Автор Тема: nova kola do 8500evra  (Прочитано 18336 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: nova kola do 8500evra
« Одговори #60 на: 02 Мај 2012, 01:03:15 am »
зошто???

Мотор од 1.0 или 1.1 е премногу слаб за тоа возило, и истото нема снага на поголеми нагорници, и ти добиваш возило со слаб мотор на каросерија стандардна и за посилните мотори, а потрошувачката е тука некаде, што значи троши гориво, а нема снага да повлече. Ако купуваш, гледај за земеш 1.4 или 1.6 за бензинец (1.6 е најубавиот бензински мотор) или 1.8 односно 1.9 (најубавиот дизел мотор).
Ова со 1.0 или 1.1 стварно не ти требаше.. Ете моето комбе е 1.0 65коњи и сега да видиш каде има излагано на угорници ќе речиш овде џип нема да излезе.. Летоска одевме од Врбјани на една планина со 5 мина внатре +додатни некои работи и бензин, тоа е околу 400кг и стварно никаде не подзаглави (само задна влеча е со летни гуми и тоа)
еве слика колку да се ориентираш каде е тоа.. и верувај многу големи угорници имаше

Знам дека заминав Оф Топик али ова беше да ви објаснам дека 1.0 не се толку слаби колку што мислите (барем моето не е воопшто слабо)

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #61 на: 02 Мај 2012, 01:13:48 am »
.
« Последно менување: 04 Мај 2012, 22:21:24 pm zippo »

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #62 на: 02 Мај 2012, 01:25:00 am »
И прееска сакав да искоментирам, ама се откажав. Си велам негов личен избор, негови пари.....итн, ама ја читам дискусијава за Пунто 1.2 кое не велам дека е лошо ауто, ама стварно не можам да разберам - имаш понуда на Астра со скоро идентична цена - силен мотор, за бензинец повеќе од солиден вртежен момент, ентериер прекрасен, ергономија одлична, фул опрема, овој изложениов во АутоМакедонија - металик темно сив....БОМБОНА од ауто - мислам стварно не можам да разберам ??? (во овој случај, не го почитувам правилот “за вкусови не се расправа“ :))

п.с. Не работам во Опел   :)

И јас тоа го кажав, кога мораш да бираш помеѓу Астрата и Пунтото, се знае што е подобро да се купува, па и подоцна кога ке го продаваш, подобра цена ке и извадиш на Астрата отколку на пунтото.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #63 на: 02 Мај 2012, 01:25:21 am »
абе да и јас викам дека е подобар опелот.. али веќе има опел зафира кој му е за отворен пат и сега бара помало количе за низ град кое троши малце..башка повеќе кубици (коњи) поскапа регистрација, поголема потрошувачка..а и веќе NDarK спомна дека не сака астра пошто е истата зафира само помали димензии...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #64 на: 02 Мај 2012, 09:34:44 am »
Па што ќе му е Пунто ако не сака да му троши? За таа цена се купува возило што со гаранција троши помалку од 7л. Тука отпаѓа се што е над 1000 кубика. Јарис, Ајго, Ц1 све тоа троши 7л. Спарк 800 кубика, И10 од 1000 кубика, новиот спарк, само тоа ќе ивади под 7л. Зар некој сеуште се залажува дека 1.2 мотор троши под 8л во град? Приказни за мали деца.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #65 на: 02 Мај 2012, 09:52:18 am »
За влечење по нагорнини и менувачот си игра улога.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #66 на: 02 Мај 2012, 10:23:14 am »
Значи има многу 15 годишњаци по форумов.... :D

Значи дечкото си кажа сака помала нека ја цирне пандата мислам дека за градски услови е иделно количе.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #67 на: 02 Мај 2012, 13:45:35 pm »
И јас исто така си викам да не коментирам, негов избор ќе си биде...Ама муабетов дека моторот 1.2 60КС на Пунто е задоволителен некако ми е нон-сенс, да не речам смешен. Пријател мој има такво Пунто и е крајно изфрустриран од него, чека малку да присобере пари и да се ослободи од запрежната кола. Претходно возеше Корса 1.4 и вели дека со Пунтото се осеќа ко да оди пеш.

Кога ќе ми текне колку спора беше мојата Фиеста 1.3 70КС и кога ќе размислам дека Пунтото е потешко и има забележително послаб мотор никако не ми иде да му кажам дека направил добар или разумен избор...

