Автор Тема: Вработување  (Прочитано 567871 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Вработување
« Одговори #1185 на: 18 Февруари 2014, 10:07:48 am »
Како што сфатив, се работи за раководител на нова продавница (покрај двете постоечки)...
Зошто би гарантирал 400 000 денари за тоа? Треба да го купам месото за во продавницата? Па моја ќе си отворам со тие пари...

Просто, продавниците на МИК Свети Николе ги раководат луѓе кои платиле гаранција или ги оставиле своите станови како залог дека нема да ја усерат работата и да го нарушат угледот на фабриката.

јас им пишав на сајтот па и тука:

за 400.000 денари (6,500 евра) ке изрентам дуќанче, ке купам фрижидери, ке склучам соработка со нив и пак ке имам налепница од мик светиниколе или промес или римес или со кој и да склучам соработка, ке ми носат роба на консигнација, и ке бидам сам свој газда а не вработен кај нив...

јас пак мислам дека огласот е финта, за да не се јават ојле и дојле на огласот т.е. да не се јави никој, бидејки имаат спремено човек за таа позиција, но законот да се испочитува.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1186 на: 18 Февруари 2014, 10:12:33 am »
Незнам дали сфаќате дека тие пари се само гаранција. Не ги трошите во случајов туку само си стојат. Ваши си се.

Јаките пари 6500 евра, па ќе отворате фирми со нив...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1187 на: 18 Февруари 2014, 10:14:04 am »
незнам дали сваќаш дека за 200 евра плата ти бараат 6500 гаранција?

тие пари за 1-ви мај ке ги заработиш со месара...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1188 на: 18 Февруари 2014, 10:14:53 am »
Аха, не знаев дека е 200еур. Мислев дека е барем 50.000 нето, по секоја логика за раководител.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1189 на: 18 Февруари 2014, 11:09:28 am »
...
јас пак мислам дека огласот е финта, за да не се јават ојле и дојле на огласот т.е. да не се јави никој, бидејки имаат спремено човек за таа позиција, но законот да се испочитува.
I malite vrapcinja na granka znaat deka oglasite za rabota spored "zakonot" mora da go pustis iako veke covekot pocnal da raboti, se sozdava  ambient "dovolno e da izlezes nadvor i naogas rabota" ...beZplatna reklama kolku ni e ubavoo frcat oglasi... :)

Ne samo oglasite za rabota tuku I tenderite se odnapred pripremeni za firmite koj sto ke gi dobiJat :)
Taka da poveketo oglasi se samo proceduralni...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #1190 на: 18 Февруари 2014, 11:17:02 am »
...
I malite vrapcinja na granka znaat deka oglasite za rabota spored "zakonot" mora da go pustis iako veke covekot pocnal da raboti, se sozdava  ambient "dovolno e da izlezes nadvor i naogas rabota" ...beZplatna reklama kolku ni e ubavoo frcat oglasi... :)

Ne samo oglasite za rabota tuku I tenderite se odnapred pripremeni za firmite koj sto ke gi dobiJat :)
Taka da SITE oglasi se samo proceduralni...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1191 на: 18 Февруари 2014, 13:27:55 pm »

не се работи за класична работа па да работиш за плата туку да ти дадат екслузивитет да држиш специјализирана продавница на мик со тоа што тие 400000 се гаранција дека ке се придржуваш на условите со тоа што ти ке си бидеш сам свој газда.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1192 на: 18 Февруари 2014, 13:52:19 pm »
@Nume ok SITE :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1193 на: 19 Февруари 2014, 01:59:22 am »

не се работи за класична работа па да работиш за плата туку да ти дадат екслузивитет да држиш специјализирана продавница на мик со тоа што тие 400000 се гаранција дека ке се придржуваш на условите со тоа што ти ке си бидеш сам свој газда.

уаууу... сега се чуствувам.... хмммм неописиво... треба да дадам 6500 евра, за да отвори некој друг месара во локал кај што ке одбере некој друг, ке стави опрема како што он сака, инвентар како што сака, да ми пласира продукт каков што сака, да ми каже цени како што сака, да ми одреди како ке работам, да ми одреди со кој режим ке работам и да ми одреди колку ке профитирам, да ми нацрта закон како да се понашам во својата туѓа месара и од заработеното да плаќам вработени, себе, трошоци и кирии...

