Автор Тема: Moze li e da se stavi motor od golf 3 1.6 na Yugo?  (Прочитано 8380 пати)

Отсутен ScArY`

• Почетник
  • *
  • Пораки: 25
Moze li e da se stavi motor od golf 3 1.6 na Yugo?
« на: 01 Март 2011, 01:35:34 am »
edno drugarce saka da stai deka taka mu stoi doma motorot ali neam slusnato do sega nekoj od golf da stail obicno od fiat stavaat:) pa nekoj ako znae neso neka go spodeli svoeto mislenje :P
SUZUKI SWIFT 1.6 16v

Отсутен Mato_Zlato

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 316
Одг: Moze li e da se stavi motor od golf 3 1.6 na Yugo?
« Одговори #1 на: 01 Март 2011, 02:05:27 am »
се може да се направи само колку ке се исплати, инаку еден другар спрема yugo  и ке биде со мотор од опел 2.0 16v
EAST SIDE DRIVERS

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2 на: 01 Март 2011, 02:45:10 am »
Обично од ланчиа се става во југо мотор, а за од голф не знам, можда и може ама мислам дека ќе треба многу модификации да се прават.

Отсутен ScArY`

• Почетник
  • *
« Одговори #3 на: 01 Март 2011, 02:59:11 am »
се може да се направи само колку ке се исплати, инаку еден другар спрема yugo  и ке биде со мотор од опел 2.0 16v
hehe go znae toj drugarcevo od calibra motor taka ali go rasturile ja kinelo sasijata :)
slabo e yugo do 1.6 max motor xD
SUZUKI SWIFT 1.6 16v

Отсутен ScArY`

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 01 Март 2011, 03:06:16 am »
Обично од ланчиа се става во југо мотор, а за од голф не знам, можда и може ама мислам дека ќе треба многу модификации да се прават.
da da  znam od fiat i lancija pasuva duri moze i na menjac od yugo da se stai ali ne e toa toa ke go krsi :)

go interesirase drugarcevo od golf dali ke moze deka  taka mu stoi doma motorot,a odlicen e broi  xD
pa ke viime moze ke se najde nekoj so znae 
SUZUKI SWIFT 1.6 16v

Отсутен Mato_Zlato

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 316
« Одговори #5 на: 01 Март 2011, 09:07:57 am »
hehe go znae toj drugarcevo od calibra motor taka ali go rasturile ja kinelo sasijata :)

тоа е некое друго yugo ова уште се спрема и е направен до максимум се што може значи олеснето појачано со omp рол бар и мислма нема да има проблем со кинење на шасијата
EAST SIDE DRIVERS

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #6 на: 01 Март 2011, 11:22:27 am »
Ако сакаш да си фраер, мора да ставиш дизел мотор во југо. Нема по фраерско нешто од тоа, од звук, од вожња, од потрошња, од фаците на бензинска...

Се може.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #7 на: 01 Март 2011, 12:08:34 pm »
Уште по фраерски е да ставиш дизел мотор од тамче во фичо. Мислам дека звукот кој ќе го зададе таквото фичо ќе ги остави без здив со подотворени усти сите во радиус од 200 метри каде ќе помине, а ако е тоа помалку урбана средина и уште пошироко.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #8 на: 01 Март 2011, 14:14:53 pm »
Се знае што пасува најбољи во југо, 1.6 ланчиа мотор, има струја да биде ништо повеќе не треба, ако можеш да најдеш замена со таков мотор и овој што веќе го имаш ќе завршиш работа.

Иначе од фиат повеќе го ставаат во 101. или го ставале сега веќе на 101 ови не прават такви зафати.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #9 на: 01 Март 2011, 18:08:09 pm »
Ако сакаш да си фраер, мора да ставиш дизел мотор во југо. Нема по фраерско нешто од тоа, од звук, од вожња, од потрошња, од фаците на бензинска...

Се може.

Ima veke takvo jygo :) se imam vozeno vo nego, ima motor od nekoj model na dajhatcu :) 1000 ili 1300 kubika e obicen dizel :) potroshuvackata mu e 5l vo grad :) yugoto e zolto na eden moj drugar, zivee pozadi univerzalna sala, do bivshata kafana lav, odma do gradinkata a tatko mu e profersor vo srednovo ASUC :)

Inace pred nekolku godini imam slushnato deka vo yugo stavile motor od fiat tipo 2.0 ie e sea ne se sekjavam dali bese turbo...

A vo srbija veke ima nekolku yugovci so motori od 2.0 GSi :)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #10 на: 01 Март 2011, 18:28:26 pm »
eve edno od niv

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #11 на: 01 Март 2011, 18:45:48 pm »
Ete ja modifikacijata :) ete go jugoto napraveno 2008 godina :)

Отсутен ScArY`

• Почетник
  • *
« Одговори #12 на: 01 Март 2011, 19:54:27 pm »

тоа е некое друго yugo ова уште се спрема и е направен до максимум се што може значи олеснето појачано со omp рол бар и мислма нема да има проблем со кинење на шасијата
daj boze sacma ke bide toa xD
SUZUKI SWIFT 1.6 16v

Отсутен ScArY`

• Почетник
  • *
« Одговори #13 на: 01 Март 2011, 19:55:59 pm »

Се може.
benzin si e benzin koga puni drug a ti vozis heheh :)
u sekoj slucaj treba dobar sponzor da si fatis xD
SUZUKI SWIFT 1.6 16v

Отсутен ScArY`

• Почетник
  • *
« Одговори #14 на: 01 Март 2011, 19:57:15 pm »
Уште по фраерски е да ставиш дизел мотор од тамче во фичо. Мислам дека звукот кој ќе го зададе таквото фичо ќе ги остави без здив со подотворени усти сите во радиус од 200 метри каде ќе помине, а ако е тоа помалку урбана средина и уште пошироко.
hahahahha dobra ideja
SUZUKI SWIFT 1.6 16v