Автор Тема: Камерите поставени по градов почнаа да се користат :(  (Прочитано 48869 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
^И пред две недели го сечеа таму. А таман го направија булеварот...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
Сечењата се во врска со проектот за централизирана контрола на семафорите во центарот на скопје. Која им е точно улогата не знам ама сугурно е во врска со цемафорите.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
Она што јас го добив како инфо од жената што ја казниле е дека и покажале слика, но не ми ја покажа она мене и не можев да сватам дали со фиксниве камери или „пресретач“ ја фатил.

Е сега за пресретнувачиве до сега знам на лице место казнуваа. Што се случило точно ни таа не знае да објасни ама си примила казнени поени во книшка директно врз основа на некоја слика. А не и стигнала дома сликата туку била повикана во станица „на увид“.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Pocnav da primetuvam  na sekoja raskrsnica kaj sto ima kameri, 20 metri pred raskrsnicata asfaltot e isecen (od trotoar do trotoar) znaci poprecno celata ulica.Deneska bas taka go secea asfaltot na raskrsnicata kaj soborna, normalno vo spicot okolu 16h.Sumnjata mi e da ne gi spremaat kamerite za kaznuvanja ?
Не.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Pocnav da primetuvam  na sekoja raskrsnica kaj sto ima kameri, 20 metri pred raskrsnicata asfaltot e isecen (od trotoar do trotoar) znaci poprecno celata ulica.Deneska bas taka go secea asfaltot na raskrsnicata kaj soborna, normalno vo spicot okolu 16h.Sumnjata mi e da ne gi spremaat kamerite za kaznuvanja ?

тоа би требало да се сензорите за брзина... ја активираат камерата да снима...

ова претпоставувам само...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Јок, тоа ќе бидат сензори со кои ќе се утврди густината и протокот на сообраќај. Автоматски насоката во која што има повеќе сообраќај ќе има повеќе зелено односно ако некоја насока е празна ќе биде затворена додека не наиде возило :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
еј,демек толку напредни ќе станеме?они неможе еден зелен бран кај железничка 5 месеци да го синхронизираат ќе ми регулирале густина на сообраќај

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
^^ Што знам, ја некни фатив зелено, од семафорот кај НБРМ (од Холидеј Ин накај Аеродром),  па до последниот семафор во Ново Лисиче, пред да биде вртењето накај последна 5ка, кај што е новиот салон на Пнеуматик...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
^ Тоа е една од најдобрите работи што ми се случиле во сообраќајов наш. Тој зелен бран се фаќа и со над 80 км/х, едини услов е да нема гужва или па, ако има гњаватори, идеш малце цик-цак и таман си. :D
Еднаш ми се има случено во обратен правец да ми се погодат семафори, па од Ново Лисиче до Корчагин, стигнав за 4 минути.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Јок, тоа ќе бидат сензори со кои ќе се утврди густината и протокот на сообраќај. Автоматски насоката во која што има повеќе сообраќај ќе има повеќе зелено односно ако некоја насока е празна ќе биде затворена додека не наиде возило :)

и јас нешто вакво слушнав,
плус, тоа ќе бидат сензори за да не дремеш навечер ко мисир во пустина на црвено да чекаш
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 587
daj boze za toa da se

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
daj boze za toa da se
Дај Коце за тоа да се :D:D

Отсутен ficomk

• Сениор
@Веле и Кими,ма каки зелен бран,нема зелен бран,црвен е,освен за првите 2 коли и тоа да го бркаш следниот семафор.од оне према нбрм,мада од прошлата недела скроз е изместен ти се пали зелено,а на следниот после железничка ти е црвено на 65 секунди

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
Ок, онда не бил зелен бран, не знам шо тресам зелени...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
абе за у различен правец збориме ;)