незнам дали сваќаш дека за 200 евра плата ти бараат 6500 гаранција?
тие пари за 1-ви мај ке ги заработиш со месара...
не се работи за класична работа па да работиш за плата туку да ти дадат екслузивитет да држиш специјализирана продавница на мик со тоа што тие 400000 се гаранција дека ке се придржуваш на условите со тоа што ти ке си бидеш сам свој газда.
уаууу... сега се чуствувам.... хмммм неописиво... треба да дадам 6500 евра, за да отвори некој друг месара во локал кај што ке одбере некој друг, ке стави опрема како што он сака, инвентар како што сака, да ми пласира продукт каков што сака, да ми каже цени како што сака, да ми одреди како ке работам, да ми одреди со кој режим ке работам и да ми одреди колку ке профитирам, да ми нацрта закон како да се понашам во својата туѓа месара и од заработеното да плаќам вработени, себе, трошоци и кирии...
е баш не... како што реков, ке отворам своја месара за таа сума и сето она погоре опишано кога веке ке сносам одговорности такви барем да имам јас одлуки, а не да изигравам виртуелен газда кој кога ке биде се ок, ке добие тапшање по рамо, а ако е срање да ми ги земе парите...
дали сте свесни луге што зборувате?