Автор Тема: Чамци и вонбродски мотори  (Прочитано 21751 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Чамци и вонбродски мотори
« Одговори #45 на: 13 Април 2011, 12:11:52 pm »
Сега видов дека има ставано дополнително стабилизатори од страна затоа што тие еланови чамци се супер, лесни се, добро држат правец, се арно ама ако сакаш да станеш во нив од столче, мораш да бидеш спремен да се избанјаш, толку се нестабилни. Баш супер излегле стабилизаторите.
Tи викам, Нено е длабоко навлезен во филозофијата на пловните објекти и најголем дел се негови лични идеи, изуми и сл., а планираше и да го направи најбрзиот, најлесниот, најдобро-управливиот и најцврстиот кајак за брзи води, ама поприлично му се разликуваше дизајнот од класичните и кајакарскиот клуб не се нафати заради скептицизам, а он душава немаше спонзори да им изработи бар еден ДЕМО кајак за тестирање ...

Отсутен djidji

• Легенда

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #47 на: 15 Април 2011, 15:32:48 pm »
Nе туку ми прајте лиги оти не сум бил на риба цела година..... :(

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #48 на: 16 Април 2011, 15:47:12 pm »
на оваа страна има yamaha и tohatsu вонбродски мотори, клик тука, овие tohatsu се и доста ефтини, инаку се работи за јапонски мотори и во америка се продаваат под брендот на нисан, повеќе инфо http://en.wikipedia.org/wiki/Tohatsu, еве и друга компанија со добар избор на чамци покрај скендеровски http://www.zandermk.com/main_page.html
« Последно менување: 16 Април 2011, 15:53:00 pm Dean »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #49 на: 16 Април 2011, 15:59:05 pm »
Сум возел возел чамец во Романија со  Јамаха мотор...и ракава ми падна пробувајќи да го запалам...се додека не го викнав момокот задужен за чамци на езерото....дојде и со два прста го потегна конопчето и запали во секунда.....ја ...отворисе се земјо гтни ме....ама јамаха е тоа а ја научен на Томос... ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #50 на: 16 Април 2011, 16:19:02 pm »
Сум возел возел чамец во Романија со  Јамаха мотор...и ракава ми падна пробувајќи да го запалам...се додека не го викнав момокот задужен за чамци на езерото....дојде и со два прста го потегна конопчето и запали во секунда.....ја ...отворисе се земјо гтни ме....ама јамаха е тоа а ја научен на Томос... ;D

Можам, да замислам... каков бес е тоа :))))))))) коса да ти побеле... од мака :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #51 на: 16 Април 2011, 16:45:53 pm »
Сум возел возел чамец во Романија со  Јамаха мотор...и ракава ми падна пробувајќи да го запалам...се додека не го викнав момокот задужен за чамци на езерото....дојде и со два прста го потегна конопчето и запали во секунда.....ја ...отворисе се земјо гтни ме....ама јамаха е тоа а ја научен на Томос... ;D

Можам, да замислам... каков бес е тоа :))))))))) коса да ти побеле... од мака :)

Мислам оти од тогаш имам бели влакна... ;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #52 на: 16 Април 2011, 17:26:15 pm »

Додека повлекуваш се држи едно како за декомпресија ... Така е и на генераторите, ама не си ги палел и ... :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #53 на: 16 Април 2011, 17:29:35 pm »
Сум возел возел чамец во Романија со  Јамаха мотор...и ракава ми падна пробувајќи да го запалам...се додека не го викнав момокот задужен за чамци на езерото....дојде и со два прста го потегна конопчето и запали во секунда.....ја ...отворисе се земјо гтни ме....ама јамаха е тоа а ја научен на Томос... ;D

Додека повлекуваш се држи едно како за декомпресија ... Така е и на генераторите, ама не си ги палел и ... :)

Не бе друже..тоа ми го објаснија кога ми го дадоа чамецот и моторот ..кај да стиснам шо да мрднам и тие глупости.....ама ја си тргав како на томосот...пенатана не пали ебаго...знајш.......дечково со 2 прста го запали...не знам оти....? Само го сецна лесно и на кратко и толку.
« Последно менување: 16 Април 2011, 17:33:15 pm Sportex »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #54 на: 16 Април 2011, 17:32:48 pm »

Не бе друже..тоа ми го објаснија кога ми го дадоа чамецот и моторот ..кај да стиснам шо да мрднам и тие глупости.....ама ја си тргав како на томосот...пенатана не пали ебаго...знајш.......дечково со 2 прста го запали...не знам оти.

Чоек учи дур е жив :D Ма и ја немав појма првиот пат рака скинав оно не мрда у п.м. коа ... дојде фраерот со два прста запали и ми вика НЕ У РУКА - У ГЛАВА ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #55 на: 16 Април 2011, 17:35:53 pm »
Генератори сум палел ебаго...ама само неколку пати..кога се изнервирав оти немавме струја цел ден а едни умрени таканаречени мајстори се трудеа да го поправат.....5 ги имаме да ги ебам...пијат нафта како руски пијаници водка... ;D ...Само веќе не се ни сеќавам како беше...  :-\
« Последно менување: 16 Април 2011, 17:41:10 pm Sportex »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #56 на: 16 Април 2011, 18:05:49 pm »
 И кај ви текна да отворите тема што е пповрзана со чамци....одма ме асоцира на риболов....  :(
А пак кога ќе ми текне сега дека за пи..но влакно не земав кола како награда...ми иде да ... :'(

2002 година на WCC во Романија ова беше прва награда....

Ова втора....

А ние за трето место земавме ова....плус некој динар...

« Последно менување: 16 Април 2011, 20:19:34 pm Sportex »

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #57 на: 16 Април 2011, 18:34:54 pm »
sportex druze da ne proba na yamahata i svekicata da ja otvoris da vidis da ne e zamastena, standardna procedura kaj tomos :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #58 на: 16 Април 2011, 18:55:37 pm »

Е на крос мотор, не му работеше декомперсорот, и ако запали, запали, ама ако не запали, враќа назат курблата :)

И сеа ја знам дека не работи и не му рипам ја на него бидејки е ризик,а овој е висок тркачки крос, го држиме 3ца за да го курбла некој и еден другар вика дај ја... и коа врати назат декомпресорот го бутна од мотор, и му ја скрши петата :))))))))))))0

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #59 на: 16 Април 2011, 20:10:34 pm »
sportex druze da ne proba na yamahata i svekicata da ja otvoris da vidis da ne e zamastena, standardna procedura kaj tomos :)

Еееее друже...да знаев како се отвора ќе пробав сигурно...пошто на Томосот стално ми се дешаваше тоа и во приборот за по риба си имав крпче и ситна шмиргла.... ;D