Автор Тема: Промена на спирали и амортизери  (Прочитано 63800 пати)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Одг: Промена на спирали и амортизери
« Одговори #180 на: 14 Февруари 2013, 13:21:29 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Цитат
PREDNICATA 15mm
ZADNICA 45mm

Па добро бе да му е&ам само толку малку... ?

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=705301

И Тоталнава распродажба во Tuning Centar ме бендиса: Спортски спирали за Астра Г само 240Еу ::)

Znaci deckovo neznae sto pisuva, koga ides na vakvi amortizeri veke so samoto montiranje kolata ti e poniska za nekoj 40mm e sea tie 40mm mozes da gi reguliras nadole uste nekoj 30.. sto bi doslo 60mm
a ima i coiloveri sto imat uste edno steluvanje dole na zglobot e so tie mozes da ja steluvas uste 40mm nagore nadole znaci vkupno bi doslo negde okolu  100 mm :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #181 на: 14 Февруари 2013, 13:22:37 pm »
Мераци. И тоа не се менува тврдината!

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #182 на: 14 Февруари 2013, 13:29:31 pm »
ah ne se menuva .......

se menuva normalno ke bide potvrda e sea zavisi i od koj proizveduvac e i dalise nameneti za gratski,ili za na staza :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #183 на: 14 Февруари 2013, 14:29:40 pm »
Сакаше да каже со коиловерс. Колку и да ја менуваш висината, тврдината е  таа (освен ако не се и амортизерите аџастибл).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #184 на: 14 Февруари 2013, 15:18:08 pm »
така е,амортизери што се штелуваат тешко за тие пари да најдеш

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #185 на: 14 Февруари 2013, 15:50:45 pm »
Сакаше да каже со коиловерс. Колку и да ја менуваш висината, тврдината е  таа (освен ако не се и амортизерите аџастибл).

така е,амортизери што се штелуваат тешко за тие пари да најдеш

so ovie koiloveri kako sto gi imam jas i kako sto se pogore na slikata odnosno , koiloveri od tipot sto nemat ventil za steluvanje na tvrtdina onoj sto doagja skros gore na amortizerot , ti poftorno mozes da ja steluvas tvrdinata na toj nacin sto ke gi zategnes federite ama u toj slucaj i ke ti se digne kolata i ke imas mnogu losa voznja, a ako gi otpustis do maksimum kolata ke se sputi preterano nistko ama amortizeri ke imas kako na standart kola do odreden stepen a koga ke utri na ftorata debelata spirala ke dojde krutosta, kaj mene bea nasteluvani na sredina ama mi fakjase na izlez od garaza a voznjata ne bese losa komfordna bese ,gi zategnav za uste nekoj 3 santima kolata se krena  za santim ipol a krutinata se zgolemi za nekoj 40% i mozam da kazam , pocna da mi stanuva nepodnoslivo neudobna amortizacijata za onie mali ulicki raskantani ,ama zatoa po  bulevari ,kruznitekovi i vodno uzivam maksimalno :)

e sea ako se i amortizerite  аџастибл toa e drugo ti mozes da igras na spirala kolku sakas i da ja vrtis kako sakas a od gore na ventil  ke si ja napravis tvrdinata mada pak ke bide potvrda sto poveke im davas otpor so steganje na spiralite :)  e sea razlikata e sto amortizeri obicni  sto ne se аџастибл kostat do kaj 400e a ovie drugive od 800 do kaj 1200e u prva ruka :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #186 на: 14 Февруари 2013, 16:29:25 pm »
секако дека за кола што се вози секој ден не се потребни коиловери со променлив дампинг,најобични коиловери или пак афтермаркет спирали ќе завршат работа

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #187 на: 14 Февруари 2013, 19:43:29 pm »
Море....
 :-*

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #188 на: 14 Февруари 2013, 19:50:34 pm »
Е сеа и ти..

Море...  :-*

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #189 на: 14 Февруари 2013, 20:02:21 pm »

Отсутен DzOle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381

Noo New Model Cars...I'm Riding Old SchoOl !!!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #192 на: 14 Февруари 2013, 20:39:59 pm »
Моите се штелуваат и по тврдина и по висина. Убаво објасни Дарк.

Иначе читнете линкот што го ставив неколку поста погоре. Јас пре би ставил само спирали него коиловери од 300-400 евра или поефтини.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #193 на: 14 Февруари 2013, 21:02:16 pm »
Чоекот таму подолу вика дека се бољи од само спирали. Претходно возел Eibach.  Секако Eibach + подобри амортизери ми е мене доволно. Можеби тоа и е подобро решение од ефтини коиловери. Еве, брат ми го вози стилото неколку дена, вика дека било супер ауто (сум забораил веќе) ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #194 на: 15 Февруари 2013, 15:12:55 pm »
Моите се штелуваат и по тврдина и по висина. Убаво објасни Дарк.

Иначе читнете линкот што го ставив неколку поста погоре. Јас пре би ставил само спирали него коиловери од 300-400 евра или поефтини.

Ako ti e za gratska voznja SPIRALI ako sakas da postignes nesto poveke i da ja vozis kolata po trki i stazi trkacki sto gi neame idi na STEL :)