Автор Тема: Eco trip, Скопје-Куманово  (Прочитано 20728 пати)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: Eco trip, Скопје-Куманово
« Одговори #15 на: 15 Септември 2012, 18:14:18 pm »
Епа Прчот нека ти е со среќа,се нафати на еден тежок подвиг.Ја возам истата кола 7год и можам да потврдам дека е можно да се постигне таква потрошувачка со крајно внимателно возење.

Искрено јас не сум се ни потрудил да постигнам такво нешто ама татко ми има постигнато потрошувачка од 3.7литри на отворен пат.Правев муабет и со него,негово објаснување е дека е можно да се постигне и 3 литри ама крајно внимателно и возење со брзина не поголема од 70-80 кмх.

Е сега мое мислење,познавајки го патот Скопје-Куманово мислам дека е многу полесно да ја постигнеш таа потрошувачка на враќање од Куманово.
Последно кажа дека си потрошил 2.2 литри за одење и враќање.Мислам дека 1.2-1.3 си потрошил за одење а останатото за враќање али се е можно.
Исто така можам да потврдам дека бордот е точен бидејќи е проверуван неколку пати.

Епа уште еднаш ќе кажам нека ти е со среќа,па чекаме резултати!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #16 на: 15 Септември 2012, 18:19:57 pm »
Фала Бушав за поддршката! Јас се надевам на резултатите што ги очекувам  ;)

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #17 на: 15 Септември 2012, 18:30:44 pm »
Кога ги читам бројкиве што сте ги извадиле......

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #18 на: 15 Септември 2012, 18:56:18 pm »
Хахаха, утре ќе биде интересно се надевам. Фаланга одговара да се чуеме накај 8 саат да се договориме што како ?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19 на: 15 Септември 2012, 19:07:33 pm »
Зошто 8 саат? Да тргаме накај 12 што значи во 11Ч30 ти кај мене па да одиме.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #20 на: 15 Септември 2012, 19:10:37 pm »
Хаха мислев да ти ѕвонам за некој си саат време да не одмараш а у за да се договориме. Али одговара и 11 ипол кај тебе, таму сум.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 15 Септември 2012, 19:12:47 pm »
Мислеше денес ;D

Може бе кога сакаш јави се. Завчера рече ај ќе ти се јавам за 10 мин и не се јави :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #22 на: 15 Септември 2012, 19:23:22 pm »
Знам ај викам да не те умарам и така за безвезе ти ѕвонев иам уше гага минути и сеа умарам лујЏе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 15 Септември 2012, 20:18:03 pm »
Ја ќе потрошам 10. Кој става кладба ?  ;D

;D ;D ;D Можда си побрз, али повише брат немоеш да потрошиш од мене...

У шо сакаш ти се кладам

Ах да бев у скопје, ќе ви покажев кој е газда (у класа до 2000ccm)!! ;D
« Последно менување: 15 Септември 2012, 20:32:18 pm Simo - Carrier166 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #24 на: 15 Септември 2012, 21:59:46 pm »
Со 2.2 литри мислам дека нема теоретска шанса да отидеш и да се вратиш Скопје - Куманово со тоа возило. Тоа е 2.75l/100km просек!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #25 на: 15 Септември 2012, 22:06:32 pm »
Ке биде интересно утре,него Прч како ке знеме колку ти потрошил меганот-само по борд?

Cuore доаѓаш? Да поминам да те земам или ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 15 Септември 2012, 22:08:18 pm »
Значи вака предлагам кој сака да оди утре да се собереме на бензинската на излез од Скопје, за саат накнадно ќе се договориме да видиме најпогодно време.
Како што читав се спомнуваа инки капачиња и сл. Јас за тоа не се нафаќам не дека се плашам и сл туку заради тоа што кола се полни културно на бензинска не со инки и слично. Друго, резерварот моментално ми е малце под пола така да ќе ми треба пари да го накрцам до крај, така што не ми е до кладби и слично. Мојата цел е да докажам и ќе докажам дека тоа може да се изведе. Кој сака да дојде со мене у кола слободно нека каже, еве Томе се пријавуваше он нека дојде и он нека документира.
Тоа е тоа, слободно давајте предлози!

Значи ништо од прецизно мерење и опклада со Аце? Само ќе се раководите според (веројатно погрешен) борд компјутер и ќе се радувате на бројките. Бордот на брат ми меганот знае да биде оптимистички настроен за повеќе од 15%. Штета, а баш сакав да го видам вистинскиот резултат..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #27 на: 15 Септември 2012, 22:12:50 pm »
Расипан? Не би рекол... А секако дека ќе мериме од бензинска до бензинска како што е напоменато 10000000000000 пати.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #28 на: 15 Септември 2012, 22:20:24 pm »
У колку саат ке бидете на бензинска во Куманово?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #29 на: 15 Септември 2012, 22:21:27 pm »
Не расипан, оптимистички настроен. Ти кажав, кај брат ми е некогаш и преку 15% оптимистички настроен (обично во градска вожња, на отворен пат оптимизмот му опаѓа) :) Јас разбрав дека не сакаш да го полниш резервоарот до крај. Ако го полниш тогаш (до некаде) е  ок. Ти кажав проблемот е што на првата пумпа може да ти наточат 200-300г помалку, а на таа во куманово повеќе, па да не биде прецизно мерењето, сепак мерите на некои 30-тина километри. Кога би мереле на 300, не би играло голема улога.
Како и да е, среќно со потрошувачката :)