Автор Тема: Oдржување на брисачи  (Прочитано 1479 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Oдржување на брисачи
« на: 07 Јуни 2012, 14:20:24 pm »
Нема ништо по грозно од кррррррррррррррчење на брисачите преку стаклото.

Нема ништо по убаво од бесшумно лизгање преку стаклото.

Како се третираат брисачи? Има некое средство со кое треба да ги проаѓам? Или чарето е - едноставно - често менување?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Oдржување на брисачи
« Одговори #1 на: 07 Јуни 2012, 14:24:47 pm »
Браво за темата! Јас моите од време на време ги премачкувам со медицински глицерин и ги оставам да киснат едно 3-4 саати. Финтава од Никола бб е преземена.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #2 на: 07 Јуни 2012, 14:49:02 pm »
абе јас не сум ги пипнал со рака после 3 години ги фрлаш и готово....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 07 Јуни 2012, 15:00:14 pm »
Имаше у војска по ПС се премачкуваат со глицерин (од аптека) брисачите на колите :) Колку помага во нивно одржување - не знам, ама она другото - често менување и избор на квалитетен брисач е изгледа најдобро решение..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4 на: 29 Јули 2012, 21:10:34 pm »
150 денари од бувљи и кога ќе почнат да шкрипат ги фрлам си купувам нови,а работата си ја вршат одлично башка изгледаат како оние новите бришачи со дебела гума

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #5 на: 30 Јули 2012, 23:04:20 pm »
taka e Smichka,ednash ke gi premachkash,posle 2 dozda ajdeee,tuka ne fakja,tamo ne fakja ajde novi :D taka da za 150\200den  netise isplakja da gi odrzuvash