Автор Тема: Honda Prelude 2.0i  (Прочитано 3577 пати)

Отсутен donov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Honda Prelude 2.0i
« на: 23 Март 2011, 21:53:27 pm »
Me interesira ima li nekoj na forumov iskustvo so prelude 97-01 2.0i motor.Impresii, Maani koi gi ima kolata,dobri raboti sto gi poseduva,poveke sum zainteresiran za motorceto koe go vozi.Moznosti za pojacuvanje dali ke mi se isplati. Kolata e 133 ks i mn dobro izgleda na lik.Nekoi soveti vo vrska so kolata dokolku nekoj e zapoznaen. :) 

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Honda Prelude 2.0i
« Одговори #1 на: 23 Март 2011, 21:58:02 pm »
Ако мислиш да ја возиш таква каква што е тогаш има смисла да се распрашуваш понатаму. Ако мислиш да ја тјунираш за да добиеш перформанси, тогаш заборави ја и барај нешто помоќно. Ќе ти требаат неколку пати повеќе пари одошто што си го платил, за да добиеш нешто значително во перформанси (да речеме +50% поголема моќност). Да не збориме за изгубеното време, комодитет при возењето и подлежноста на дефекти.

И јас сум на ум да си земам една тркачка играчка подоцна кога ќе имам доволно материјални можности за таков курташак. Но јас би гледал исклучиво нешто со турбина и нешто кое е несекојдневно овде (значи нема да е калибра или тигра)
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2 на: 23 Март 2011, 22:46:25 pm »
Тој f20a4 читав дека нема нешто потенцијал за тјунинг, може да се праат комбинации со глава од h22 кои се блиску 200 кс, само тоа многу ќе те чини а нема нешто значајно да добиеш

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3 на: 25 Март 2011, 13:18:07 pm »
f20a4 има потенцијал за турбо, за атмосферец не баш. Иначе важи како многу издржлив мотор без посебни маани.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.