Автор Тема: HONDA CIVIC 1.4  (Прочитано 7253 пати)

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
Одг: HONDA CIVIC 1.4
« Одговори #30 на: 26 Септември 2012, 01:33:54 am »
top ti e hondata so zdravje da ja brcis

Отсутен karvasgranit

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #31 на: 27 Септември 2012, 21:29:48 pm »
Najnapred pozdrav do site neocekuvav vakvo dobredojde i fala za sozdravje so treba da si ja vozam :)

Vaka najprvo da vi odgovoram kolicevo fabricki vozi 13 ali poradi nasiov grat sto e za niski koli go ispokrsiv pa mu staiv 15 i vaka e top i pak lezi ok na krivini, kolicevo inace e celoto ismirglano do lim  i po site fabricki tertipi e praeno i e farbano so fabrickata boja so sve po red fileri mileri  za dusa samo sto bas segde ne go izmaznija naj, punenje prakcinja so katran kubitiranje segdeka zastiteno od korozija valjda vo narednive 15 godini nema da pokaze inace prefarbani se branicite i letrovizori i bravite i restavrirani bandasite zasto bea sarma, sedista fabricki  komplet restavracija sungeri tapaciranje restavracija na plastiki vnatre poliranje i drndrn toa e sto se odnesuva okolu nadvoresnost i vnatresnost mada majstorov ja napraj sarma mi ispokrsi bajagi raboti pri montaza na enterierot i mi ostana uste izduvot da mu go sredam u nekolku servisi sto prasav takv zaden izduv nemaat. Motorce vozi D14A1 1.4L SOHC 2 carburetors i e premnogu dobar samo sto kaj nas nema mnogu majstorcinja za da ti go nasteluvaat pa fala bogu so internetov vaka taka sam cepkajki sum ja nasteluval kako sto treba, na benzin ne se vozi zasto ako ti udri adrenalin skazalkana za benzin vidno se namaluva potrosnja kako vozis tolku trosi od 9 do 24 litri so plin nekako se prezivuva i ide solidno. Plan za kolicevo edno motorce EDM CRX 1.6i-VT 1595cc 16V DOHC VTEC i kolata nema sansi da se prodava ke ja cuvam za vo muzej kao pred nekoj den da mi dvaat 1000evr hahahaha a mene me kosta samo doteruvanjevo 1400evr

Inace sum toj od KAR VAS GRANIT peralnata odgovoren za sve okolu nejze i najvise se zacleniv na forumov ne za drugo i ja sum popalenko po koli pogotovo po HONDI no da im objasnam na mnogu luge sto zborat protiv nea  no i za gluposti po forumive inace markata na peralnata e CRIST najdobra firma vo svetot za proizvodstvo na avtomacki peralni ,koga nikoj ne cita upatstvo i ne si ja poznava kolata kakva mu e a pisuva deka sve sto e labavo paga a saka da iznudi da mu kupam nov letrovizor branik i drn drn nema veze zatoa mojava kola e sekogas prva za proba pa ene celata e izgrebana boja nema so garancija kako sto ke ispere kola vo peralnava i nanese vosok neka dojde nekoj da mi dokaze inace po racnive peralni sto se koristi nikoj negleda dokolku ovde kolata se pere so 6 tipa na sampon od koj sekoj si ima namena za odrzuvanje na bojata so perenje na voziloto od 2 do 4 pati mesecno na perenje so nanesuvanje na vosok dobiva od mene licna garancija deka voziloto ke go zadrzi istiot sjaj.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 28 Септември 2012, 11:13:14 am »
Еее, така, значи не е само префарбана, средена и внатре и подвозје стокмено како што треба ;) Е тоа веќе спаѓа во реставрација.

BTW, За перални се дискутира тука, може да ја погледнеш и поактивно да се вклучиш во темата:  http://forum.carclub.mk/index.php/topic,12.0.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #33 на: 28 Септември 2012, 13:55:25 pm »
Во право се за спуштањето. Како и да е, мислам дека се заборави на најсветли фолии за затемнување - чисто за да се бобие малку обновен изглед. :) Истото за 4300к, истото и за бандаж ЈДМ. И кога ќе видиш отишле 500еур. :) :) :)

Ајде уште некоја слика!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #34 на: 28 Септември 2012, 16:23:54 pm »
Добредојде друже! За почеток една клаберска забелешка: Ретровизор а не „Летровизор“.
« Последно менување: 28 Септември 2012, 16:41:40 pm Prcot »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #35 на: 28 Септември 2012, 16:27:52 pm »
„Една“, не „едена“ :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #36 на: 28 Септември 2012, 16:41:59 pm »
;)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #37 на: 28 Септември 2012, 17:09:41 pm »
Супер количе, ми се допаѓаат овие Сивици...некако ми делуваат under the Rice radar :D

Поштовам се :) И ентузијазам и планови и се. Се надевам дека ќе си ги исполниш ;)

Отсутен Panda

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #38 на: 29 Септември 2012, 01:59:17 am »
EDM CRX 1.6i-VT 1595cc 16V DOHC VTEC
ovoj motor bitrebalo da e B16a1 so 150ks ako ne se lazam? :)
... From Dream to Reality <3 EK & CG9 & Del Sol <3
... https://www.facebook.com/groups/158997510955715/

Отсутен karvasgranit

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #39 на: 29 Септември 2012, 11:33:35 am »
dada za folite si u pravo imav edna takva zamisla ali so toa atesti drn drn neznam so kako treba edni vikaat na masinski trebalo me mrzi da se drnkam ali ke bide eden den, a isto i za alspuhot citav na forumov pa treba da otidam do kaj nekoi majstorcinja sto gi procitav pa i taa rabota da ja sredam.  A za motorcevo da 150ks e ali problem e nikoj od majstorive u gradov 5 ili 6 majstori  so gi pomivan nekat da se nafatat za menjanje na instalacijata im bilo komplicirano imalo epten rabota taka da i 5 kazni si plativ za brzo vozenje i mi se skrsi filmot za pojak motor. Inace kako i da e filmot e CRX 1.6i-VT 1595cc 16V DOHC VTEC a ke bide vo najskoro vreme pa ke dojdam na edna sobiranka.