Автор Тема: Xsara VTS-HDI  (Прочитано 117593 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Xsara VTS-HDI
« Одговори #195 на: 03 Јуни 2011, 17:57:35 pm »
i kolku e v-max ?? gleam na 307-cata moja so istoto motorce (prethodno napisav 308 ama pecatna greska) e malku pod 190 km/h.

Вака бато ја спуштив и морав да ставам пониски гуми од претходните 195-55/15 на 195-50/15,и сега се радувам кога ке видам на инструмент табла 200км/h,ама по GPS од 190 да ја убиеш нејќе поише :)

Абе Аце си ја заебал работава со гумите. Вака имаш 3.3% отстапување со овие гуми од фабричките,што не е препорачливо. Си требало барем 205 или 215/50/15  за најдобро да си биде.

http://www.kouki.co.uk/utilities/visual-tyre-size-calculator
Што знам, тоа зависи од ситуација - у случајов мислам дека добро направил.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #196 на: 03 Јуни 2011, 18:34:02 pm »
Зошто така мислиш Џиџи?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #197 на: 03 Јуни 2011, 18:50:33 pm »
Зошто така мислиш Џиџи?
Хахаха, а зашто ти мислиш дека заебал работа ? ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #198 на: 03 Јуни 2011, 18:55:53 pm »
Зошто така мислиш Џиџи?

Па затоа што забегал од стандардните нормативи, пропишани од фабрика. И сам си кажа дека има разлика кога вози 190  му покажува 200. Јас мислам дека тоа не е баш во ред за колата. Ај баш пиши, сакам да знам зошто мислиш спротивно.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #199 на: 03 Јуни 2011, 19:13:07 pm »
Зошто така мислиш Џиџи?

Па затоа што забегал од стандардните нормативи, пропишани од фабрика. И сам си кажа дека има разлика кога вози 190  му покажува 200. Јас мислам дека тоа не е баш во ред за колата. Ај баш пиши, сакам да знам зошто мислиш спротивно.

A бе точно е тоа што го кажуваш, ама у случајов ситуацијата не е стандард т.е. го има модифицирано возилото во поглед на висината, тежиштето, амортизацијата и тн., што значи створени се нови поинакви услови за разлика од фабричките. Ако ги оставел оригиналните тркала, можеби ќе му фаќале на крилата или сл., како и да е - разлика од 3% во однос на фабичките е малтене ок, не треба толку слепо да им веруваш на некои медиуми дека си се заебал ако си направил така и ако си се заебал (на пример било дозволено 2%, значи 1% ти бегаш од фабричките препораки и тоа е толку страшно?) - си се заебал за stock кола, а не со поместено тежиште. Ако ставел 215/50-15 = поголемо (непотребно) триење, поголема потрошувачка, поспоро забрзување, а тоа што греши километражата за 3 км/h на 100 зар е толку трагично, кога знаеш дека и онака сите грешат во однос на GPS и тоа за повеќе од 3-5 км/h на 100. Сметаш дека GPS от на таа брзина не греши? :) Поентата ми е дека не е толку трагично тоа што го направил, туку напротив по мене е логично! Незнам, ама можда и ја би играл така... ;)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #200 на: 03 Јуни 2011, 19:16:49 pm »
како и да е одлично изгледа  :) :) :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #201 на: 04 Јуни 2011, 00:42:05 am »
Зошто така мислиш Џиџи?

A бе точно е тоа што го кажуваш, ама у случајов ситуацијата не е стандард т.е. го има модифицирано возилото во поглед на висината, тежиштето, амортизацијата и тн., што значи створени се нови поинакви услови за разлика од фабричките. Ако ги оставел оригиналните тркала, можеби ќе му фаќале на крилата или сл., како и да е - разлика од 3% во однос на фабичките е малтене ок, не треба толку слепо да им веруваш на некои медиуми дека си се заебал ако си направил така и ако си се заебал (на пример било дозволено 2%, значи 1% ти бегаш од фабричките препораки и тоа е толку страшно?) - си се заебал за stock кола, а не со поместено тежиште. Ако ставел 215/50-15 = поголемо (непотребно) триење, поголема потрошувачка, поспоро забрзување, а тоа што греши километражата за 3 км/h на 100 зар е толку трагично, кога знаеш дека и онака сите грешат во однос на GPS и тоа за повеќе од 3-5 км/h на 100. Сметаш дека GPS от на таа брзина не греши? :) Поентата ми е дека не е толку трагично тоа што го направил, туку напротив по мене е логично! Незнам, ама можда и ја би играл така... ;)

Да, да во право си, јас тој фактор не го увидов. Абе што ти е искуство, години не се шала :) Фала Џиџи за деталното објаснување.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #202 на: 04 Јуни 2011, 00:59:08 am »
Зошто така мислиш Џиџи?

A бе точно е тоа што го кажуваш, ама у случајов ситуацијата не е стандард т.е. го има модифицирано возилото во поглед на висината, тежиштето, амортизацијата и тн., што значи створени се нови поинакви услови за разлика од фабричките. Ако ги оставел оригиналните тркала, можеби ќе му фаќале на крилата или сл., како и да е - разлика од 3% во однос на фабичките е малтене ок, не треба толку слепо да им веруваш на некои медиуми дека си се заебал ако си направил така и ако си се заебал (на пример било дозволено 2%, значи 1% ти бегаш од фабричките препораки и тоа е толку страшно?) - си се заебал за stock кола, а не со поместено тежиште. Ако ставел 215/50-15 = поголемо (непотребно) триење, поголема потрошувачка, поспоро забрзување, а тоа што греши километражата за 3 км/h на 100 зар е толку трагично, кога знаеш дека и онака сите грешат во однос на GPS и тоа за повеќе од 3-5 км/h на 100. Сметаш дека GPS от на таа брзина не греши? :) Поентата ми е дека не е толку трагично тоа што го направил, туку напротив по мене е логично! Незнам, ама можда и ја би играл така... ;)

Да, да во право си, јас тој фактор не го увидов. Абе што ти е искуство, години не се шала :) Фала Џиџи за деталното објаснување.
;)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #203 на: 05 Јуни 2011, 09:53:50 am »
Дечки јас се извинувам не бев тука за да споделам мислење околу ситуацијата со гумите ама гледам дека Џиџи објаснил и подобро од мене ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #204 на: 05 Јуни 2011, 17:27:55 pm »
Дечки јас се извинувам не бев тука за да споделам мислење околу ситуацијата со гумите ама гледам дека Џиџи објаснил и подобро од мене ;)

Требаше денес да дојдеш на Пантелемон... уште ти ни фалеше...

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #205 на: 05 Јуни 2011, 22:19:35 pm »

Рики немаш претстава како сакав да дојдам ама недела знаеш како е баба-дедо на ручек и тоа,ај здравје следниот пат ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #206 на: 05 Јуни 2011, 22:29:43 pm »

Рики немаш претстава како сакав да дојдам ама недела знаеш како е баба-дедо на ручек и тоа,ај здравје следниот пат ;)

E тоа е...

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #207 на: 13 Јуни 2011, 11:03:21 am »
После многу часови поминати во расклопување,лемење,и склопување,на инструмент таблата-еве го резултатот :
P.S.оригиналната боја е различна во живо,али толку може да се долови со камера од тел.
ПРЕД

ПОТОА

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #208 на: 13 Јуни 2011, 11:06:47 am »
Браво! Планирам одамна кај мене да ја направам вака, ама кога ќе имам време ќе ја расклопам, па ќе видиме што ќе испадне :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #209 на: 13 Јуни 2011, 11:07:36 am »
Емииииии хубАво :)