Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2566050 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #3315 на: 19 Ноември 2012, 11:18:25 am »
Abe jas sakam, ali za kruzanje ti treba ili vakvo nesto ili karavan dobar.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3316 на: 19 Ноември 2012, 11:28:05 am »
Не, не ти треба. Сув не е за крузање и никој не можи да ме убеди во тоа.

Многу убаво вика мој колега.
Има мазда 2 на плин и 2 деца.

И го прашувам како се снаоѓа со багаж, кога патува.
Лесно ми вика.
Ќе земиш толку багаж колку што бери во колата.
;)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #3317 на: 19 Ноември 2012, 11:34:39 am »
Осмица, да ти кажам љубоморен сум на луѓе со такви размислувања и очекувања. Или се многу паметни или така си се тешат.
На таквите и Смарт би им бркал работа, багаж колку собере толку, па и децата исто, ако ги собере добро ако не, нека ги раздужи по баби и дедовци пред патување, и завршил работа.
И после ќе не тешат дека нивните одлуки и размислувања се најрационални.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3318 на: 19 Ноември 2012, 11:44:31 am »
Позади е исто така многу ружно Сорентово..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3319 на: 19 Ноември 2012, 11:58:28 am »
Денде купи си тоа што си сакаш, не го слушај осмица и неговиот колега ;D

Ако патуваат двајца и не е страшно да имаш помало возило, иако не е се само во багажот. Но ако патуваат четворица, сеедно дали возрасни или мали деца, ти треба место и ако имаш можност нормално дека ќе сакаш што поголема и поудобна кола. Не верувам дека колегата на осмица да има можност да купи Соренто, А6 караван или А6 седан сеедно, ќе каже не бе јас ќе си купам Ауди А1 и ќе се стискаме со жена ми и децата :) Он се прилагодил на моменталната ситуација и добро се снаоѓа.

Порано иделе до Грчка со фичо четворица натоварени, сеа не може да не собере двајца во Акорд. Ама верувам дека секој, ама баш секој за пат до Атина или Љубљана, не мора подалеку, повеќе би сакал да патува со Соренто отколку со Мазда 2 :)

И секако различно е дали еднаш годишно одиш до Охрид или краците, или планираш неколку пати да излезеш од државава, од кои барем еднаш ќе ти биде пат од 3 илјади километри минимум.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3320 на: 19 Ноември 2012, 12:04:13 pm »
Поентата ми беше дека СУВ возило според мене нема дефинирана функција.
Јас не гледам никаков проблем со големина на багаж во Пасат, Акорд, Суперб, Мазда 6 итн....
Ама пак сум сигурен дека горенаведените ќе пружат подобар комфор и возни својства од СУВ.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3321 на: 19 Ноември 2012, 12:13:05 pm »
Сорентото има поголем багажен простор од горенаведениве, особено што е како караван, можеш до горе да го полниш. Осечајот кога возиш СУВ е различен, од горе гледаш на другите :) На некого тоа чувство му се допаѓа. Возните својства се полоши од лимузина, но далеку од тоа дека е нешто неподносливо или лошо за долг пат. Мене единствено ми е чудно однесувањето во кривини затоа што сум навикнат на нормална кола, али се е ствар на навика и нема многу газење по кривини освен ако не е некое БМВ или Порше во прашање :)

Јас до сега сум немал проблем на долги патувања со СУВ. И како возач и како патник напред и назад.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #3322 на: 19 Ноември 2012, 12:57:07 pm »
Komforot go nema sto go nema toa da, ali sto sobira poveke bagaz sobira pa duri i od karavan.
E sega, toa deka od gore gi ledas lugeto toa ne mi pravi nekoja razlika iskreno da ti kazam.

Prednosta na SUV e toa sto imaz vozilo za sekoj teren, ti pritreba do selo ili planina da otides ic nema da ti cue palis i vozis.
Toa e edna plus pricina sto ne e za zameruvanje.
A karavanot e dobitna kombinacija samo ako e off roud izvedba, kako sto ima Audi na primer, sto vidov edna A4 vo Napoli, za merak bese.

http://www.4wheelsnews.com/2012-detroit-auto-show-2013-audi-a4-allroad-returns-to-the-united-states/

http://www.google.com/imgres?q=Insignia+sports+tourer+allroad&hl=en&client=firefox-a&hs=bvl&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1280&bih=615&tbm=isch&tbnid=aSkwjf8C04F0JM:&imgrefurl=http://www.carstrend.com/opel-insgnia-four-cross-a-sports-tourer-all-road-version.html/opel-insignia-cross-four&docid=16lZDcoVPA55vM&imgurl=http://www.carstrend.com/wp-content/uploads/Opel-Insignia-Cross-Four.jpg&w=600&h=321&ei=Lx6qUJaqFoqS9gTL7oGYCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=4&vpy=201&dur=328&hovh=164&hovw=307&tx=173&ty=107&sig=108598449193248718203&page=1&tbnh=137&tbnw=272&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:5,s:0,i:85

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3323 на: 19 Ноември 2012, 12:58:51 pm »
Рав 4 земи си Денде, лепота...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3324 на: 19 Ноември 2012, 13:03:40 pm »
А колку често одиш на планина по недостапни терени, што ти треба оф роуд 4х4 ?
А исто така за напомена е дека повеќето СУВ не функционираат на офф роуд.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3325 на: 19 Ноември 2012, 13:11:18 pm »
За до село сув?WTF ???
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3326 на: 19 Ноември 2012, 13:27:33 pm »
За тротоари, за нашиве улици во изградба, за симињање во подземна гаража каде што Акордот фаќа, за идење по нашиве рибници и ресторани итн. На 90% од овие места ќе стигнеш и со лимузина, ама по комотен си со нешто повисоко :)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #3327 на: 19 Ноември 2012, 13:42:00 pm »
За тротоари, за нашиве улици во изградба, за симињање во подземна гаража каде што Акордот фаќа, за идење по нашиве рибници и ресторани итн. На 90% од овие места ќе стигнеш и со лимузина, ама по комотен си со нешто повисоко :)
+1
Epa eve koga idam kaj tatko mi vo selo ne mozam do kuka da prakiram, so nesto povisoko bi mozel.
Kaj majka mi vo Mavrovo ista prikazna.

Koga si vo moznost, i mozes da biras, podobro da odberes vozilo koe ke ti bide pofunkcionalno, ne samo poatraktivno.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #3328 на: 19 Ноември 2012, 13:53:04 pm »
Купи си дастер со фул опрема ;)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3329 на: 19 Ноември 2012, 14:08:54 pm »
Аман бе Прч, не се врти се околу Рено и Плачија...
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“