Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: AllMightyMe на 23 Април 2015, 15:12:29 pmИмено, порано Selenia 10W40 TD беше со спецификација CF, додека сега е сменета со CD. Во нашиот прирачник е препорачано ова масло, НО тоа било во времето кога ја исполнувал CF спецификацијата. А прирачникот пишува дека треба да се користи Фиат .....N2 спецификација или CF компатибилно масло.Од Ноември 2010 година Selenia TD има променета спецификација од CD во CF.Тоа беше една од работите што ме премисли.ЛИНК до Selenia
Имено, порано Selenia 10W40 TD беше со спецификација CF, додека сега е сменета со CD. Во нашиот прирачник е препорачано ова масло, НО тоа било во времето кога ја исполнувал CF спецификацијата. А прирачникот пишува дека треба да се користи Фиат .....N2 спецификација или CF компатибилно масло.
.....
Цитат: AllMightyMe на 23 Април 2015, 14:34:38 pmНаздравје сервис Најпедерска работа се гумиците, многу работна рака за ефтини делови јбг тоа е. Инаку и кај мене термостатот зимно време се движи 60-75, сум возел и на -15 ама секогаш дувало топло од парното, па тоа ме разубеди на не го менувам термостатот.По мене единствено забелешка за маслото. Што и да правиш немој само на тоа да се двоумиш. 5W-40 па што сакаат нека зборат. Подобро провози го подолго отколку да го менуваш за друга градација.И кај мене е така. Во зима кога возам на угорница е 90 степени, на удолница си паѓа накај 60. Ама цело време внатре си дува топло.Незнам дали да го сменам или не.
Наздравје сервис Најпедерска работа се гумиците, многу работна рака за ефтини делови јбг тоа е. Инаку и кај мене термостатот зимно време се движи 60-75, сум возел и на -15 ама секогаш дувало топло од парното, па тоа ме разубеди на не го менувам термостатот.По мене единствено забелешка за маслото. Што и да правиш немој само на тоа да се двоумиш. 5W-40 па што сакаат нека зборат. Подобро провози го подолго отколку да го менуваш за друга градација.
Тогаш и кај мене е за термостат значи Алфата. Сега кога се стопли крева 90, но на долниште знае да падне температурата.
Дај напиши колку мотори си сменил до сега, колку кила злато те кошта предница...