Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1137758 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Велосипед
« Одговори #675 на: 27 Април 2013, 18:39:27 pm »
Se imam vozeno mnogu na tocak. Ama od 500 denari kupen od Kale. I mu dadov 250 i castev 2 piva Baci. Tocace top dodeka ne go dadov na eden i ne go skrsi toa pedalite. Za tie pari nema praenje. Samo vozenje.

Ne go razbiram merakot za tocak od 500 EUR ???? So e tolku ubavo be namesto so 500 denari da se kupi od kaj Baci pod Kale...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #676 на: 27 Април 2013, 18:43:07 pm »
Се сложувам со Бугар.
Ама па ги разбира и другите,има некој што си возат и имаат мерак за точачиња..
За мене точак си е точак,1км највеќе имам со точак извозено.. ;D

Е видиш затоа јас не коментирам за скутери, зошто имам возено само томос во осмо одделение. Ако не возите точак не знам што делите совети во темава.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #677 на: 27 Април 2013, 18:47:48 pm »
Не делам совет,само си кажав свое мислењем,а кажав дека ги разбирам тие што се мераклии,и даваат над 500е за точаци.

А ако давам многу пари за точак,би зел вакво

;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #678 на: 27 Април 2013, 18:55:22 pm »
Se imam vozeno mnogu na tocak. Ama od 500 denari kupen od Kale. I mu dadov 250 i castev 2 piva Baci. Tocace top dodeka ne go dadov na eden i ne go skrsi toa pedalite. Za tie pari nema praenje. Samo vozenje.

Ne go razbiram merakot za tocak od 500 EUR ???? So e tolku ubavo be namesto so 500 denari da se kupi od kaj Baci pod Kale...
Ako si mu go ispushel ednash na Baci kje ti go dadel tochakot poklon, a ako si mu go naprail i kjefot mozda pa on kje te chastel tebe pivo.
A ako posle toa te sretnel sopstvenikot na tochakot moze ke si dobiel i gratis ebenje namesto kjotek.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
« Одговори #679 на: 27 Април 2013, 20:32:44 pm »
Sto e be ova ??? 300 EUR za tocak
Pa od kaj diviot pazar ili Dizonska ke vi najdat za 1000 denara top tocak.
Se zalite skapo ova ona a kupuete tocaci po 200 EUR ??? Stvarno ne razbiram.

Бугар дај бе не го тупи ! ИМАМЕ ПАРИ и НИ СЕ МОЖЕ да купиме точаци од 500 ЕВРА. ОК ???

Ти ако во цел живот 5км немаш поминато со точак, некој вози секојдневно/секој втор ден и поминува доста километри. Јас последниве две недели преку 200км имам поминато со точак. Ти можеби и со кола не правиш толку -.-

И има разлика од точак што вреди 100 евра и 300 и 500 итн итн.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #680 на: 28 Април 2013, 00:27:46 am »
„Точак си е точак“ така мали деца у мало може да се лажат. Точакот што го имам го купив 4-5 одд. кога бев и ми бркаше работа го возев многу. Сега нејќам да го видам више не е во толку добра состојба и ми е мал, порано требаше да извозам јака угорница за да се изморам а сега на удолница вода кај што не иде надоле душа ми излага. Кога седнав на братучед ми меридата како да лебдев се осеќав, штознам кога би работел би дал до кај 400-450 евра за точак што би го возел еднаш у 2 недели исклучиво офроад по удолници тоа мие многу јако.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #681 на: 28 Април 2013, 04:39:01 am »
Бугар ај те молам не го тупи. Јас годишно со точак поминувам околу 8-10к км од кој 30 % се по тури на кој со обичен точак неможеш да помислиш да возиш. Ти точакот го користиш за до продавница и те сваќам и ја кога би идел на такви кратки релации не би купил скап точак. На крај краева секој сам си ги заработува парите и не го тупи кој сака ќе си земе и тротинет од 3200 евра.

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #682 на: 28 Април 2013, 06:03:42 am »
зарем има таков тротинет ..:P?

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3411
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #683 на: 28 Април 2013, 10:26:34 am »
Има и се вика ГОЛФ :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #684 на: 28 Април 2013, 12:07:04 pm »
A be razbiram deka ima razlika od tocak do tocak ama do tolku be ? Toa vredi da go imas ako sekoj den go vozis. Jas vo Afrika zapoznav eden Anglicanec so "specjalen" tocak sto krstarese niz zemjite (go platil brdo pari), a pak edni rusi (4-ca) so kineski tocaci (najobicni kako onie sto se prodavaat kaj nas) i kupeni polovni napravija nevidena tura. Bitno e da vozi.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #685 на: 28 Април 2013, 13:24:04 pm »
Со кинески точак до патарина петровец извози го и ке ти се скрши задна осовина :D Ене ја од петто оделение иам точак, 4500 го земав на ново, од коа го иам земено 3 пати ми се кршат запчаници, 2 пати задна осовина.
Сега е во возна состојба, ама ептем тешко се вози, на рамно возиш мислиш водно го качуваш, така да треба малку да се одвои за да се земе асален точак.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #686 на: 28 Април 2013, 15:22:32 pm »
Не сфаќаат некои луѓе дека на некој точакот не му е само до продавница. Мене кинеските педали ми траеа од Влае до Кочо Рацин. Нагоре без лагери се возев.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #687 на: 28 Април 2013, 15:29:25 pm »
Jas sum uvek za kvalitetni (sekako i skapi) delovi za tocak. Jas kineskite zvezdi i osovini gi ebavav za nepolna nedela, dodeka salterite i kocnicite mater im ebavav ako gi rokav malce pogrubo... Zatoa samo kvalitetno i teraj misko. :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #688 на: 29 Април 2013, 00:18:39 am »
Дечки некој стручен совет околу точачево, ми го даваат за 200е треба да го видам утре, од мераклија и човек кој чува и пази е, стар нецела година, возен рекреативно нормално ..

http://www.decathlon.co.uk/rockrider-63-mountain-bike-black-beige-id_8103207.html

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #689 на: 29 Април 2013, 00:21:50 am »
Дечки некој стручен совет околу точачево, ми го даваат за 200е треба да го видам утре, од мераклија и човек кој чува и пази е, стар нецела година, возен рекреативно нормално ..

http://www.decathlon.co.uk/rockrider-63-mountain-bike-black-beige-id_8103207.html

ako ne vozis planinski turi ova ne ti treba