Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 200696 пати)

Отсутен Magical

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
Одг: Problem so klima
« Одговори #945 на: 03 Јули 2021, 12:56:29 pm »
Кај мене на 159ката кога фалеше фреон се слушаше звук (слично и на домашната клима кога фали фреон се слуша звук). На Мито-то, малце е побучен клима компресорот, па се слуша во кабина. Иако лади добро, провери да не фали фреон...
Проверував фреон ми рекоа дека има доволно, препорачај каде да идам на друго мислење? Благодарам

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #946 на: 03 Јули 2021, 14:09:54 pm »
Да не ја слушаш циркулацијата на фреонот?

Отсутен Magical

• Почетник
  • *
« Одговори #947 на: 03 Јули 2021, 14:44:32 pm »

Не би знаел, нормално ли е да се слуша циркулација на фреон?

Отсутен Magical

• Почетник
  • *
« Одговори #948 на: 03 Јули 2021, 15:35:15 pm »
Каков звук се слуша? Постојано го има тој звук или на периоди? Во град се слуша или на отворен пат? Првото што може да биде е да се уклучува самата перка од ладилникот, бидејќи работи компресорот од климата нели, па тој звук да ти се пренесува во кабина.
Кај мене на 159ката кога фалеше фреон се слушаше звук (слично и на домашната клима кога фали фреон се слуша звук). На Мито-то, малце е побучен клима компресорот, па се слуша во кабина. Иако лади добро, провери да не фали фреон...

Еве го звукот што се слуша...
Not a valid vimeo URL

Отсутен Magical

• Почетник
  • *
« Одговори #949 на: 04 Јули 2021, 00:31:24 am »
Каков звук се слуша? Постојано го има тој звук или на периоди? Во град се слуша или на отворен пат? Првото што може да биде е да се уклучува самата перка од ладилникот, бидејќи работи компресорот од климата нели, па тој звук да ти се пренесува во кабина.

Еве го звукот што се слуша...
Not a valid vimeo URL

Дали на некој имал сличен проблем да сподели искуство или мислење? Ви Благодарам
« Последно менување: 04 Јули 2021, 11:19:58 am Magical »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8639
  • Пичлеме
« Одговори #950 на: 05 Јули 2021, 19:44:28 pm »
Вчера најнормално си ладеше климата, денес се враќам од работа, пуштам клима, не лади. Никаков ерор не покажува. Перката врти, лани баш во јули е сменета, дополнето фреон.
Нема клима, само јанѕа.

Слегов сега пред малку за до маркет, гледам под колата, од лева страна баш од кај што е компресорот и инсталацијата, цефки-мефки, истечена некоја мрсна течност.

Појма немам како изгледа фреон надвор од уред за ладење... значи вирче кое не се исушило на жешково, оставило трага, нешто како антифриз, само што не е антифриз, капка не фали антифриз.

Препорака за мајстор?

Рандом срџ на темава налетав неколку пати на Аце (Цеко) клима, кај Раде Кончар на Трета Бригада, само не налетав на информација за работно време.
Да не знае некој до колку работи?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4969
« Одговори #951 на: 05 Јули 2021, 19:50:16 pm »
Така изгледа истечен фреон, како мрснотија некоја

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #952 на: 05 Јули 2021, 20:30:22 pm »
Ваљда нема да дозаебам нешто ако утре, задутре не стигнам (заради обврски) да ја однесам на мајстор... секако без да уклучам клима ќе ја возам, ќе се варам на жешкото...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #953 на: 05 Јули 2021, 21:06:16 pm »
Секако си има заштита компресорот, во ваков случај. Чим нема притисок автоматски се исклучува.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2318
« Одговори #954 на: 05 Јули 2021, 21:32:58 pm »
@Ipkisija Meskosa  Попладне мислам дека работат до кај 17:00 (за Цеко клима), ама најдобро јави се претходно на бројчето на веб страна што им е
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #955 на: 05 Јули 2021, 21:41:34 pm »
Да, најдов информација, до 17 работат.

Отсутен Astra 08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 177
« Одговори #956 на: 06 Јули 2021, 00:11:33 am »
Momci nekoj da ne znae kaj moze da se najde poloven kompresor za klima za chevrolet cruze? Ceko gledam site go zborite kaj nego ke se odi ama za sekoj slucaj bilo kakvo info e dobredojdeno.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #957 на: 08 Јули 2021, 18:14:09 pm »
Поради тоа што сите спомнати добри сервиси работат до 4, а мене тоа не ми одговара баш, ја однесов колата во Мотоцентар (Кисела Вода) затоа што тие работат до 7.
Им ги оставив клучевите, си седнав во таа просторијата за „гости“. По 40 минути си платив 990 денари и си ја зедов колата изладена :)

Што било, како било, зошто си еба мајката фреонот појма неам, битно до дома на +40 ладеше како фрижидер.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #958 на: 08 Јули 2021, 18:24:42 pm »
E se ubavo, ama oni samo nadopolnile freon i normalno deka odma ke ladi kako frizider, problemot e sto ako posle nekoe vreme pak istece freonot, togas pak ke bide po tvojot dzeb i ke platis em popravka em nadopolnuvanje nanovo. Si ja gresil mnogu, trebalo da ja odneses na majstor prvo da ispitaat zs istekol freonot, a za nadopolnuvanje moze i nekoe detiste od 15god ako ima masina, da ti ja nadopolni 😁

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7050
  • хаУс мајстор
« Одговори #959 на: 08 Јули 2021, 18:28:59 pm »
Нека ти проверат притисоци додека работи климата, не се заебавај, високи притисоци се во системот.