Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
+1Поентата ми беше дека водата и ѓубрето одат на дното, да - АМА кога возиш и со полн и со празен резервар црпиш гориво од иста точка (значи водата или ѓубрето исто ќе влегуваат и при полн и при празен резервар).
Од коа имам плин на колата, а тоа е веке 6 години, повеке од 4-5 литри бензин не сум имал во резервоар, а ене и сеа повеке од 3 литра немам, па немам проблем со бензинската пумпа, ниту изгорела, а си пали супер на бензин.Е сеа ако бензинската пумпа кај мене се разликува од бензинските пумпи на новиве коли, ондак друга работаЦитат: Filomkd на 30 Април 2013, 00:16:00 amОд коа имам плин на колата, а тоа е веке 6 години, повеке од 4-5 литри бензин не сум имал во резервоар, а ене и сеа повеке од 3 литра немам, па немам проблем со бензинската пумпа, ниту изгорела, а си пали супер на бензин.Е сеа ако бензинската пумпа кај мене се разликува од бензинските пумпи на новиве коли, ондак друга работаi na karbuator se zeznuva benziskata ke ispukaat membranite so tek na vreme od pritisokot sto se stvara
Од коа имам плин на колата, а тоа е веке 6 години, повеке од 4-5 литри бензин не сум имал во резервоар, а ене и сеа повеке од 3 литра немам, па немам проблем со бензинската пумпа, ниту изгорела, а си пали супер на бензин.Е сеа ако бензинската пумпа кај мене се разликува од бензинските пумпи на новиве коли, ондак друга работа
И сеа - се менува или не филтерот за гориво? Шала на страна - кога купував филтри во Аутофилтер, дечкото таму ми кажа дека на мојата кола филтер за гориво не се менува.А сервисерот кој го правеше сервисот, вика дека се менува, го виде - некаде позади, од лева страна, пред задното тркало. Чинел ~ 1.500 денари.А еве и фото доказ.
Цитат: Filomkd на 30 Април 2013, 00:16:00 amОд коа имам плин на колата, а тоа е веке 6 години, повеке од 4-5 литри бензин не сум имал во резервоар, а ене и сеа повеке од 3 литра немам, па немам проблем со бензинската пумпа, ниту изгорела, а си пали супер на бензин.Е сеа ако бензинската пумпа кај мене се разликува од бензинските пумпи на новиве коли, ондак друга работаЦитат: Filomkd на 30 Април 2013, 00:16:00 amОд коа имам плин на колата, а тоа е веке 6 години, повеке од 4-5 литри бензин не сум имал во резервоар, а ене и сеа повеке од 3 литра немам, па немам проблем со бензинската пумпа, ниту изгорела, а си пали супер на бензин.Е сеа ако бензинската пумпа кај мене се разликува од бензинските пумпи на новиве коли, ондак друга работаi na karbuator se zeznuva benziskata ke ispukaat membranite so tek na vreme od pritisokot sto se stvaraНе ми е гајле, 600 денари ми кошта бензинската пумпа