Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 303110 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #360 на: 29 Јули 2013, 07:28:06 am »
Ова ко шо гледам е лајт офроуд акција. Тука редуктор палевте?

Кој сака хардкор редуктор/блокиран диференцијал филм, препорачувам качување на Пелистер или на Локвица.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #361 на: 29 Јули 2013, 19:36:36 pm »
Или на Титов врв со сајли ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #362 на: 29 Јули 2013, 20:05:04 pm »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #363 на: 31 Јули 2013, 05:53:25 am »

Кој сака хардкор редуктор/блокиран диференцијал филм, препорачувам качување на Пелистер или на Локвица.

Последниве години патот на Пелистер е многу лош, со многу камења. Утре можи ке одиме на антена со Ѓорѓија (Мitsubishi Рajero) па ке напрајме и некое клипче.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #364 на: 31 Јули 2013, 07:37:02 am »
Последниве години патот на Пелистер е многу лош, со многу камења.

Exactly!

Утре можи ке одиме на антена со Ѓорѓија (Мitsubishi Рajero) па ке напрајме и некое клипче.

Oбавезно. Јас кога бев последен пат имаше делови од патот на кои водата го однела... патот... и се останати само карпи, па така во секој даден момент имаш едно тркало у ваздух :-) колегата мораше да искочи од кола да дава од надвор микро-навигација, да не скршиме некоја спона или кардан.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #365 на: 31 Јули 2013, 07:49:07 am »
Не знам многу за офроудањето оти вообичано пешки одам по планини, ама имам видено Фиќо на Пелистер и 128-ца на Чеплез (летно време). Појма немам како се нашле таму :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #366 на: 31 Јули 2013, 07:50:16 am »
Не знам многу за офроудањето оти вообичано пешки одам по планини, ама имам видено Фиќо на Пелистер и 128-ца на Чеплез (летно време). Појма немам како се нашле таму :)

Пред да пропадне патот се идело (до некаде) и со лека кола.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #367 на: 31 Јули 2013, 08:33:34 am »
Онак Hilux-от е со турбо и голема улога во оф-роуд перформансите игра тоа што е пик-ап,назад е лесен.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #368 на: 31 Јули 2013, 10:12:32 am »

би било убаво да исчиташ кога некој пишува нешто па после да коментираш... немој само од ракав да тресеш и негативни коментари со доза на понижување да пишуваш... во нај мала рака да се каже дека не е во ред...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #369 на: 31 Јули 2013, 10:16:58 am »
денес идевме на офроад тура со возење прво по неасвалтиран пат а потоа вистински офроад.  целта ни беше врвот на планината (незнам точно како се вика тој врв, ама е следен после црн врв) помеѓу помеѓу говрлево и патишка река... уствари целта ни беше снегот.. има снег сеуште...

значи бевме со 2 возила.тојота хилукс и ленд ровер дефендер и двата беа  2.5 дизелаши, без турбо[/u].. уште еднаш се докажа во пракса дека дизелот е само за м’кнење а не и за брзо возење. но да не мешаме баби и жаби.

кога се идеше нагоре јас бев во хилуксот. до средина на возење. после тоа продолжив во дефендерот. дефакто дека тоа се 2 теренски возила кои имаат по 15 години разлика во производство. еве ги моите први впечатоци:

-дефендерот е дефакто теренско возило во однос на хилуксот.
-хилуксот е шминкерај, и комодитет. за разлика од дефендерот, хилуксот е повеке пати по тиовк, по комотен и по лезетско е возењето во него но се додека не наидеш на вистинска оф роад потреба од погонот. тогаш хилуксот почиња да кашла, крцка тропа и подзаглавува. дефендерот е мнооооогу бучен, тресе, и доста некомотен. седејки во него се чуствував како да сум на диво магаре или бесна кобила... но неговиот 4Х4 со вклучен редуктор дефинитивно е по добар во однос на хилуксот. ниеднашш не заглави, ниеднаш не се закашла ниеднаш не забега...

-хилуксот иако визуаелно е поголем од дефендерот, сепак не е толку поголем од него... но е полесен. конструктивно е полесен и тоа му дава предност во однос на дефендерот во спуштање т.е. може побрзо да се движи надоле...

имам некои видео материјали, но за жал само во периодот кај делот по малите патеки... за жал, имав здравствен проблем и едноставно неможев да снимам... денес за втор пат во животот ми пукна чир во желудник и верувајте многу е болно..и покрај кеифот за авантурата не дозволив да се вратат назад за да ме однесат во болница, продолживме и понатака, но веке се изгуби дражта и убавината... заборавив и да сликам и да снимам.. среќа имав некои апчиња со мене па се прикрпив и еве ме...

видеата малку покасно или утре... ке извадам по 1-2 минути од двете возила чисто за да ја видите разиката...

прво болдирано е за мечето
второ болдирано е за филип в
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #370 на: 31 Јули 2013, 10:24:07 am »

Пред да пропадне патот се идело (до некаде) и со лека кола.

Ова е у контекст има разни лудаци што би тргнале така. Јас не би ни помислил.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #371 на: 31 Јули 2013, 10:29:28 am »
Како шо гледам по маската на хајлукс-от тој е скоро од најновиот модел,така да чудно мие да нема турбо и не ти вервам.
:D :D :D :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #372 на: 31 Јули 2013, 10:51:46 am »
ако не веруваш ТВОЈ ПРОБЛЕМ... јас нема да спијам вечер што ти нема да веруваш... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #373 на: 31 Јули 2013, 10:59:39 am »
Мој проблем е шо не постои атмо дизел од хајлукс од поново годиште,ако грешам поправиме.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #374 на: 31 Јули 2013, 12:45:16 pm »
Toyota Hilux

Engines (markets):
1998-2001 2.0 L (1,998 cc)1RZ-E 8 Valve SOHC I4 (Hilux 'Workmate' models in Australia) (4×2)
1995–2004 2.4 L (2438 cc) 2RZ-FE 16-valve DOHC I4, 106 kW (144 PS; 142 hp) (4×2)
1995–2004 2.7 L (2693 cc) 3RZ-FE 16-valve DOHC I4, 112 kW (152 PS; 150 hp) (4×4)
1995–2004 3.4 L 5VZ-FE 24-valve DOHC V6, 142 kW (193 PS; 190 hp)
2005 2.0 L gasoline VVT-i DOHC I4 (South Africa, Indonesia and Middle East)
2005 2.5 L diesel D-4D DOHC I4, 76 kW (102 hp) – 107 kW (145 PS; 143 hp) (Asia, Europe, South Africa, South America)
2005 2.7 L gasoline VVT-i DOHC I4, 119 kW (162 PS; 160 hp) (Australia, Arabian Peninsula, The Philippines, South Africa, Venezuela, USA)
2005 3.0 L diesel D-4D DOHC I4, Turbodiesel, commonrail 16-valve direct injection, 121 kW (165 PS; 162 hp) (Asia, South Africa, South America, Australia, Europe). This version is made at Toyota's facility in Zárate, Argentina.
2005 4.0 L gasoline VVT-i DOHC V6, 170 kW (231 PS; 228 hp) – 176 kW (236 hp) (Australia, South Africa, Venezuela, China)
2008 4.0 L Supercharged DOHC V6 225 kW (306 PS; 302 hp) (Australia only, TRD edition)

On 13 July 2011, Toyota announced that the Hilux would receive an upgrade, including a redesigned front end and other external styling changes, changes to the interior and a new turbocharged diesel engine capable of 106 kW (142 hp) and 343 N·m (253 lb·ft) of torque, as well as lower fuel consumption compared to the previous model.[