Како што е ветено, еве слики ...
Ксенон фаровите навечер
Светлината што ја даваат
капачето на резервоарот обложено со Карбонска фолија
ретровизорите
веѓите
Внатрешноста
камерата за назад
Екранчето како ретровизор
Камерата
Финален продукт
Мал коментар за сите слики погоре ....
Карбонската фолија која ја купив имаше 3м од задната страна ...
Обложувањето на ретровизорите беше мака невидена, затоа што има многу рабови, и тргнавме со другарот од внатре да ја лепиме нанадвор, значи од центарот на ретровизорот... Како и да е, на 2 места едноставно моравме да ја засечеме и да ја преклопиме. Пробавме со фен да ја затоплиме фолијата, читав дека може да се растегне. Е може, само она што заборавиле да кажат, намерно или не, е дека после 2 загревања фолијата го губи лепливото својство...
Како и да е, другите делови беа видно полесни за обложување, столбовите, внатрешноста ...
Мој совет е кога и да нанесувате фолија на прва површина, поминувајте ја со пластика, како на пример кредитна картичка, добра е за да ја вметнете фолијата зад рабовите ...
По ова, ке имам многу повеќе почит кон мајсторите што лепат фолија хехе ...
Во Дог секјурити бев пред некој ден, дечките ми монтираа аларм и паркинг камера со 7" дисплеј внатре во колата...
Задоволен сум како ме примија, отидов ненајавено, се гледа дека се погрижија да колата излезе без ни една гребнатинка, ова знае да се случи кај некој "мајстори", имаа поставено штитници на ѕидовите каде што евентуално би удрила вратата доколку нагло ја отворите ...
Алармот и камерата засега работат беспрекорно, камерата има одличен дисплеј и феноменална прегледност, плус дисплејот ако го исклучите добивате голем и попрегледен дневен ретровизор ... Деновите кога се мачев да паркирам паралелно во рикверц поради никаквата прегледност на астрата се зад мене ...
Имав мала прибелешка кон тоа да ми ја остават камерата вклчена нон стоп и ми ја исполнија желбата...
Она што јас лично сакам да го преадаптирам е да ја внесам камерата внатре, во браникот или табличката, затоа што вака поставена нема уште долго да стои...
Иначе, има инфраред, и дури другар кој мести камери за мониторинг беше изненаден колку добро се гледа навечер ...
Кон крај, ги монтирав и веѓите ... кога направив математика, скоро исто ми излегоа трошоците за фарбање колку што и ги купив истите ...
Морав да купам пластик прајмер, боја, лак, засилувач, нитро ... Ја промашија нијансата за малку, но ова беше очекувано со оглед на фактот дека бојата на колата веќе 5 години гледа сонце и е подложна на колорни модификации...