Автор Тема: Ford Puma 1.7  (Прочитано 32334 пати)

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
Одг: Ford Puma 1.7
« Одговори #180 на: 27 Јануари 2012, 01:35:43 am »
Со половна кола никогаш не ти е досадно :)

vo pravo si...... sega sobiraj pari za farba, da se osfeziT malce.......

Sarach go zaboraj drimon kako tecit, na vardar mu se navrti :D

abe cuti upm, vardar na sateska mi lici (samo malce pogolem)...... naviknati sme na cista i bistra voda.....

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #181 на: 27 Јануари 2012, 02:16:26 am »

abe cuti upm, vardar na sateska mi lici (samo malce pogolem)...... naviknati sme na cista i bistra voda.....

Пријави се ко че идеш за рампарина онде, а кафето на наша сметка .. сериозно ..  или одбегаваш рампарина и даваш кафе женЦка плажа ;)

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #182 на: 27 Јануари 2012, 02:20:10 am »

Пријави се ко че идеш за рампарина онде, а кафето на наша сметка .. сериозно ..  или одбегаваш рампарина и даваш кафе женЦка плажа ;)

a so kaJCE ako idam ke ima ramparina........ hihihihihihihihi   ok ok ke vi se javam.... ke vi donesam i edno sise VARDARSKA voda........ hihihihihihi

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #183 на: 27 Јануари 2012, 09:34:24 am »
Ќе воведат и кајчарина за оние кои не се скопјани. За скопјани се знае - СКОПЈАРИНА во вредност од 5 кајчарини.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #184 на: 27 Јануари 2012, 16:06:49 pm »
Ќе воведат и кајчарина за оние кои не се скопјани. За скопјани се знае - СКОПЈАРИНА во вредност од 5 кајчарини.

Еден пар таблици охридски за клабериве, и немат гајле вие ;)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #185 на: 27 Јануари 2012, 17:49:32 pm »
после мала пауза се враќам и да рапортирам малку :), значи овој месец се убив од шетање по механичари, ми беше откажана бравата од возачката страна и не можев да влезам во кола, ги поминав сите механичари во Охрид и конечно после еден месец бев во овластениот сервис за форд и ја средија, поправката ме кошташе се на се 4000 денари, скоро сменив и лагер на предното десно колце, се надевам дека зимава ќе ја завршам без други непотребни трошоци и конечно да соберам пари за пролетното фарбање. Со половна кола никогаш не ти е досадно :)
Drugarce edno nov Focus zema pred 6 godini, i na 40 00km mu se sjebaa dvete predni bravi vo rok od 3 nedeli.........coincidence..............

....................maybe not!
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #186 на: 26 Март 2012, 19:54:40 pm »
малце се работеше.

тапацирот од возачката страна беше откачен

средено

колата пролетно измиена

фалеше држачот за шипката за хаубата, среќа најдов таков и го монтирав

не знам колку се забележува на сликата, ама фалеше гумата што е под браникот, најдов и ја наместив

Отсутен TDI power

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #187 на: 26 Март 2012, 20:28:43 pm »
Браво Деан убава работа си завршил ...Ситници се во прашање ама многу вредат :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #188 на: 26 Март 2012, 21:27:07 pm »
Супер,само една професионална маана ми е да забележам,фаровите.......количево е топ,само тоа среди го уште,однапред на последнава слика,не се гледаат лупите воопшто

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #189 на: 27 Март 2012, 12:02:26 pm »
им се спремам на фаровите одамна, ако правиш шетка накај Охрид кажи да ги средиме, ем шетка ем бизнис ќе си направиш :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #190 на: 27 Март 2012, 12:15:55 pm »
им се спремам на фаровите одамна, ако правиш шетка накај Охрид кажи да ги средиме, ем шетка ем бизнис ќе си направиш :)
ок договорено

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #191 на: 22 Април 2012, 22:52:48 pm »
саботата менував издув на колата, стариот веќе беше скапан целиот, ама ми се јави проблем. На ладен мотор колата гуши, едвај прима гас. Издувот е половен од мотор honda cbr мислам. Претпоставувам дека издувот е запушен зошто колата никогаш немала ваков проблем или пак би можело да биде некој друг проблем. Значи променет е само задниот лонец, катализатор, грана и среден лонец не се воопшто чепнати. Секој совет е добредојден.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #192 на: 22 Април 2012, 23:10:54 pm »
саботата менував издув на колата, стариот веќе беше скапан целиот, ама ми се јави проблем. На ладен мотор колата гуши, едвај прима гас. Издувот е половен од мотор honda cbr мислам. Претпоставувам дека издувот е запушен зошто колата никогаш немала ваков проблем или пак би можело да биде некој друг проблем. Значи променет е само задниот лонец, катализатор, грана и среден лонец не се воопшто чепнати. Секој совет е добредојден.
запушен е лонецот,има некое парче одделено и не му дава доволно проток,кога ќе загрее моторот автоматски загрева и лонецот,телата се шират на топло и затоа на загреан мотор ти работи,тогаш протокот во лонецот се зголемува со самото загревање,провери го задниот лонец,протокот,ми се има случено истото на едно Yugo EFI.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #193 на: 14 Мај 2012, 10:19:55 am »
проблемот е решен, издувот правеше проблем го гушеше моторот, сега е заменет и нема никаков проблем. Секоја чест на дечките од ас стил за професионалноста и добрата цена што ми ја дадоа за издувот. Еве една слика кога го подигнав од карго

Отсутен TDI power

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #194 на: 14 Мај 2012, 11:07:12 am »
Со здравје да си го брчиш  ;D