Автор Тема: Top Gear  (Прочитано 322474 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Top Gear
« Одговори #1305 на: 29 Јануари 2015, 10:23:09 am »
Забавна емисија е. Имал таблица што покажувала некој датум. Големото чудо. Ајде ред се редат аргентински бомбаши самоубијци накај студиото на Top Gear.

Никој не вика дека е во ред Аргентинската реакција. Реакцијата им е сељачка и за срамота, пу!

Но, не мораат да глумат лудило и што викаат дека ете случајно баш таа таблица се погодила. Зошто тоа го тврдат? Зошто? Тоа можеби не ги прави лицемери, но ги прави лажговци.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

offtopic: провери си ги clear type сетинзите, на мојов монитор околу текстот имаш сини и црвени духови

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1306 на: 29 Јануари 2015, 10:26:15 am »
Мислам твитов над мене е доказ колку Top Gear е сериозна емисија за коли. Ама пак се најјаки, ретко кој може да ги земе колите што они ги земаат. Од Пагани, Бугатовци мугатовци и свашта, ретко кој може да земе тест кола од милион евра :) Значи и на компаниите им прија, или шо би рекол бате Вани, слатко им ееее, сакаат да се дупаааат :D

Па нормално. Компаниите ПЛАЌААТ и го пишуваат сецнариото за Кларксон. Затоа другите не можат да земат Вејрон зошто ќе кажат што стварно му фали и колку е безвезен тој концепт на равој на веупотребливо возило кое чини 5.000.000 евра а ти плаќаш 1.200.000 за него. КОја е поентата на постоењето? Затоа ТОП ГЕАР не е добра емисија за ревјуа на возила туку само комично шоу.

Васил, аргентинците не се сељаци ниту реакцијата им е сељачка. Би биле бескичмењаци ако не изреагирале баш така како што изреагираа. Погрешно е некој систематски да навредува некого а другиов да му ќути, особено во нечесна ситуација каква што создадоа енглезите со фалкландските острови. Кој кур бараат енглези 8000 километри далеку од нивното островче освен да се закачаат? Со кое право тие имаат нивно присутство таму?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1307 на: 29 Јануари 2015, 10:38:30 am »
Џонтра, се слагаме не се релевантен фактор за тест на коли, бар не нивната емисија! Мислам фиестата кога ја тестираа беше се освен тест на кола јеботе.

Is it green?
Се врти и вика Yes it is :D

Инаку вејронот си постои, супер им. Бар ти треба да знаеш - за секој производ има купец. И гомно да исереш да го спакуваш ја гарантирам дека ке најдеш купец! Има бе луѓе со мнооооооооогу пари, немаат што да им праат, го гледаат им се свиѓа ке си го купат, за украс по дома да им стои. Ко ја и ти што сме имале постер од некое бесно ламборџини или незнам што, така они ке си го купат бе од кур-ташак од онака. Ко што идеш на пазар или незнам ке видиш некоја глупост од 30 денара си викаш ај, нека ми стои дома ке се најде.
Воопшто не ми смета постоењето на вејронот и сличните.

Инаку тоа дали плаќаат компаниите или не, незнам, ниту па се замарам со тоа, пошто мене ми се интересни како што се.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1308 на: 29 Јануари 2015, 10:42:15 am »
Топ Гиар си имаат став према автомобилите кој ги тестираат и уопште кур не им чуе дали на некого ќе му се допадне или не.

Присутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
  • Сузуки Витариче
« Одговори #1309 на: 29 Јануари 2015, 11:05:01 am »
Што требаше да им се случи во Виетнам поради моторов ако во Аргентина заради таблица ги личуваа?

Потпис.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1310 на: 29 Јануари 2015, 11:07:34 am »
..плус на звучниче пиштеше песснава.. ;D

Ова не е до толку голема провокација како во Аргентина бидејки мотрочето беше замислено како казна за некој кој нема да успее да го заврши патувањето ..плус ниеден од нив не е американец...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1311 на: 29 Јануари 2015, 12:02:52 pm »
Џонтра, се слагаме не се релевантен фактор за тест на коли, бар не нивната емисија! Мислам фиестата кога ја тестираа беше се освен тест на кола јеботе.