Од друга страна пак Астрата е поквалитетна, многу поопремена и има мотор кој и прилега на таа шасија. Во однос на Пунтото е авион во секоја можна споредба. Но небитно, секој си знае што е најдобро за неговите пари, а бидејќи бевме прашани ние нашето си го кажавме.
« Последно менување: 02 Мај 2012, 18:43:28 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #68 на: 02 Мај 2012, 13:51:03 pm »
Има :)

Па спомнав дека тој сака мала кола и со мала потрошувачка, и некој рече слаби се ќе ја замразиш колата ова, она. па јас сакав да дадам пример дека 1.0 може многу...Инаку јас викам дека пандата e поскапа од неговиот буџет ...
Пандата со најслабиот мотор 1.1 актуал е 7590 евра а од опрема за тие пари има само
-Припрема за радио со обична антена
-Воздушно перниче
И тоа е се.. тоа може да се види на http://fiat.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=55&version=164&color=191&interior=159&oprema=1
А ако го направи до крај 9000евра ќе може да додадат уште
-Браници во боја на каросерија - 60 EUR

-Електрично подигање на прозорец + централно заклучување - 220 EUR

-Клима уред - 690 EUR

-ABS-кочници - 390 EUR    
(овие мислам дека се основни кои најповеќе требаат)
и ти излага 8.950,00 EUR а за тие пари има пиканто (новото) со многу повеќе опрема и подобар изглед а и појак мотор...

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #69 на: 02 Мај 2012, 14:11:20 pm »
И јас исто така си викам да не коментирам, негов избор ќе си биде...Ама муабетов дека моторот 1.2 60КС на Пунто е задоволителен некако не ми нон-сенс, да не речам смешен. Пријател мој има такво Пунто и е крајно изфрустриран од него, чека малку да присобере пари и да се ослободи од запрежната кола. Претходно возеше Корса 1.4 и вели дека со Пунтото се осеќа ко да оди пеш.

Кога ќе ми текне колку спора беше мојата Фиеста 1.3 70КС и кога ќе размислам дека Пунтото е потешко и има забележително послаб мотор никако не ми иде да му кажам дека направил добар или разумен избор...

Од друга страна пак Астрата е поквалитетна, многу поопремена и има мотор кој и прилега на таа шасија. Во однос на Пунтото е авион во секоја можна споредба. Но небитно, секој си знае што е најдобро за неговите пари, а бидејќи бевме прашани ние нашето си го кажавме.
А вози пежо партнер или берлиного 1.9д со 75 кс ???????
Муабетов ти е ептен децки со пунтото, значи дечково сака мало градско возилце и не му игра улога за такво возило снагата , битна му е потрошњата и димензиите на возилото.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #70 на: 02 Мај 2012, 14:14:21 pm »
Има :)

Па спомнав дека тој сака мала кола и со мала потрошувачка, и некој рече слаби се ќе ја замразиш колата ова, она. па јас сакав да дадам пример дека 1.0 може многу...Инаку јас викам дека пандата e поскапа од неговиот буџет ...
Пандата со најслабиот мотор 1.1 актуал е 7590 евра а од опрема за тие пари има само
-Припрема за радио со обична антена
-Воздушно перниче
И тоа е се.. тоа може да се види на http://fiat.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=55&version=164&color=191&interior=159&oprema=1
А ако го направи до крај 9000евра ќе може да додадат уште
-Браници во боја на каросерија - 60 EUR

-Електрично подигање на прозорец + централно заклучување - 220 EUR

-Клима уред - 690 EUR

-ABS-кочници - 390 EUR   
(овие мислам дека се основни кои најповеќе требаат)
и ти излага 8.950,00 EUR а за тие пари има пиканто (новото) со многу повеќе опрема и подобар изглед а и појак мотор...

бев во фиат пандата 1.2 dynamic т.е најопремената е сега 7500евра со попуст што е прилично испалатливо ама пунтото некако повеке ми се свиѓаше и пак е поголемо

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #71 на: 02 Мај 2012, 14:14:43 pm »
Абе Пунтото дига 60? Дига. Што треба повеќе за во град?
Јас имам Спарк со 50коња и за во град е сосем доволно. За на отворено е друг муабет.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #72 на: 02 Мај 2012, 14:21:23 pm »
кое пунто тоа ??? пунто ево? пунто класик? пунто2012 ???

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #73 на: 02 Мај 2012, 14:22:03 pm »
мене не ми е битна коњажата колата ми треба само за град , за  силина на мотор зафирата и паџерото се и повеке од доволни

не е дека сум се одлучил за пунто ево 100%, размишљам уште

треба колата од сервис да ја земам од опел па ке ја видам и астрата и корсата видов корсата е 8900евра сега со попуст  ???

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #74 на: 02 Мај 2012, 14:22:23 pm »
кое пунто тоа ??? пунто ево? пунто класик? пунто2012 ???

пунто ево