ако донесеш една кофа живци ке ти го направам
еве во неколку чекори ке објаснам
1.Капачката се вади лесно со ноже или мал штрацигер,откако ке ја извадиш со помош на шило или мала бургија изгреби ја бојата во каналчињата за да може да поминува светло низ нив,ако ти клизне на страна поправи со црн маркер и не паничи
2.На ред се диодите јас ставив 3 високо сјајни црвени,сериски поврзани со 270 оми отпорник,жичките се ептен тенки,ако ставиш подебели ке неможеш да ја ставиш рачката,низ рачката од внатрешна страна узбушив дупче за да поминуваат жиците,има рачки и со фабрички дупчиња,е сеа жиците ги извадив од стар усб кабел 0.7мм дебели и бес проблем влезе рачката на мењачот.под пластичето ставив две хартивчиња за да го намалам интезитетот на светлината а и поубаво да се распространи светлината на капачето.
еве како да ги поврзеш диодите,само гледај да ги поврзеш во круг за да може да ги наместиш во рачката
3.На крај поврзувањето,можно е да има прирема,кај мене немаше па јас напојување земав од осветлувањето од десното копче за ел.подизач,првиот пин е минус последниот е плуст,другите пинови се со сиви жици тие не ги пипај.вака поврзано ке може да се штелува јачината на светлина преку потенциометарот.