Автор Тема: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задња брзина при 120 км/h  (Прочитано 195989 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Леле Карпатиан сега каква глупост тресна, едитирај го постот под хитно и размисли уште еднаш во врска со разликата во вртежите меѓу плин и бензин..... брзо брзо брзо.....

Ер...да?...На плин секогаш работи на повисоки обртаи на иста брзина. Мала разлика. Нема што да едитирам...или да менувам ставови. Значи редовно следам обртаи и гледам дека со плин 3400-3500 макс...на бензин повеќе од 3200 обртаи никогаш не вози. Сакате верувајте сакате не...ваш проблем.

Сеа дали тоа кај мене е проблем или не, јас кажувам од искуство.

Абе ти сфаќаш дека тоа не е технички можно? Карпатиан.... невозможно е тоа што го кажуваш. Еве провери уште еднаш и ќе видиш дека не е така.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
+1, не си менуваш преносот на секое, па да ти покажува различно
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ако на моторот му се потребни 3200 вртежи за колата да се движи со 100км/ч, тоа ќе го прави без разлика кое гориво се користи. Просто: ако одиш на удолница со 100км/ч и наеднаш го прекинеш доводот на гориво во моторот, колку вртежи ќе има моторот во тој момент? 0? Не! 3200 ќе си има пак.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задња
« Одговори #318 на: 15 Октомври 2012, 11:12:36 am »
Neznam po koj pat muabetov se vrti...
A tuka masinci po forumov, sigurno kosa kubat.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Ne e problem da pisham, do 180-190 mislam deka mozhe da ide, no u posledno vreme ne ja brkam tolku, ja nema stabilnosta na golfot I ne mi e sigurna.

Ајдеееее си поправивме муабет, а ти на Астрата мислиш јас на Голфчето. Фино фино муабетче :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
:)

Мислев си ја воочил таблата со инструменти, кај Голфот е до 300km/h ...
Се дешава.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Yes yes, во три сабајле слабо догледувам :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Томи на 120 имаш помалце обртаи отколку на 100?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задњ
« Одговори #323 на: 15 Октомври 2012, 15:56:52 pm »
^^ четврта и петта

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
Ти одговори mm121. :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !

Толку е и кај мене, благо удолниче може ќе стигне до 200... 90, односно 95 кс се во прашање, што не е голема бројка

190 со 4 ца в кола, а рамно беше ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Ете сведок :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
GPS or it didn't happen :D :D

Се зезам...само читам фабрички податоци...и мојата (Нубирата) кажува 200 дека оди ама реално колку е...не знам :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
На плин секогаш работи на повисоки обртаи на иста брзина. Мала разлика.

друже, со плинот не се намалуваат запчаниците во мењачот, ниту диференцијалот го менува односот. размисли.

Сеа дали тоа кај мене е проблем или не, јас кажувам од искуство.

човековото искуство во принцип е еден од најслабите критериуми на вистинитоста. емпириските податоци мораат да бидат сместени во рационален, теориски систем, инаку не вредат пет пари (како што тоа одлично го покажува твојот пример со плинот и обртаите).

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Незнам дали ги имам постирано сликите,сега чепкајки низ компјутерот ги најдов па да ги споделам...

Ова е од БМВ-то.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D