Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 724661 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7403
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #4080 на: 27 Јуни 2026, 19:27:24 pm »
Планираме сабајле да тргнеме накај 8 од Скопје здравје, понеделник ќе биде, другиот, не овој, и знам дека после 9 до кај 12-13ч е многу гужва на Богодорица, додека на Меџитлија штурци свиркаат :)
Има возење до Врахос, затоа тоа време би тргнал, да фатиме и малце бањање дента.

Еве мое искуство да пренесам.

Тргнав за прв пат касно од Скопје, 21-21:30, не ми се брзаше, резервирав спиење у Солун за 50 еур апартман, стигнав накај 1 и нешто, се сместив, преспав, сабајлето си фатив дружба бо Флогита кај пријатели и вечерта се прибрав на втор крак. Граница 10 минити, возење без да те пече сонце - непроценливо.

Пошто бев со помалото дете само, заспа по пат, го префрлив у кревет и толку, мир и тишина, исто така - непроценливо.

Мој совет, ако имаш можност да тргнеш ден порано, после 15 часот или покасно од Скопје, па да преспиеш некаде по пат, битно е само да поминеш граница, па сабајлето фати си го патот накај Врахос.

Врахос ти е на 6-7 саати возење од Скопје, без граници без паузи, ако тргнеш 8 или покасно, од бањање нема да фатиш баш многу, ако фатиш уопште, сепак додај 1 саат се понапред + граница (било кој број од 1 до 5) саати.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4660
« Одговори #4081 на: 27 Јуни 2026, 19:42:06 pm »
Супер е твојот предлог, ама во петок ќе тргнеме од Германија, во недела ќе стигнам во Скопје на пладне, ќе одмориме па следниот ден сабајле ќе идеме накај Врахос.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8324
  • Плинаш!!!
« Одговори #4082 на: 27 Јуни 2026, 21:47:48 pm »

Охрид-Ресен е генерално добар, иако на некои места има вдлабнатини, ама не се дупки за да се искрши колата.

Внимателно само, ама затоа патот е навистина супер, наоколу пејсажи имаш навистина убави.

Ако работи ресторан Вулкан во село Косел, застани, превкусно ребро во фурна имаат.

И не мириса во тој дел од тоа вулканот, и плус одма до мала река е ресторанот.

Сум го возел патот баш коа го обновија, ама тоа беше пред неколку години, пејсажите се непроценливи а исто и Вулкан ресторанот. Муабетот ми беше да не е уништен од тогаш до сеа. Ама чим викаш дека е добар, тогаш ќе се провозиме малку.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4355
« Одговори #4083 на: 27 Јуни 2026, 22:11:10 pm »
Охрид Ресен е супер патот, а длапки на асфалтот има од Косел кон Охрид ама не се опасни. Од Косел до Ресен е супер асфалтот. Ресен - Битола е исто супер патот. Низ Преспа од двете страни на езерото патиштата се супер.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8324
  • Плинаш!!!
« Одговори #4084 на: 27 Јуни 2026, 22:23:01 pm »
Фала ви дечки на инфо.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15198
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4085 на: 27 Јуни 2026, 23:09:12 pm »
Супер е твојот предлог, ама во петок ќе тргнеме од Германија, во недела ќе стигнам во Скопје на пладне, ќе одмориме па следниот ден сабајле ќе идеме накај Врахос.
@ficomk  А зошто не ја размислиш опцијата со брод од Венеција/Анкона/Бари за Игуменица.Ќе ти дојди можеби 2-300евра повеќе ама ем на брод 15- 19х одморен,најаден,напиен ем одморен.Башка доживување.Јас во план ми беше така да спојам летен одмор со шетање низ Италија ама ми се помешаа некои планови
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7403
@ficomk  А зошто не ја размислиш опцијата со брод од Венеција/Анкона/Бари за Игуменица.Ќе ти дојди можеби 2-300евра повеќе ама ем на брод 15- 19х одморен,најаден,напиен ем одморен.Башка доживување.Јас во план ми беше така да спојам летен одмор со шетање низ Италија ама ми се помешаа некои планови
Пошто скроз и друга тема сме, да каже некој кој рент а кар да се земе во Бари во август?

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4088
Прилеп битола сум секоја среда,патот не е сјаен ама не е ни до толку крш.Излезот од прилеп према битола до тирз зоната сеа ги средија дупките,прилагодија ја брзината према условите на патот и немаш гајле

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3897
Пошто скроз и друга тема сме, да каже некој кој рент а кар да се земе во Бари во август?

Locauto, брат ми често ја шпарта Италија и секогаш од кај нив рента, а и на Ф1 лани кога бевме од кај нив рентавме.