Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 243222 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #1545 на: 19 Февруари 2021, 17:03:55 pm »
Многу тешко се наоѓа Panda Cross, стопанему...

Ова Climbing варијантата ќе биде интересна за по ридови и снегови или ќе ме остави на угорница, а? :)
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3837954
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1546 на: 19 Февруари 2021, 17:25:01 pm »
Пандите се многу способни теренци поради краткото меѓуоскино и малата тежина. Од мое истражување, подобри се Пандите од MY2008, значи некаде средина 2007 па натаму поради разлики во 4x4 системот, односно менаџментот на истиот. За ова нема никаде спомнато во прес затоа што Фиат веројатно не сакал тоа да излезе во јавност.

Е сеа, од уште поспособните Панди ја имаш Панда Крос, на која стандардно се вградува ELD системот (LSD на задната оска), и количево го прави незапирливо. ELD е добар и во Панда пред 2008 година но е на база на viscous coupling, додека по 2008 година е на база на торк векторинг (си грабнува кочница на тркалото што лизга, за да почне другото да врти). Овие се подобри зошто имаат доста помалце компоненти, т.е. системот е активиран од компјутерче и тоа е тоа, додека овие со вискозна спојка треба доста често да се предихтуваат.

После сите овие информации, ќе ти кажам дека на огласи има само една Панда Крос (мислам дека е пред 2008 година), и неколку обични 4х4, од кои само една е 2008 година и плацот ја цени 4500 евра.

Купи си ти Пандичка, вози ја додека не ти помине меракот, и можеш да ми се јавиш мене да ти ја откупам кога ќе ти досади ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #1547 на: 19 Февруари 2021, 17:59:01 pm »
Иииии, ја го мислев Алфиста, а тој Пандаш да ти бил.

Браво за инфо, и јас сакам Панда 4х4.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1548 на: 19 Февруари 2021, 20:20:33 pm »
Пандите се многу способни теренци поради краткото меѓуоскино и малата тежина. Од мое истражување, подобри се Пандите од MY2008, значи некаде средина 2007 па натаму поради разлики во 4x4 системот, односно менаџментот на истиот. За ова нема никаде спомнато во прес затоа што Фиат веројатно не сакал тоа да излезе во јавност.

Е сеа, од уште поспособните Панди ја имаш Панда Крос, на која стандардно се вградува ELD системот (LSD на задната оска), и количево го прави незапирливо. ELD е добар и во Панда пред 2008 година но е на база на viscous coupling, додека по 2008 година е на база на торк векторинг (си грабнува кочница на тркалото што лизга, за да почне другото да врти). Овие се подобри зошто имаат доста помалце компоненти, т.е. системот е активиран од компјутерче и тоа е тоа, додека овие со вискозна спојка треба доста често да се предихтуваат.

После сите овие информации, ќе ти кажам дека на огласи има само една Панда Крос (мислам дека е пред 2008 година), и неколку обични 4х4, од кои само една е 2008 година и плацот ја цени 4500 евра.

Купи си ти Пандичка, вози ја додека не ти помине меракот, и можеш да ми се јавиш мене да ти ја откупам кога ќе ти досади ;D

Златен!

Доаѓај на рид, ајде.
Ќе дам по една Џонибравовска.

Ми одговори сè што сакав да прашам, а не ни пишав. :)

Меракот тешко дека ќе пројде ако биде удобно седењето,
ама секогаш постои сценариото да се купи поновиот и надграден модел, па претходното да се предаде на другарче. :)))
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1549 на: 22 Февруари 2021, 13:30:59 pm »

Златен!

Доаѓај на рид, ајде.
Ќе дам по една Џонибравовска.

Ми одговори сè што сакав да прашам, а не ни пишав. :)

Меракот тешко дека ќе пројде ако биде удобно седењето,
ама секогаш постои сценариото да се купи поновиот и надграден модел, па претходното да се предаде на другарче. :)))

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3864431 - Ова е дефинитивно најопремената Панда што ја имам видено. 2007 е, веројатно подобриот модел, многу опрема, и го има ELD системот.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2864719 - Ова е Пандичка со доста малце километри, дизел, ама без цена.

Ако ти дојде желба да се јавиш на овие два огласи, кажувај што си слушнал :)

Иииии, ја го мислев Алфиста, а тој Пандаш да ти бил.

Браво за инфо, и јас сакам Панда 4х4.

Панда 4х4 ми е болна точка, не ме почнувај :) Да имав 4000+ евра расположливи средства ќе ја купев портокаловата од погорниот линк.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1550 на: 22 Февруари 2021, 15:50:31 pm »

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3864431 - Ова е дефинитивно најопремената Панда што ја имам видено. 2007 е, веројатно подобриот модел, многу опрема, и го има ELD системот.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2864719 - Ова е Пандичка со доста малце километри, дизел, ама без цена.

Ако ти дојде желба да се јавиш на овие два огласи, кажувај што си слушнал :)

Уште ги прибирам парите... ама, да тргнам да почнам да гледам, може побрзо ќе се приберат така :D
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1551 на: 24 Февруари 2021, 13:23:43 pm »
Покрај што е најдобар, да ти бил и најбрз. Побогу.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1552 на: 27 Февруари 2021, 10:31:18 am »
 8) v8 со drift mode...YAAAASSS!!!
« Последно менување: 27 Февруари 2021, 10:36:53 am Molec »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1553 на: 27 Август 2021, 21:56:00 pm »
Лада Нива ривју 2021ва.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5552
« Одговори #1554 на: 27 Август 2021, 22:59:47 pm »
Шо е најјако не е ни теренец по стандарди, нема одделна шасија од каросерија :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13926
« Одговори #1555 на: 28 Август 2021, 01:20:08 am »
Шо е најјако не е ни теренец по стандарди, нема одделна шасија од каросерија :)

Unibody 😎

Јас  сум имал две Ниви.

Една имав 1998 беше ОК. Другата беше 2003, е таа беше гној. Почна да скапува за две години. Мењачот рикна првите 500 км под гаранција.

Фан фактор: На терен, ненадминливо. На автопат убиство е.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1556 на: 28 Август 2021, 01:59:29 am »
Скапана - нескапана, на дрво се качуе.
Не мораш ни да бегаш од мечката,
можеш да ја преебеш мечката.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13926
« Одговори #1557 на: 28 Август 2021, 12:05:47 pm »

На терен е прекрасно искуство. П р е к р а с н о. Не се замараш, те качува на места кај што не ни очекуваш, лесно преминуваш стрмни препреки, кал, сѐ!

Јас немав серво и клима. Новиве имаат. Фул пекџ уживање за евтини пари.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1558 на: 28 Август 2021, 12:44:12 pm »

На терен е прекрасно искуство. П р е к р а с н о. Не се замараш, те качува на места кај што не ни очекуваш, лесно преминуваш стрмни препреки, кал, сѐ!

Јас немав серво и клима. Новиве имаат. Фул пекџ уживање за евтини пари.
Супер е што се продаваат LSD диференцијали за ефтино, што ја прави некст левел за офроуд.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1559 на: 01 Октомври 2021, 22:02:34 pm »