Автор Тема: Проблем со централното...  (Прочитано 11999 пати)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 227
Проблем со централното...
« на: 06 Јуни 2012, 17:00:44 pm »
Секогаш заклучува но понекогаш не отклучува па е потребно дрнкање на клучот :) BMW 320d e46 - се работи за фабричка централна брава ...
Сменета е батеријата и на клучот и на алармот значи дека не е до клучот, и на алармот го прави истото...
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
Одг: Проблем со централното...
« Одговори #1 на: 06 Јуни 2012, 17:12:24 pm »
провери ги контактите за затварање на вратите.

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 06 Јуни 2012, 19:29:36 pm »
До толку стручњак не сум, значи заклучува секогаш на отклучување зеза ...
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3 на: 06 Јуни 2012, 20:26:32 pm »
На комбето така имаше проблем со далечинското, за отклучување си работеше ама за заклучување требаше многу силно да се притисни, ама среќе кога го местевме централното земавме (пред 2 години) 2 далечинска и сега со другото си работи...Ти сигурно имаш само 1, земи отвориго зачистиго сигурно ќе проработи...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #4 на: 06 Јуни 2012, 23:56:58 pm »
Темава мислам дека е за во техничко одржување...

Онтопик...
Марко провери дали батеријата ти е убаво наместена.
Пробај од трикчината за кодирање на клучот, со брзо гуглање најдов ова...

Цитат
Thought this might come in handy as a DIY for someone as some companys charge to do this!

- Sit in the car with all the doors shut and windows up with your key fobs (all your fobs need to be done at the same time)
- With one of your keys turn the ignition on then off and remove the key
- Press and hold the unlock botton and then press the lock button 3 times.
- Release all buttons and the locks will bounce up and down.
- Repeat this with the other key/keys (press and hold unlock and press lock 3 times, locks will bounce)

Note: Only switch your ignition on once, doing so again while programming will reset the process and you will have to start again.

Hope this helps  
http://www.e46zone.com/forum/topic/1449-how-to-program-your-bmw-remote-key-fobs-to-your-car/

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 07 Јуни 2012, 03:18:47 am »
На комбето така имаше проблем со далечинското, за отклучување си работеше ама за заклучување требаше многу силно да се притисни, ама среќе кога го местевме централното земавме (пред 2 години) 2 далечинска и сега со другото си работи...Ти сигурно имаш само 1, земи отвориго зачистиго сигурно ќе проработи...
Проблемот не е до клучот како  што наведов во опис на темата и проблемот, значи на клучот има далечинско и имам далечинско од алармот... На двата далечински го појавува истиот проблем

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #6 на: 07 Јуни 2012, 13:13:09 pm »
Марко дали кога ја менуваше батеријата ја зелеми?
Дека овие далечински се со лемење.

Ако и тоа си го направил, тогаш оди кај некој специјалист. Види Звонко дали можи некако да ти помогни...

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #7 на: 10 Јуни 2012, 02:42:55 am »
Значи ако ти прави проблем со двете далечински не би требало да се тие дефектни, прашај го google членот тој се бафта со вакви работи.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #8 на: 10 Јуни 2012, 06:40:06 am »
И јас имав сличен проблем, прво така почна да прави тастерот за гепек па после скоро 2 год и тастерот за отклучување.

Отвори го даљинското, види каков тип се тастерите, иди во Логин (иди со мустра, или со отворено даљинско зошто има повеќе типа на тастери, битно краевите кај што ке се леми, да бидат исти, односно да се поклопуваат со старото место кај што било лемено) купи исти такви и прелеми ги, или смени го само тој што заебава со нов и готово, другите кога ќе почнат тие да заебаваат.
Еден тастер е 30 ден. и некој другар што знае да леми и завршена работа.Јас купив повеќе и ми остана еден или два тастери вишок, па ако ти одговараат и јас ќе ти ги дадам.

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 10 Јуни 2012, 15:19:38 pm »
И јас имав сличен проблем, прво така почна да прави тастерот за гепек па после скоро 2 год и тастерот за отклучување.

Отвори го даљинското, види каков тип се тастерите, иди во Логин (иди со мустра, или со отворено даљинско зошто има повеќе типа на тастери, битно краевите кај што ке се леми, да бидат исти, односно да се поклопуваат со старото место кај што било лемено) купи исти такви и прелеми ги, или смени го само тој што заебава со нов и готово, другите кога ќе почнат тие да заебаваат.
Еден тастер е 30 ден. и некој другар што знае да леми и завршена работа.Јас купив повеќе и ми остана еден или два тастери вишок, па ако ти одговараат и јас ќе ти ги дадам.
Друже не е проблем до даљинското...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #10 на: 10 Јуни 2012, 19:17:05 pm »
Do centralata na skapaniot alarm ti e...Pretpostavuvam nahnadno ti e stavan alarmot i ne e originalen...
Okolu 1000 denari ke te fati popravka, treba da se menuvaat relejcinjata...
Pozdrav...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #11 на: 10 Јуни 2012, 22:36:01 pm »
Lesna rabota e taa. Idi kaj Majstor Nino vo Karpos 2 i rabotata ke zaspie :)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 11 Јуни 2012, 04:24:05 am »
Lesna rabota e taa. Idi kaj Majstor Nino vo Karpos 2 i rabotata ke zaspie :)
Доста време се токмам да идам кај Нино, иначе објавив вака тема да видам да не има некоја фора, трикче да ме извади од була и тресење пари :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #13 на: 11 Јуни 2012, 09:33:11 am »
A be Nno ke te oprai lesen si. Baska coekot e tocen.

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 11 Јуни 2012, 12:36:08 pm »
A be Nno ke te oprai lesen si. Baska coekot e tocen.
115 kg чиста мера, не се опраам толку лесно :)