Апсолутно се сложувам со п.с.-то на ОлМајтиМи!
A Спортекс, чекај чекај... не читаш што пишувам (како и секој што несака да се соочи со факти) - иста литража, исти полначи, бензин vs. дизел. Така се праи муабет.
Па нормално дека е така, мислиш ли дека со просек од над 20 000 км годишно би земал бензинец ?
Јас ни на крај памет не мислев да се споредувам со твојата Астра, а со фактите се соочувам.
Јас не сум тркач ама сакам поснажни возила, не скам тромави атмосферци од стилот бутни ме да тргнам.
Значи сакам поживи возила, а не сакам да троши многу пошто возам многу, па затоа земав дизел кој ем е штедлив, ем нуди супер вожња во смисла на меѓузбрзување, нуди и поднесува подинамична вожња и сл.
Тоа се фактите пријателе...не мораш да ми ги посочуваш, јас сум доволно свесен како стојат работите и се согласувам со тебе.
П.С. Џиџи ти понуди замена ако сакаш?
http://www.carclub.mk/index.php/topic,534.75.htmlНеговата е тјунирана и за атмосферец оди одлично а со потрошувачка е исто супер и далеку под твојата ем никао не крцка. Ем ќе имаш убаво количе од меркалија човек ем убаво оди, ем не троши многу, ем не крцнуе. А Џиџи ке и опне одма еден ремап на твојата и кур нема да му чуе колку му троши и дали му крцка!
Мислам дека нема да му смета него!