Is it green?
Се врти и вика Yes it is :D

Инаку вејронот си постои, супер им. Бар ти треба да знаеш - за секој производ има купец. И гомно да исереш да го спакуваш ја гарантирам дека ке најдеш купец! Има бе луѓе со мнооооооооогу пари, немаат што да им праат, го гледаат им се свиѓа ке си го купат, за украс по дома да им стои. Ко ја и ти што сме имале постер од некое бесно ламборџини или незнам што, така они ке си го купат бе од кур-ташак од онака. Ко што идеш на пазар или незнам ке видиш некоја глупост од 30 денара си викаш ај, нека ми стои дома ке се најде.
Воопшто не ми смета постоењето на вејронот и сличните.

Инаку тоа дали плаќаат компаниите или не, незнам, ниту па се замарам со тоа, пошто мене ми се интересни како што се.

Мене не ми смета производот. Не ми смета ништо што е веќе направено. И гомно се купува и вејрон се купува. Ама гомното може само да го исереш и продадеш а за вејронот да го продадеш мораш да потрошиш повеќекратно повеќе пари отколку што ќе добиеш назад. Исто така немаше да биде штета да одеа во загуба со некое возило кое ќе го промени светот, на пример електрично возило со домет од 1000км и emergency батерија со домет од дополнителни 100км. Ама да потрошиш толку многу пари во возило кое е ПРАКТИЧНО неупотребливо и има 0 бенефит кон човештвото за мене епросто, глупаво и срамно капиталистичко расфрлање со пари ради курчење и ништо друго.

Во Виетнам народот не беше непријател на американците туку радикалните структури во власта. Исто како и германскиот народ што не беше непријател со остатокот од светот туку само фашистичката влада од тоа време. Затоа, моторчето во виетнам не е никаква провокација бидејќи непријателските структури према америка одамна ги нема, а америак е многу голем инвеститор во Виетнам.

Во аргентина од друга страна, народот трпел зулуми веќе многу години од енглезите. Енглезите провоциара 82 година во фалкланд па овие мораше да реагираат. Енглезите провоцираат со самото присутство таму пошто очигледно нема што да бараат на туѓа територија.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1312 на: 29 Јануари 2015, 12:06:03 pm »
Во аргентина од друга страна, народот трпел зулуми веќе многу години од енглезите. Енглезите провоциара 82 година во фалкланд па овие мораше да реагираат. Енглезите провоцираат со самото присутство таму пошто очигледно нема што да бараат на туѓа територија.

Пишуваш глупости. Читни малце на темата пред да тресеш зелени.

Sorry, ама не постои фин начин ова да се каже.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1313 на: 29 Јануари 2015, 12:11:17 pm »
Читнав и сум ја помешал малце историјата во право си, иако историјата ми е чудно напишана. Нека остане само последната реченица.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1314 на: 29 Јануари 2015, 12:14:07 pm »
За ова пред запирката - добиваш пиво!

За последната реченица - не си во право ама ич, а ако сакаш ќе дискутираме за тоа во друга тема.

Иначе, мојот претходен пост беше класичен пример за dh3, т.е. како не треба.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1315 на: 29 Јануари 2015, 14:02:48 pm »
Не нема, потреба да дискутиаме во друга тема. Дома ме караат само линкови сум барал и анализирал, ќе сум магистрирал до сега. Не фала. :P

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1316 на: 30 Јануари 2015, 03:06:42 am »

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1317 на: 30 Јануари 2015, 10:45:04 am »
братучетка му

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1318 на: 30 Јануари 2015, 11:45:20 am »
Жена му.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #1319 на: 30 Јануари 2015, 11:56:03 am »
James May.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.