Автор Тема: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задња брзина при 120 км/h  (Прочитано 196015 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Кога веќе ја имаш, не знам зашто не би ја користел 6тата :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Јас незнам зошто во 5-та би возел 120,кога можишсо трета,тука барем е пикот. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Можеш и во прва, ама само еднаш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Ако сакаш на автопат да претицаш со повеќе од 120, за побрзо, во 5та, до кај 4000 обртаи и после смени 6та...
инаку мислам дека нема да имаш проблем ти со твојта и со 6та да претицаш при толкави брзини, него така малку повеќе го „цедеш“ моторот.
во друг случај немаш потреба од 5та,  помалку обртаи помалку троши.

Ало бре. На автопат не претицаш, само си возиш на лева лента. What the phuck?

Фураш на автопат у 6-та, ти смета ли некој му блендаш, ти бленда ли некој се тргаш, какво курац претицање на автопат?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Во (по)цивилизираниот свет, на автопат се вози и по потреба се претица :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
takoj e po germanskiot sistem levata lenta e za preticuenjee. postojano fleguvas i izleguvas vo desnata lentaa... upm zamornoo.. od slovenija pa nagore taka...
cirkuzi, te preticue so brina nekoja si 5-10km pobrz od tebe , i odma oop pred tebe ti vlegue u lenta, i eve ti go usporuuvaa usporuva i pak so tvojta brzina vozi samo pred tebe nekoj 20metri :D  pa ako planiras so mojta brzina da vozis sto K se zamaras so preticanjeee :D   ili vo desnata lenta onaka uletan ide u kamiJon, ko ke mu stigne do u branik odednas ti uletue tebe u leva lentaa ti koci pustii :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
takoj e po germanskiot sistem levata lenta e za preticuenjee. postojano fleguvas i izleguvas vo desnata lentaa... upm zamornoo.. od slovenija pa nagore taka...
cirkuzi, te preticue so brina nekoja si 5-10km pobrz od tebe , i odma oop pred tebe ti vlegue u lenta, i eve ti go usporuuvaa usporuva i pak so tvojta brzina vozi samo pred tebe nekoj 20metri :D  pa ako planiras so mojta brzina da vozis sto K se zamaras so preticanjeee :D   ili vo desnata lenta onaka uletan ide u kamiJon, ko ke mu stigne do u branik odednas ti uletue tebe u leva lentaa ti koci pustii :D

Јебига, адреналин. Нешто да се дешава на автопат, инаку ќе заспие човек.  :D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
toj germanski sitem ke da e za nivnite autobanovi so tri lenti kade nema ogranicuvanje na tretata lenta i tamo picat po 250-330 i ic ne e arno na taja lenta da se zadrzuvas so tvojta normalna brzina od 150 da receme... nema ni da primetis ko ke ti se priblizi nekoe lambo, a za nego si ti kao da ti zastanal nekoj na sred avtopat koga vozis 150...drn drn... ama aj objasni im germanski pa germanski sitem :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Не чини германскиот систем, нашиот е подобар. Carklub правило #85.

Следниот пат ќе сликам некој јаксе како возе Велес-Штип по експресниот пат 80кмх со левтото тркало на полна лента. Свири му, блендај му, аклот не проработува. Тешко и со WD40 да проработи, мозокот на македончето е одамна кородиран од некористење.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
nisto ne e Veles Stip patceto, juzna srbija na avtopat taka vozat 101, yugo negde so 70km/cas i obavezitelno levoto trkalo na linija... desno pola lenta mu e prazna + uste 2 metra lenta za zastanuenje...

ovoj fenomen prvpat na kosov go imav doziveano pred edno 4-5 godini i popizduev, sega veke i srbija i kaj nas upm...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Не чини германскиот систем, нашиот е подобар. Carklub правило #85.

Следниот пат ќе сликам некој јаксе како возе Велес-Штип по експресниот пат 80кмх со левтото тркало на полна лента. Свири му, блендај му, аклот не проработува. Тешко и со WD40 да проработи, мозокот на македончето е одамна кородиран од некористење.
Истите кретени што после грчка граница кочат сообраќај со својата неписменост. Среќа таму е барем 110кмч. Да е 80 како кај нас ќе ги избутка некој надвор од пат.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
....

Арно ме потсети на една случка кај Прешево. Јас престигам некаков чиче со стокец. Јас возам 120-130, он со 70-80... И некаков со бмв е46ка без табли го престига стокецот во лента за запирање и маказа директ во најлева лента, се истопорува пред мене и стиска кочници. Јас кочам он се префрла десно. А зошто беше целата работа, не знам.

А претходно, на Авала патарината према Ниш, еден со црн дизел мерџо ц класа 20 минути ме убедуваше да се пробаме на автопат. Престигање од десно, мавање раце, намалување, забрзување.... Пак мавање раце да се пробаме.... :D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
na toj del slucki kolku sakas be levata guma na linija, on se iskrivil da ne recam zalegnal na vrata na telefon zborii i oop mi flegue u lenta jas veke stignat do negovo zadno trkalo... sfirenje pcueenjee... on iscooliran se izvinue ko da ke imam uste 8 zivoti , gleaam poduevo tablici...

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Ако сакаш на автопат да претицаш со повеќе од 120, за побрзо, во 5та, до кај 4000 обртаи и после смени 6та...
инаку мислам дека нема да имаш проблем ти со твојта и со 6та да претицаш при толкави брзини, него така малку повеќе го „цедеш“ моторот.
во друг случај немаш потреба од 5та,  помалку обртаи помалку троши.

Ало бре. На автопат не претицаш, само си возиш на лева лента. What the phuck?

Фураш на автопат у 6-та, ти смета ли некој му блендаш, ти бленда ли некој се тргаш, какво курац претицање на автопат?
Во (по)цивилизираниот свет, на автопат се вози и по потреба се претица :)
(јас барем така мислам) во земјите со многу поголем интднзитет на сообраќај на автопатишта, левата лента е за претицување на по споро возило и одма да се тргнаш десно оти секогаш има некој побрз од тебе што "лета" во лева лента со 200, затоа неможе да се маткаш 20 минути у лева.
Додека кај нас, од 1 час возење нема живо пиле на патот, левата лента служи за крузање со 100км/х дека "асфалтот бил подобар у таа лента"...

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
тоа е така само во МК и во Србија(можеби и во други држави на балканот). не ги броеме исклучоците со балкански манири.