Автор Тема: Fiat Punto 1.2 8v  (Прочитано 6897 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Fiat Punto 1.2 8v
« Одговори #30 на: 09 Јули 2012, 01:55:18 am »
На овие пунта, потрошувачката на борд е изразена во км/л...колку километри со 1 литар бензин :)

Инаку, нека те служи убаво :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #31 на: 09 Јули 2012, 04:58:14 am »
кога ја ставив на компјутер како на ѕивана ми кажа дека втората свекица ми утиња искра можно лие тоа до свекицата да биде, или па бомбина да нее?

Земи си NGK од малото дуќачне карши Carmax кај Хемпро. А ја би те советувал ако немаш сменето уље, филтри итн да смениш, разлика голема има на потрошња, поготово на отворено и со поагресивно возење смешно троши. Уље Selenia од ФасВас исклучиво фабричкото, Ставав и Тотал и што ти ја знам друго ама со ова некако помалце троши и незнам дали е плацебо ефект ама ко помирно да работи :)

едит, со Torque ли ја читаше? Имаше fault code или со некоја друга?

На овие пунта, потрошувачката на борд е изразена во км/л...колку километри со 1 литар бензин :)

Инаку, нека те служи убаво :D

Видиш јас то проблем го неам, бидејќи има кај мене има супер борд со Quad Core Extreme, тоа за саатот боље да го работи, да не напраи некоја грешка  ;D

И иам еден предлог, и така се накотивме ко паразити, дај да отвориме саб-тема Punto(нека кажат модераторите) или така нешо и таму да си се жалиме. И може да напраиме еден групњак, да залади малце :)

Отсутен n00b

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #32 на: 09 Јули 2012, 09:35:17 am »
И иам еден предлог, и така се накотивме ко паразити, дај да отвориме саб-тема Punto(нека кажат модераторите) или така нешо и таму да си се жалиме. И може да напраиме еден групњак, да залади малце :)

Ѕивана ко за почеток може на веро секоја недела да се собираме јави ми се и одиме башка таму има повеке коли секоја недела :) од кај 11 па нагоре башка и може некоја трка да налета

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #33 на: 09 Јули 2012, 14:36:33 pm »
Ма каква трка бе, трка на стаза некоја, тука мерење ташаци, не се палам на такви работи ;) Може чисто онака да се дреме, 100 пати се канам да дојдам натака и со Чентовците од форумов се договаравме, ама никако да дојдам. Ај здравје по пп

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #34 на: 09 Јули 2012, 14:55:48 pm »
NGK и Селениа Голд права комбинација...моторот бубаче не се слуша како работи

Отсутен n00b

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #35 на: 09 Јули 2012, 15:27:59 pm »
Ма каква трка бе, трка на стаза некоја, тука мерење ташаци, не се палам на такви работи ;) Може чисто онака да се дреме, 100 пати се канам да дојдам натака и со Чентовците од форумов се договаравме, ама никако да дојдам. Ај здравје по пп
javi mi se koga planirash brojot mie ist so shaf samo kade so e 3 zamenija so 4 :)