Автор Тема: Фичото Зоки  (Прочитано 6487 пати)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Одг: Фичото Зоки
« Одговори #15 на: 12 Јули 2012, 11:45:08 am »
Eve go...

напред фали фабричкиот знак , ама од постарите е некако по „фенси“

назад... нови гуми .. бандаши од тристач...
за жал, го повредив со дизалицата кога го кревав па сега има лузна зад левата врата

воланот... сам го спремав, па ајде ми ти пластики, па лепаци, па кожи , па глупости...

гуртни напред.. монтажа , такви работи...  не стигнав да напраам еден тјуториал , ама изглеа сите знаат како треба на фиќо.
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2513
  • Дете Битолчанче
« Одговори #16 на: 12 Јули 2012, 16:40:14 pm »
како ова работа крушевско фичо кај прилепчанец ? ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #17 на: 12 Јули 2012, 17:00:38 pm »
Ихаааа уште едно фичо :)
одма ми се свртеа 300 комбинации како може да се направи.....иначе во потрага сум по уште едно фичо ама неможам да најдам здраво, каросерски сите се кое од кое а не ми се прави пак истата работа како со ова што го правам сега
максимум да сменам прагови и полумесеци и да го средам фабрика да биде...имам делови па да ги искористам не ми се продаваат :)
ако ти текне да го продаваш...кажувај да го видам на што личи

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #18 на: 12 Јули 2012, 20:09:25 pm »
Од кај ќе земеш фичо ако не од Крушево? Таму е сето фичлаци...
а и од кај арен чоек си го зедов, па му видов лезет искрено...

За давање - НЕ , ама за трампа за поголемо - можи. Да го продадам само ќе си направам од готово вересија...
Има и на моево крпено оддолу, не е совршено да речам...
Мене ме служи повеќе од добро... напред носачите не се лоши спрема другиве фича што ги гледам, кошовите си се добри, фарбано е еднаш , праговите ич не се скапани, само се повредени од дизалица малку....

Пари во него не можам да вложувам... и ова што го напраив го направив колку да личи кога ќе го возам...
Најмногу што можам да направам е уште само една фарба да му ставам за да блесни...

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #19 на: 12 Јули 2012, 20:20:57 pm »
Од кај ќе земеш фичо ако не од Крушево? Таму е сето фичлаци...
а и од кај арен чоек си го зедов, па му видов лезет искрено...

За давање - НЕ , ама за трампа за поголемо - можи. Да го продадам само ќе си направам од готово вересија...
Има и на моево крпено оддолу, не е совршено да речам...
Мене ме служи повеќе од добро... напред носачите не се лоши спрема другиве фича што ги гледам, кошовите си се добри, фарбано е еднаш , праговите ич не се скапани, само се повредени од дизалица малку....

Пари во него не можам да вложувам... и ова што го напраив го направив колку да личи кога ќе го возам...
Најмногу што можам да направам е уште само една фарба да му ставам за да блесни...

ако не вложуваш само ќе се запушта...такви ти се старите коли... прагчињата ако не се скапани не смее да се вдлабнуваат од дизалица, дизалицата се става точно под стубот. Што значи и стубот е скапан кај што се спојува со гредата......колку што гледам по сликите има доста трули места...левото крило кај спојот со прагот, вдлабнатина на левиот праг точно под стубот, над задниот челен лим на делот кај жмигавецот.
Не ме сваќај погрешно скоро секое фичо е вакво, друго сакав да кажам. Рече дека ќе го фарбаш...те молам прво закрпиго и користи колку можеш помалце кит и глеј да не го фарбаш со четка или ваљаче...така ми делува дека е фарбано...се приметува на предниот кедер

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Дете Битолчанче
« Одговори #20 на: 12 Јули 2012, 20:24:36 pm »
како шо ти рече Пецони ако го фарбаш веќе исфарбај го како шо треба ... не клавај многу кит ке испука, јас го имав истиот проблем ми испука китот на моето на крилото ... а за салам фарбање и спремање и сам да го прајш испод 200е нема да поминиш ;)

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #21 на: 12 Јули 2012, 23:43:21 pm »
ахаааа 200, утре сабајле :)
ја за спремање само треба да спремам 300 и тоа со мој матерјал

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #22 на: 13 Јули 2012, 11:12:56 am »
Зборам конкретно залевиот праг , тој е оштетен... дизалицата се откачи и падна , затоа е раната и зад вратата кај прагот и тоа драсканицата погоре...

Кога ги менувал праговите тој „мајсторот“ само ставил една рака кит без да го направи жлебчето кај крилото и прагот.... и сега изгледа фуш...

На задната хауба стававме штраф за да се поклопува со таа шипката за потпирање на хаубата да не грее. Е сега ,  тука кај што удира штрафот малку е искривено и испука бојата, а корозија нема тука... види на сликата , ќе заприметиш дека е така...

Муабетот со мартин - секоја пара (за жал крваво издвоена во последно време) што ќе ја врзам во него, ми е вложена неповратно во кола што неможам да ја продадам за цена што личи. Ај налет тоа, ама ни на отворено ме можиш да одиш со фичо , многу се малку тие 22 коња што ги има..
Фичово го зедов за работа, потреба ми е.  Да беше нешто друго, можда ќе размислував за фарбање во некакви поинакви услови...

Ако знаете некој што нуди трампа некој 101 , 128 или сл за фичле... кажете...

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #23 на: 13 Јули 2012, 11:30:44 am »
http://www.youtube.com/watch?v=A2zomcSINiE

не е све до коњите и до шоферот е

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Дете Битолчанче
« Одговори #24 на: 13 Јули 2012, 15:14:28 pm »
ахаааа 200, утре сабајле :)
ја за спремање само треба да спремам 300 и тоа со мој матерјал

добро сега ти Пецони го прајш ептен профи ... јас моето ко го праев за крпење, спремање и фарбање ме фати околу 200е :)

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #25 на: 13 Јули 2012, 15:21:29 pm »
све така правам...ако биде да биде :)

Отсутен Baze Citroen

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 118