купам нова за секој случај.

Vlatko фала ти за инфо, баш скоро секој ден идам накај Беверли и ке тркнам до Логинг да видам дали имаат и која цена се.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 605
  • Сузуки Витариче
« Одговори #6 на: 29 Ноември 2012, 17:46:31 pm »
Менував батерија на моето далечинско за Колтот, но после промената не функционира воопшто далечинското.
Има ли некоја процедура што треба да се се направи или нешто сум утнал?

Моделот на батеријата е идентичен со оној што беше внатре CR2016.

Потпис.

• Сениор
« Одговори #7 на: 29 Ноември 2012, 17:49:55 pm »
најверојатно треба да го кодираш далечинскиот со колата

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #8 на: 29 Ноември 2012, 17:51:37 pm »
Гарант има 100%...Отиди кај некој од овие сервисериве, да ти каже прича дека незнам што ти се десило... :)
Него треба да се направи процедура таканаречена "Learning" на далечинската команда...Обично тоа го имаш во упатството од колата, што ти претпоставувам го немаш, ваљда, и сеа си заглавен во "Middle of the nowhere" или ни таму ни ваму...Или барај на нет упатство или пак види у АутоДата ЦД што можеш преку торент да го симнеш и инсталираш...Таму би требало да има опишано процедура за препознавање на даљинското со централната конзола на колата...Обично е процедура од неколку притискања на копчиња и тн итн...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен dimitar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #9 на: 29 Ноември 2012, 18:21:40 pm »
Дечки да ве прашам нешто , значи иако колата ја имам веќе речиси една година дури вчера ми текна да сменам батерија во клучот  ;D арно ја сменав ама нема никаква функција значи колата има централно ама не знам дали има и далечинско.На клучот има едно копче и има напред едно сијаличе.Сега не знам дали сијаличето е за навечер да свети за да ја погодиш бравата или е централно ама треба да се кодира со бравите на колата?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #10 на: 29 Ноември 2012, 18:47:13 pm »
За Југо прашуваш?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен dimitar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #11 на: 29 Ноември 2012, 18:49:28 pm »
Ауди а4 97

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #12 на: 29 Ноември 2012, 20:29:55 pm »
Има финти за кодирање на далечинското.

Кај мене на Астрата (Г) е следниот начин:
Го ставаш клучот во бравата, притискаш дугмето за заклучување и така притиснато даваш контакт. Го држиш дури не се заклучат и отклучат вратите. Тогаш далечинското е кодирано и работи.

Барајте по форуми како е, мене можда само за ова ме режнаа првиот пат 250 ден. за батерија и уште нешто демек, а можеби било само ова.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #13 на: 29 Ноември 2012, 20:41:45 pm »
До тоа било само...На другаров му побараа 50 евра во сервис...300 прикаски му кажаа, дури и не ми се веруваше дека толку можат да лажат...
Па добро бе мајкуму, речи треба да се препознаат двете единици, постапката ке чини 500 денари, ако сакаш ке ти ја направиме, за 10 минути свее  готово...
А не касапска работа 50 евра...СО кој памет???

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 605
  • Сузуки Витариче
« Одговори #14 на: 29 Ноември 2012, 22:49:54 pm »
Колку за инфо, ваква процедура за моето возило (мислам дека и за другите од иста или понова генерација на Митсубиши) нема.
Мора колата да се стави на компјутер за да се направи постапката. Еве пример за тоа http://www.youtube.com/watch?v=YMAKBMLyMlY

Ќе одам утре до МАС да видам што ќе ми кажат.
Потпис.