Автор Тема: Што им е филмот на навивачите?  (Прочитано 7635 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Што им е филмот на навивачите?
« Одговори #15 на: 20 Август 2012, 17:56:40 pm »
Интересни се овие ликови... по порачка :)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #16 на: 20 Август 2012, 18:20:16 pm »
Навивачите се такви низ целиот свет,ретко каде има културни навивачи.

сигурен си ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #17 на: 20 Август 2012, 22:00:24 pm »
А што им е филмот на навивачите на Вардар ???
Слегле од возот, 200 мина, им испратиле 3ца полицајци, слагале по булеварот, и влегле во еден маркет (НИНО), и фатиле си земале рабојќе, кој платил, кој не, почнале да крадат, да кршат внатре, дошол газдата на маркетот и почнал да се расправа со ними, фатиле го натепале... Потоа пошле на стадион урлале, фрлале со камења по играчите, навредувале и незнам што... понатака незнам што се случувало, ова е лично кажувано од еден човек кој ги гледал како урлаат...
Па дали е нормално некој да ти влезе во дуќанот, да ти искрши, да те изкради, па како капак на крај да те натепа ???

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18 на: 20 Август 2012, 22:02:57 pm »
Повеќе од сигурен.Само немој да почниш да ми редиш слики и видеа од 90годнишни и од жени на стадиони.Прав навивач,член на навивачка група е отиден на натпревар единствено за бодрење на тимот и омаловажување на противникот.
Кај нас освен скандирање и некои вака ретки и не многу опасни инциденти се нема случено ништо посериозно.Пред 20 години се рушеа стадиони па само кажаа на вестите и толку.Не излегоа експерти за безбедност,за соживот,меѓународни медијатори и сл.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #19 на: 20 Август 2012, 22:18:09 pm »
Aj bar da imame nekakov si fudbal pa da bidam navivac i da imam visok vreme za trosenje na gluposti.
Abe kaj nas na  utakmica korner se izveduva, a vo pozadina gledas tetka na balkon si prostira postelnina za sushenje. ;D
Beda.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #20 на: 20 Август 2012, 23:08:55 pm »

Филмче на темава кое може да го погледнете! Мислам дека има адреналин... Само гомно наместен крај има, али ај се голта некако едвај.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #21 на: 20 Август 2012, 23:17:29 pm »
А што им е филмот на навивачите на Вардар ???
Слегле од возот, 200 мина, им испратиле 3ца полицајци, слагале по булеварот, и влегле во еден маркет (НИНО), и фатиле си земале рабојќе, кој платил, кој не, почнале да крадат, да кршат внатре, дошол газдата на маркетот и почнал да се расправа со ними, фатиле го натепале... Потоа пошле на стадион урлале, фрлале со камења по играчите, навредувале и незнам што... понатака незнам што се случувало, ова е лично кажувано од еден човек кој ги гледал како урлаат...
Па дали е нормално некој да ти влезе во дуќанот, да ти искрши, да те изкради, па како капак на крај да те натепа ???

може да не генерализираш селективно? никој не спомна чкембари или пелистер... немој ни ти вардар... дискутираме општо за девијантното понашање на навивачите...

ако сакаш одговор на ова можеш и да добиеш... едноставно е, секогаш невини луге страдаат... тие што го каменувале возот не биле навивачи на пелистер туку биле битолчани-хулигани... вардарците се симнале од возот и му направиле штета на диќанџија... на стадион сто посто сум сигурен дека не само вардарци туку и пелистерци фрлале камења и омаловажувале и вреѓале...

затоа ти реков немој да генерализираш селективно одредена група навивачи на еден фудбалски тим, пошто сите го прават истото... сум видел и гледал последици и од едните и од другите така да сите се исти К...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #22 на: 21 Август 2012, 03:35:30 am »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #23 на: 21 Август 2012, 08:09:46 am »
Ova u vremeto na zuti :D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #24 на: 21 Август 2012, 09:59:33 am »
За све ова криви се битолчанки и скопјанки. Едниве што се ебат ко змејови а другиве што не им даваат на битолчани...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #25 на: 21 Август 2012, 10:24:12 am »
А чекајте малце? Од кај муабетот за Чкембари - Комити?!

Молк по вчерашното каменување на возот со „Комитите“
20.08.2012 - 13:27 | Македонија
Молк по вчерашниот инцидент во Скопје-Север. Сеуште нема официјални информации кои се лицата кои го каменуваа вагонот полн со членови на навивачката група Комити.

Според информациите на СВР-Скопје, бројката на напаѓачите се движи меѓу 15 и 20 лица.

Навивачката група Комити нема официјално да реагира, бидејќи како што велат ова не е ниту прва ниту последна тепачка.

Неофицијално Комитите сметаат дека сторителите се членови на навивачката група Шверцери. Еден од симпатизерите на фудбалскит клуб Вардар пред камерата на Сител сведочи за настанот

Инаку во вчерашниот инцидент на железничката станица во Скопје-Север беа повредени 4-ца навивачи и еден полициски службеник.

Меѓу нив има е едно малолетно лице. Полицаецот и еден навивач добиле лекарска помош во градската рирушка болница при што биле пуштени на домашно лекување.

При каменувањето на вагонот биле искршени 11 прозорци. Свр Скопје презема мерки за откривање на сторители при што ќе поднесе соодветни пријави.

И втора работа...

Чкембарите колку што ми е мене познато речиси изумреа како навивачка група. Ако има реално уште максимум 10-тина души кои се по 40+ години и се курчат нешто ама во основа ништо посебно.

Се филмат нешто нормално, ама даааааалеку се под ниво во организација и слично со Комитите. На хартија сите ќе ти кажат дека си силна навивачка група и веб страни ќе извадат и се тоа, ама реално на терен долго време не се гледа на Чкембарите како навивчка сила, туку како копиљаци собрани да лечат фрустрации кога се игра со некој скопски тим, ама последните 10 години немам слушнато да дојде до тепачка меѓу комити и чкембари...или можда јас сум толку уходан во ова (а искрено не сум многу, ниту ме интересира).

За све ова криви се битолчанки и скопјанки. Едниве што се ебат ко змејови а другиве што не им даваат на битолчани...

+1  :D :D :D :D :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #26 на: 21 Август 2012, 10:29:06 am »
изгледа не си уходан... и јас не сум.. темава ја отворив пошто стално слушам ова се десило она се десило.... п аимаше и една емисија цела со навивачите, си кажуваа прикаски каде што и како се десило тепачка ова она...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #27 на: 21 Август 2012, 10:32:49 am »
изгледа не си уходан... и јас не сум.. темава ја отворив пошто стално слушам ова се десило она се десило.... п аимаше и една емисија цела со навивачите, си кажуваа прикаски каде што и како се десило тепачка ова она...

Нив тоа им е ќеиф бе. За тоа тие живеат. Мизеруваат (повеќето од нив) со дневните проблеми, одвај чекаат натпревар да си ја извадат енергијата со тепање. Тоа не е само кај нас, гледај во Англија што се прави.

Нема лек за тоа. Јбг не играат сите Call of Duty :D :D :D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #28 на: 21 Август 2012, 10:50:25 am »

Ама си идел на МЗТ и рушел врати......и да не го заборавам Часлав

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #29 на: 21 Август 2012, 12:07:17 pm »
Ја и ден денес идам и навивам за Работнички. Тоа е мој малски тим. Ама никогаш не сум се рчкал или сум се ставал во комбинација за тепање и сл. Секоја единка има избор. Јас идам за навивање, бично деца помали што се знаат да напраат проблеми. Јебига, обично и ќутек они самите си јадат.