Автор Тема: Sprint Booster Pedal  (Прочитано 4731 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Sprint Booster Pedal
« на: 31 Март 2011, 18:00:14 pm »
Sprint Booster (Sprint booster pedal or booster) - a device that allows you to control signals for the electronic gas pedal. Fits into the slot between the gas pedal and the control unit electronic shutter. Using this device allows to significantly reduce the response of the gas pedal and remove the gaps in fast switching.
It is possible to select 3 modes of operation by pressing the switch, which is displayed on the dashboard: standard, sport and booster off.

http://www.upsolute.ru/index.php?page=sprintbooster

Има ли некој искуство со ова чудо ... ???

Отсутен djidji

• Легенда
Одг: Sprint Booster Pedal
« Одговори #1 на: 01 Април 2011, 19:45:25 pm »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #2 на: 01 Април 2011, 19:54:17 pm »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #3 на: 01 Април 2011, 23:17:38 pm »
Најефтиното на ибеј е околу 100-тина долари со достава. Има и такви што се по 300-400 долари. Не знам колку вреди за парите тоа најевтиното, но овие другите секако дека не се исплатат...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #4 на: 01 Април 2011, 23:31:55 pm »
Најефтиното на ибеј е околу 100-тина долари со достава. Има и такви што се по 300-400 долари. Не знам колку вреди за парите тоа најевтиното, но овие другите секако дека не се исплатат...

http://www.sprintbooster.com/

А бе не дека се добива нешто плус со ова, освен одзив на гасот што стварно ми треба. Иначе по мене се работи за тоа што педалата за гас е всушност линеарен потенциометар, а со sprint booster станува логаритамски (карикирам)... Интересно е у секој случај и сите се задоволни од него иако не покачува снага ниту обртен момент, нити незнам крајна брзина - поентата е у филингот при возењето, особено на ниски вртежи и у град, нормално. Му доаѓа као некоја замена за Спорт копчето. Како и да е Must Have стварче е ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #5 на: 01 Април 2011, 23:44:32 pm »
Ми текнуваат двоцифрен број на апгрејди во однос на перформансите кои би ги направил пред оваој, а кои ќе ми донесат поголем бенефит во тој поглед за истите или помалку пари.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #6 на: 02 Април 2011, 00:14:05 am »
Ми текнуваат двоцифрен број на апгрејди во однос на перформансите кои би ги направил пред оваој, а кои ќе ми донесат поголем бенефит во тој поглед за истите или помалку пари.

Дај некоја идеја ... по можност конкретна за мојата кола.

« Последно менување: 02 Април 2011, 00:32:28 am djidji »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #7 на: 02 Април 2011, 01:33:25 am »
Не сум истражувал за твојата кола конкретно. Кај мене се над 10 апгрејди до цена од 400 долари кои би ги направил пред играчкава. За кај тебе да речеме дека овие работи можеш да ги направиш или комбинација од работиве за тие 400 долари:
1) оптимизирана издувна грана
2) оптимизирана усисна грана
3) оптимизиран издув
4) високопропусен заден лонец
5) поголемо грло на усисна грана
6) краток мењач
7) ладен довод на воздух и печуркаст K&N со топлотна бариера
8) олеснета механика на линиски и ребраст каиш
9) спортски брегасти
10) бензинска пумпа со регулација на притисок со можност за поголем притисок

BTW, случајно гуглајки во врска со играчкава дознав дека меѓудругото мојата мазда има опција за штелување на одзивот на педала. фактички го има вграден уредот :D
http://6crew.com/forum/showthread.php?t=6506. Здравје, утре ќе ја прештеловам. :D
« Последно менување: 02 Април 2011, 01:50:03 am gOJDO »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #8 на: 02 Април 2011, 09:36:02 am »
Не сум истражувал за твојата кола конкретно. Кај мене се над 10 апгрејди до цена од 400 долари кои би ги направил пред играчкава. За кај тебе да речеме дека овие работи можеш да ги направиш или комбинација од работиве за тие 400 долари:
1) оптимизирана издувна грана
2) оптимизирана усисна грана
3) оптимизиран издув
4) високопропусен заден лонец
5) поголемо грло на усисна грана
6) краток мењач
7) ладен довод на воздух и печуркаст K&N со топлотна бариера
8) олеснета механика на линиски и ребраст каиш
9) спортски брегасти
10) бензинска пумпа со регулација на притисок со можност за поголем притисок

BTW, случајно гуглајки во врска со играчкава дознав дека меѓудругото мојата мазда има опција за штелување на одзивот на педала. фактички го има вграден уредот :D
http://6crew.com/forum/showthread.php?t=6506. Здравје, утре ќе ја прештеловам. :D

Аман бе што среќа ќе имаше - се имаш фабрички, само да си ја дотераш ... Имав читано порано некаде за твојата Мазда за овие работи, ама не ми се веруваше. Поентата беше дека толку е совршено направена да морале НАМЕРНО да ја „пригушат“ за да помине на европскиот пазар, во смисол на екологија/перформанси/осигурање... Како и да е - ми дужиш пиво за гаџетот ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #9 на: 02 Април 2011, 09:58:26 am »
Јапанска работа. Во секој случај не очекувам ништо посебно од ова. Остануваат уште неколку ситници да средам околу перформансите:
- изолирање и монтирање на изолираната кутија за филтерот за воздух
- вадење на катализатор
- спортски придушен лонец
- со др. Шереметковски да го посетиме гуруто на smchiptuning во Босна.
Првите две ќе бидат месецов, третото наредниот месец, а четвртото, ако имам финансиски можности, во текот на летово.

Во меѓувреме ќе ја монтирам и изолацијата, па ќе бидеме комплетни.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #10 на: 02 Април 2011, 16:17:27 pm »