Автор Тема: Seat Ibiza 6L 1.9 SDI Stella  (Прочитано 8124 пати)

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
Seat Ibiza 6L 1.9 SDI Stella
« на: 20 Јули 2012, 20:17:57 pm »
Еве нели како што е ред конечно и јас да го претставам моето возило, малку касно, член сум веќе година ипол, ама пуста мрза, ај денес, ај утре ќе сликнам и така, возилото е Seat Ibiza 6L 1.9 SDI Stella, 2005 година.

Опрема:
ABS, серво, електрика на прозорци и ретровизори, греење на седишта и ретровизори, клима, деллива задна клупа 60:40, волан подесив по висина и длабочина, седишта подесиви по висина, магленки, радио со цедејки, итн.. :)

Возилото нема претрпено никакви промени одкога е купено, што значи се си е стандард на истото. Има поминато 105 000 километри со своите редовни сервиси и можам да го препорачам како доста економично и доверливо возило, потрошувачката по борд компјутер може да биде и 3.5 l/100km како што имам постирано во темата за измерена потрошувачка, меѓутоа успевам да добијам просeчна од нешто помалку од 5 l/100km лето, пролет, есен, додека зимно време е нешто над 6 l/100km што е очекувано од еден дизел без турбина, но затоа неможе да се пофалам со некои луди перформанси, сосема задоволувачки за возење во нашиве градски услови. Тоа е тоа, еве и некоја слика, ако имате некои прашања повелете...  :)

« Последно менување: 20 Јули 2012, 23:58:07 pm Untak »

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг: Seat Ibiza 6L 1.9 SDI Stella
« Одговори #1 на: 20 Јули 2012, 20:24:54 pm »
Опааа конечно ја претстави, убави фотки си направил :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2 на: 20 Јули 2012, 20:28:20 pm »
дручарче со 600денари отиде СК-ОХ :)
топ количе и доста солидно влече

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #3 на: 20 Јули 2012, 20:32:27 pm »
Барам иста ваква... :)

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • sLowRider
« Одговори #4 на: 20 Јули 2012, 20:37:45 pm »
Опааа конечно ја претстави, убави фотки си направил :)

Редно време беше више, а и таман денес ја подзамив и викам е сега или никад, и и викам ајде мила насмеј се, така, така.. и ја чкрапнав.. ;D

дручарче со 600денари отиде СК-ОХ :)
топ количе и доста солидно влече

Да да, за економичност е петка, последниот пат до Охрид за 1500 денара бев, се вратив, возев таму, и имав за уште едно кругче во Скопје, за влечење влече, обртниот момент и е на 1800 rpm што е оној до кој обично возам.. :)

Барам иста ваква... :)

Веќе имаш едно Polo, што ќе ти е друго со Seat знакче? A колку даваш?!.. ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5 на: 20 Јули 2012, 20:40:47 pm »
За малата. :) :) :) :) :) 2500 на рака!

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • sLowRider
« Одговори #6 на: 20 Јули 2012, 20:46:46 pm »
За малата. :) :) :) :) :) 2500 на рака!

Ќе морам да речам не, и онака не е за продавање, можеби некој ако даде повеќе, но немам намера да ја продавам, барем не сега, ми врши огромна работа малата, не заслужила уште да ја менувам иако повремено ја варам со на татко ми Pandata.. ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7 на: 20 Јули 2012, 20:47:55 pm »
Со здравје да се вози битно!!! :) :) Штом ја барам, знаеш дека имам добро мислење! :) :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #8 на: 20 Јули 2012, 23:12:56 pm »
Троши ко упаљач .... Ко скутерче ... Огромен плус за количево ...

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #9 на: 20 Јули 2012, 23:16:40 pm »
Podatokot za potrosuvacka e tocen, Surata moj ima Cordoba so istiot motor, i nego slicni brojki mu iskacaat, pa kako ne bi iskacale koga ima motor so 3 klipa.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • sLowRider
« Одговори #10 на: 20 Јули 2012, 23:53:37 pm »
Podatokot za potrosuvacka e tocen, Surata moj ima Cordoba so istiot motor, i nego slicni brojki mu iskacaat, pa kako ne bi iskacale koga ima motor so 3 klipa.

Хахахахаха, кој те излажа дека е со три? Моторот е 1900 кубни сантиметри поделени помеѓу 4 (четири) клипа, исто како 1.9 TDI само без турбината.. :)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #11 на: 21 Јули 2012, 00:03:50 am »
одлично количе башка бојата жолта мераци ... ;D

мое мислење сака едни фабрички бандаши од сеат 15ски или 16ски :)

создравје да се вози и многу безгрижни километри :D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #12 на: 21 Јули 2012, 00:16:05 am »
Уште многу километри да си поминеш без проблеми,еве и ја можам да потврдам дека потрошувачката е како упаљач,има близок пријател кој го вози истиот мотор.Многу и фалат алуминимски бандажи,многу добро изгледа со 16ки ама за нашиве патишта мислам дека се доволни 15ки  и тоа е тоа.

Еден добронамерен совет,не е лошо малку повеќе да се погрижиш околу хигиената во внатрешноста на возилото,на сликите се гледа дека не е оштетен ентериерот само му треба едно добро хемиско.Се надевам дека нема погрешно да ме сфатиш.

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • sLowRider
« Одговори #13 на: 21 Јули 2012, 00:26:14 am »
одлично количе башка бојата жолта мераци ... ;D

мое мислење сака едни фабрички бандаши од сеат 15ски или 16ски :)

создравје да се вози и многу безгрижни километри :D

Фала фала, бандажи се во план, здравје... :)

Уште многу километри да си поминеш без проблеми,еве и ја можам да потврдам дека потрошувачката е како упаљач,има близок пријател кој го вози истиот мотор.Многу и фалат алуминимски бандажи,многу добро изгледа со 16ки ама за нашиве патишта мислам дека се доволни 15ки  и тоа е тоа.

Еден добронамерен совет,не е лошо малку повеќе да се погрижиш околу хигиената во внатрешноста на возилото,на сликите се гледа дека не е оштетен ентериерот само му треба едно добро хемиско.Се надевам дека нема погрешно да ме сфатиш.

Да да знам, и фала, и ептен секој ден се вози и ми се смачи да ја рибам одвнатре, инаку имам машина дома за хемиско и треба да ја исперам одвнатре, денес само малку ја усмукавав, ме мрзеше по жештиниве да склапам тоа машината за да земам да ја исперам внатрешноста, кај и да е некој посвеж ден ќе ја средам убаво внатрешно, треба да купам и еден од тоа силиконските спрејови да ја шприцнам.. :)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #14 на: 21 Јули 2012, 00:31:11 am »
Што не си кажал дека имаш машина да ти донесам фиатот, еве дај машина јас ќе ти дада препарати за внатре :)