Автор Тема: Средство за миење кола без четкање  (Прочитано 4743 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34066
  • Таков е животот... јебига
Средство за миење кола без четкање
« на: 16 Март 2011, 20:59:21 pm »
Најдов во подрум нешто вакво и што е најитересно исправно е:

Имате ли искуство со некое средство за растварање во вода, па да ја испрскаш колата и после само цревото да и го удриш без четка? Како што прават по сервисине за миење.
Бренд? Каде може да се купи и колку чини од прилика?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Одг: Средство за миење кола без четкање
« Одговори #1 на: 16 Март 2011, 21:05:45 pm »
Само да ја исприскаш со ова и со црево ништо не правиш  :)
У пералните тоа за средството има поголем притисок 10 пати повеке од ова а потоа ке ти треба вап без вап ништо не правиш ако не ја ивчеткаш колата  :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2 на: 16 Март 2011, 21:13:47 pm »
На ова средство не му треба притисок. Со него само ја наквасуваш колата после првата рака чиста вода. А имам силен притисок во цревото и прскалката добро ја насочува водата. Мислам дека колку толку ќе врши работа. Само кое средство и од каде ми е прашањето.

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #3 на: 16 Март 2011, 21:36:57 pm »
А бе неверувам дека има такво средство само што чисти мислам со сите треба да протриеш со  сунѓер или четка  8)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4 на: 16 Март 2011, 21:46:30 pm »
Ти велам постои. Само барам препорака за нешто пробано што е квалитетно и не ја јаде бојата. Нема веќе сунѓер и четка. Ја гребе бојата тоа.

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #5 на: 16 Март 2011, 21:52:51 pm »
Е па кажувајте и јас да не ја гребам со четка така да ја прскам :P

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #6 на: 16 Март 2011, 21:56:53 pm »
Купи Aris... degreser...кумановски производ е. Ептен ефикасен. Вп сина амбалажа е и го има во секој супермаркет или самопослуга. Попрскај на бандашите прво. Сретството е закон, А во пералните имаат специјално средство. Прашај таму ќе ти кажат. Јас со арисот ја прскам и ги вади сите нечистотии. 
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #7 на: 16 Март 2011, 22:19:24 pm »
Арисот не и штети на бојата ?

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #8 на: 16 Март 2011, 22:30:10 pm »
Па да ти кажам право не забележав дека и штети. До душа не е нова мојата кола но бојата е ок. Средството одлично чисти. Посебно оние спојки што ги држат вратите кога се отвораат или делови од моторот ... Можиш и да го разредиш.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #9 на: 16 Март 2011, 23:27:47 pm »
Ало по пералните користат SONAX , и не пробуј со арф и арис...  ништо нема да направиш....

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10 на: 16 Март 2011, 23:39:25 pm »
Па да ти кажам арис никогаш не би ставил на боја, си имам сонакс шампон и си ја перам со него. А арисот го користам за тапацири и некои ситни работи :)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #11 на: 17 Март 2011, 08:21:15 am »
Ало по пералните користат SONAX , и не пробуј со арф и арис...  ништо нема да направиш....

Прво пробај па после коментирај
Поздрав

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #12 на: 17 Март 2011, 08:32:18 am »
Никој не рече да не користиш сонакс ниту дека не користам шампон за кола но човекот многу добро праша што да стави во боцата за да има ефект на чистење само со вода. Па ти повели попрскај ги бандашите со сонакс и пробај по едно 5' без сунгер да ги напртавиш како нови. Кога ќе успееш во тоа тогаш ќе можиме да разговараме околу ефикасноста на ова или она :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13 на: 17 Март 2011, 09:52:32 am »
И сега?

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #14 на: 17 Март 2011, 10:48:57 am »
Никој не рече да не користиш сонакс ниту дека не користам шампон за кола но човекот многу добро праша што да стави во боцата за да има ефект на чистење само со вода. Па ти повели попрскај ги бандашите со сонакс и пробај по едно 5' без сунгер да ги напртавиш како нови. Кога ќе успееш во тоа тогаш ќе можиме да разговараме околу ефикасноста на ова или она :)

E па кажи дека за бандаши го користи :Dш