Автор Тема: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задња брзина при 120 км/h  (Прочитано 175649 пати)

Отсутен andov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
цуцла
Отприлика исто толку и троши :-)))))

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
Го немаш пуштено на удолница затоа 😂
И аудито е сток, ако кажам колку го имам возено будала ќе ме направат пола форум…
исто си оди дали удолница дали угорница тоа е крајната брзина, но јас лично сметам дека аудито (иако дели иста MQB плтаформа како другите коли од таа класа на ваг групацијата) е класа погоре од фаувето и мора нешто на таа кола дополнително фабрички да е вложено за да си има подобар некојси резултат или крај краева барем да има некоја блага разлика со другите коли од истата класа на ваг групацијата.
Како бе исто одело. :) :) :) Скопје-Тетово нема да кренеш 180кмч, а Тетово-Скопје 210кмч оди. :)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
И аудито е сток, ако кажам колку го имам возено будала ќе ме направат пола форум…
исто си оди дали удолница дали угорница тоа е крајната брзина, но јас лично сметам дека аудито (иако дели иста MQB плтаформа како другите коли од таа класа на ваг групацијата) е класа погоре од фаувето и мора нешто на таа кола дополнително фабрички да е вложено за да си има подобар некојси резултат или крај краева барем да има некоја блага разлика со другите коли од истата класа на ваг групацијата.
Како бе исто одело. :) :) :) Скопје-Тетово нема да кренеш 180кмч, а Тетово-Скопје 210кмч оди. :)
Skopje-Tetovo ne mi teknalo da nagazam do tolku ali koga mi treba testiranje na voziloto togash go koristam predelot na obikolnicata od Orman do Volkovo. Ima blaga nagornina i tuka bez problem kreva 200ta dodeka na ramno i udolnica nekade do okolu 206km/h bez razlika dali sum na letni ili zimski gumi. Ps: me nateravte utre pak da testiram kolku kreva na toj mojot omilen del na obikolnicata i toa so nafta na Makpetrol zatoa shto so nivnata nafta kolata mi ima nesto poveke tork na niski vrtezi. 
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Ако има повеќе торк, ќе има и на ниски и на високи вртежи.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
Skopje-Tetovo ne mi teknalo da nagazam do tolku ali koga mi treba testiranje na voziloto togash go koristam predelot na obikolnicata od Orman do Volkovo. Ima blaga nagornina i tuka bez problem kreva 200ta dodeka na ramno i udolnica nekade do okolu 206km/h bez razlika dali sum na letni ili zimski gumi. Ps: me nateravte utre pak da testiram kolku kreva na toj mojot omilen del na obikolnicata i toa so nafta na Makpetrol zatoa shto so nivnata nafta kolata mi ima nesto poveke tork na niski vrtezi. 

Кога веќе спомна и гуми...
Да не биде сфатено здраво за готово, ама после купувањето на кутијава моја максимум постигнував едвај 180, не сум сигурен ни дали стигнала стрелката до 180 рамно...
Купив Continental нови, уОП 195, скоро 200  :)
Ист пат, исти услови, без ветер (фала богу) пошто инаку немам муда над 150 на ветер со шифоњер :D
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
Го немаш пуштено на удолница затоа
Баш земи мери со телефон по гпс за да знаеш колку те лаже километражата на 200кмч. Зошто колата нема да е ни блиску до 200кмч.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
Deneska e dozdlivo i vetrovito. Ke pocekam da se rascisti vremeto. Znam deka kilometrazata laze edno 7-8 km/h sporedeno so gps merenjeto. Zgora na toa sega imam i novi zimski gumi kraponki hankuk rs3 so shara od 8mm pa ne bi veruval deka ke postignam takov rezultat kako so prethodnite zimski alpin 4. Ke vidime.
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
Deneska e dozdlivo i vetrovito. Ke pocekam da se rascisti vremeto. Znam deka kilometrazata laze edno 7-8 km/h sporedeno so gps merenjeto. Zgora na toa sega imam i novi zimski gumi kraponki hankuk rs3 so shara od 8mm pa ne bi veruval deka ke postignam takov rezultat kako so prethodnite zimski alpin 4. Ke vidime.

7 - 8 на 70-80 km/h ама на 200 малку поќе

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Abe kakvi 7-8, ne krade poveke od 4km/h osven ako ne si gi zgresil ubavo dimenziite na gumite

Отсутен andov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
Abe kakvi 7-8, ne krade poveke od 4km/h osven ako ne si gi zgresil ubavo dimenziite na gumite
Цирка 5-10% повеќе покажува отколку што реално возиш. Ако си заебал со гумите може да имаш повеќе или помалку, зависи у кој правец си ја заебал работата.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
Ти над 4 км/ч не си видел разлика зошто над 90 не ги возиш колите ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ти над 4 км/ч не си видел разлика зошто над 90 не ги возиш колите ;D
Добааар добар.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
Kaj мене шкодата на 250 покажува 264

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2213
На Леонот покажува 6km/h повеќе на 140-150.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
Пу, да га ебу, мојта Шкода уопште не иде над двеста...
Добра плата.
Прав скопјАнец.