Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 720564 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore

Бидејќи фабричките се 4.5ј, а овие 5,5 (ширина на бандашот) во комбинација со 40-ка офсет кој е BTW prema vnatre, ќе добие 1/2 инч -2мм разлика, ќе добие исфрлање нанадвор од 1цм. према внатре гумата ќе отиде 1.3цм.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3907
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
знам дека матизот е кнап, така да би бил заебан таков момент. мора falanga да го прашам шо и како стори со бандажите коа ги зимаше...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Извини, према внатре малку повеќе, 1/2 инч +2mm (разлика во офсетот)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
Би требало да немаш никаков проблем, не е голема разликата. Гумата ќе ти биде иста димензија, само тркалата би ти биле цели 2 милиметра поизбацени... Бар ја колку што контам офсет, тоа би требало да биде :D
момци. иам една мука, па сакам да ве прашам нешто...

оддамна сакам да зеам бандажи за матизот. е сеа, најдов едни... : http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/334752

фабрички декларирани димензии за матизот се 13ки, размак на штрафови 4x114,3 дебелина 4,5 / 5Ј, 38offset.

овие бандажи на огласот се 5.5Ј 13ки, со ист размак на штрафови и оffset40. се у реду, ама не сум упатен баш у моментот offset. дали овие би легнале без мака на матизот? битен момент, би сакал да ја заджам истата димензија на гума што ја иам. 155/65/13.

би било се ок?

и јас мислам дека ќе бидат ок, само велештрумф, обратно е работата, новите со офсетот ќе бидат за два мм пововлечени, ама пошто се пошироки односно 5,5ј, тогаш ќе компензира и сепак ќе бидат мааалку поисфрлени од оригиналните.
иначе, колку поголем број на офсетот толку пововлечени се бандажите навнатре и обратно.

симо ме претрка..

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
абе за поисфрлени и такви ствари ич не ми смета. стравот ми е некаде да не ми фаќа, да гребе, да реже... ама ваљда нема...

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
за толку малку ич да не се секираш.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
тоа е добро да се слушне. :)

зошо тоооолку тешко се наоѓаат овие димензии, и нешто да не ваља...да идам да се фрлам од 4ти... :P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Не би требало да имаш проблем, ако сакаш да провериш смотај пун у една страна па у друга страна и провери на двете страни према шасија колку простор имаш, би требало да имаш (повеќе од) доволно. А и назад провери во однос на задниот блатобран како стоиш со место 1цм е многу малку, скоро сум сигурен дека немаш проблем.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Ништо казанче ги мислев 14 ки и потесни дека се...
15х7Ј премногу е за матизот

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=405951

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Mnogu e. Nego ti si u tek so oglasive za bandazi... Ako ti padne neso na oko, pisuj. :) ja samo ova so go pisav pogore uspeav da najdam. I vo benelux mi rekoa deka imalo 2 modeli ko za matiz, ama ne mi kazaa cena. Karsi skopski saem najdov isto, ama 250 evra... Kazete kaj na drugo mesto ima sansi da najdam? Ne mora novi... Moze i nesto polovno, ama da e fino, so fina cena... Specificni dimenzii, inace do sea....

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Донт бери гајле, сеа уз кафето ке најдиме ;)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Да бараш потесен бандаж 5Ј максимум, за 155ки... Јас така би играл. Или да одиш на 175ки за 5,5Ј.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Potesni e uste potesko da se najdat. A sum zborel so mnogu luge, fakt e deka na 5.5j gumata bi bila porasirena, ali se drugo e normalno. Ili gresam?

Kako i da e, sledna guma mozebi bi bila posiroka... Ama pak mislam deka 175 za matiz bi bilo premnogu...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
Еден ваков и ќе фршти Матизот