Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 776884 пати)

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
Одг: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби
« Одговори #3645 на: 13 Април 2018, 17:57:28 pm »
Здраво дечки,

Планирам да одам до Солун следната недела, па ми треба информација. Дали знаете некоја продавница во Солун што продава фелни (бандажи), да има солиден избор и да работи со повраток на данок?

Многу ќе ми вреди оваа информација ако ја добијам навремено ( до недела). Се што ми треба е вебсајт и/или GPS локација да можам да ги најдам.

Поздрав и имајте најубав ден(петок 13-ти, да, затоа :) )
Среќно во потрагата :) https://www.car.gr/parts/?ca=384&ca=77

благодарам г-не Молец :)
Made in Japan ☮

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #3646 на: 16 Април 2018, 02:00:54 am »
Бандажи за сеат ибица фр 2006 ? 16ки  5х100.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3647 на: 16 Април 2018, 15:56:59 pm »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #3649 на: 05 Јуни 2018, 20:57:01 pm »
Кој е скапџија повише Глигориј или Борче (за исправање бандажи)?
>>>>><<<<<

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #3650 на: 05 Јуни 2018, 22:34:30 pm »
Глигориј е поскапчија, пошто уметник е он, нели ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #3651 на: 05 Јуни 2018, 22:40:21 pm »

Глигориј ко ќе ти исправи бандаж, тегови не става. Он има специјална молекуларна балансерка ги исправа бандажите на молекуларно ниво.

Им задира у структура, и ако има замор на материјал во бандажот, го одмара он за да биде како нова фелната.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #3652 на: 05 Јуни 2018, 23:12:25 pm »
Глигори е феномен му однесов 3 пара бандаши ми ги направаи у еден ден и ми зема 6000 ден, после една недела му носам еден пар 20 ки ми вика дечко 200е исправање. Молааам што направи му викам со ценава  ако не ти се свиѓа у чаир носи ги вика.......
Од таму кај борче за 4000 ки ги направи стакло само си почекав малце....

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
« Одговори #3653 на: 06 Јуни 2018, 11:56:20 am »
Од овие исправувачите на бандажи, дали некој прво ви дава дијагностика да објасни кој бандаж колку и како е крив? Па на база на тоа да ви даде цена за секој бандаж одделно и времетраење на поправката? Не секое искривување може да се корегира. Не секој бандаж се корегира на ист начин, има лиени, ковани и повеќеделни бандажи. Сакам да кажам, кога ги давате парите заслужувате внимание и да бидете информирани. Тој Глигори или кој и да е, многу таинствен ми делува (читај:нетранспарентен). Не верувам на такви "мајстори".
Made in Japan ☮

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3654 на: 06 Јуни 2018, 22:22:58 pm »
Ценaтa кaј мaкедoнчетo oбичнo јa диктирa финaнсискaтa сoстoјбa вo мoментoт. Тoa знaчи aкo имa зoрт, ќе прoбa дa те oдере.
Глигoриј е дoбaр мaјстoр aмa дoсaден, цени мaвa кaкo му дoјде. Бoрче е истo дoбaр мaјстoр, сo цени е oк aмa пa требa дa зaстaнеш вo редoт нa чекaње.
Јaс зaдниoв пaт ги oткaчив и двaјцaтa, нa теoдoсиј гoлoгaнoв пoсле Oлимпикo кaј втoриoт вулкaнизер бев, ми дaде финa ценa, ги испрaви пушкa. Не чекaв, не бев oдрaн oд пaри и не бев психoлoшки мaлтретирaн, и секaкo бев зaдoвoлен.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #3656 на: 07 Јуни 2018, 07:09:08 am »
Гумичињава некако тенки, или ми се чини? Со среќа да си ги тркалаш, убав бандаш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3657 на: 07 Јуни 2018, 07:49:36 am »
Со здравје да се вози! Си фали поголем бандаж.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #3658 на: 07 Јуни 2018, 09:10:53 am »
Ценaтa кaј мaкедoнчетo oбичнo јa диктирa финaнсискaтa сoстoјбa вo мoментoт. Тoa знaчи aкo имa зoрт, ќе прoбa дa те oдере.
Глигoриј е дoбaр мaјстoр aмa дoсaден, цени мaвa кaкo му дoјде. Бoрче е истo дoбaр мaјстoр, сo цени е oк aмa пa требa дa зaстaнеш вo редoт нa чекaње.
Јaс зaдниoв пaт ги oткaчив и двaјцaтa, нa теoдoсиј гoлoгaнoв пoсле Oлимпикo кaј втoриoт вулкaнизер бев, ми дaде финa ценa, ги испрaви пушкa. Не чекaв, не бев oдрaн oд пaри и не бев психoлoшки мaлтретирaн, и секaкo бев зaдoвoлен.
Ај објасни точно кој од вулканизерите е тој? Спаси не :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3659 на: 07 Јуни 2018, 15:42:15 pm »
Од Гоце студентскиот према центар по Теодосиј кога идеш, од десна страна не првиот туку вториот вулканизер, баш на семафорот.
Мене ми зема 2000мкд за исправање на 4 бандажи (2 беа саглам криви, 2 така-така) плус монтажа/демонтажа на гуми, балансирање и нови вентили.

Испратено по поштар
« Последно менување: 07 Јуни 2018, 16:21:44 pm зоки-златен »