Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Под „кожата“ на CrossBlue се крие технолошки-напредната платформа. Автомобилот е придвижуван од 2-литарски TDI турбодизел агрегат кој испорачува 190 коњски сили. Но покрај овој мотор, во игра се уште два електромотори – еден поставен однапред со моќност од 54 коњски сили, и еден поставен на задната страна со моќност од 114 коњски сили. Кумулативната моќност на CrossBlue е 305 коњски сили и 700 Nm вртежен момент. Благодарение на ова, забрзувањето до 100 километри на час трае 7.9 секунди а максималната брзина е 204 километри на час.
Според мене, Многу поубаво изгледа од Новиот Кадалендер, иако на прв поглед делуваат слично!
И мене не ми е јасно ама се надевам брзо ќе имам шанса да пробам да разберам, која е поентата ваков тип на возило да забрзува од 0-100 за 5,5 секунди и да оди 280 км на час!
Важно ќе пробам да видам каков е филингот да се возиш во два и пол тонски камион кој така забрзува и тера до крајна 280
Се обидувам да ја разберам поентата ваков вид на возило да забрзува до 100 за 7.9 секунди и да оди 204 км/ч.