е баш не... како што реков, ке отворам своја месара за таа сума и сето она погоре опишано кога веке ке сносам одговорности такви барем да имам јас одлуки, а не да изигравам виртуелен газда кој кога ке биде се ок, ке добие тапшање по рамо, а ако е срање да ми ги земе парите...

дали сте свесни луге што зборувате?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1194 на: 19 Февруари 2014, 02:06:21 am »
Ова ти е некој вид на франшиза.
Мекдоналдс како фукнционираше? Друг од горе диктира се... Само овие тука работат... Ама кај нив не се остава 6000 евра... Него многу повеќе.
Кинг бургер исто така функционира
И многу други продавници функционираат на овој начин. Со цел лесно да се пробијат на пазарот.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1195 на: 19 Февруари 2014, 02:18:18 am »
Ова ти е некој вид на франшиза.
Мекдоналдс како фукнционираше? Друг од горе диктира се... Само овие тука работат... Ама кај нив не се остава 6000 евра... Него многу повеќе.
Кинг бургер исто така функционира
И многу други продавници функционираат на овој начин. Со цел лесно да се пробијат на пазарот.

друже... немој да мешаш баби и жаби.. франшиза е едно ова е сасим друго... мик светиниколе па еден бренд шта да ти причам, па франѓиза да продава или рента...

во франшизирањето на бренд има инструкции до строго држење на правила поврзани со брендот но не и со изворот на продуктите... да не случајно свето носеше мелено месо од америка? или краставиците во хамбургерите му беа амерички?.... аа да, сигурно и зејтинот му беше амерички или кашкавалот...

значи друго е франшиза...

едит...

одкако го разгледав огласот уште еднаш востановив дека сепак грешиш... се работи за работно место СО ФИКСНА ПЛАТА... никаков ексклузивитет... еве од каде:

Работно Место:   Раководител

Тип на работно место:   Постојано

значи работно место. крај на приказната...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1196 на: 19 Февруари 2014, 02:26:36 am »
ај сега дека многу запна, мој роднина во струмица работеше со нив повеќе од 5 години ама поштено си ја изгуби лиценцата поради неисполнување некои работи и крај на пиказната, условите што ги нудат се топ и таа гаранција е дека нема за џабе да инвестираат во тебе, во брендирање и полнење на роба а ти кога ке ти прдне да ставиш клуч, задоволен си?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1197 на: 19 Февруари 2014, 02:45:00 am »
ај сега дека многу запна, мој роднина во струмица работеше со нив повеќе од 5 години ама поштено си ја изгуби лиценцата поради неисполнување некои работи и крај на пиказната, условите што ги нудат се топ и таа гаранција е дека нема за џабе да инвестираат во тебе, во брендирање и полнење на роба а ти кога ке ти прдне да ставиш клуч, задоволен си?

не... зашто тоа се многу пари за некаква си лиценца за мик свети николе... втора работа... роднината твој не испоштовал некои одредби бидејки во мик светиниколе шкрипат работите.. веројатно неможел да спечали доволно и прибегал кон некакво непочитување па изгубил лиценца... ова само нагаѓам и единствено логично ми е, бидејки кај мене у комшии имаше месаа на светиколе и ги опнаа катанецот многу брзо...

сакам да кажам, дека и стварно да е со лиценца, не вреди... едноставно не вреди толку многу лиценцата... додуша ова се мои сваќања... немора да сум во право.. јас 6500 евра поинаку би ги вложил во бизнис... а тоа дефинитивно нема да биде поврзано во ниеден сегмент од спектарот на исхрана...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1198 на: 19 Февруари 2014, 02:47:52 am »
тука си во заблуда, тие 6500 евра не ги даваш да ја купиш лиценцата туку ти стојат како банкарска гаранција за во случај преку ноќ да затвориш а со тоа и да им ја изгориш и робата од неколку иљади евра.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1199 на: 19 Февруари 2014, 02:51:17 am »
Според ова што го кажуваш,значи ако сакам да престанам со работа они си ја зимаат робата,а мене ми ги враќаат парите?
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni