Автор Тема: Плински уред - воздушно ладење!  (Прочитано 14059 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Плински уред - воздушно ладење!
« Одговори #15 на: 01 Ноември 2012, 00:25:55 am »
јас имам ставено на две мои возила плин со воздушно ладење.. и во двата случаи беше со греење преку издувните гасови. позитивната работа кај оваа варијанта е дека инстант почиња де работи на плин, без проблем, затоа што одма почињаат издувните гасови кои се топли додека кај греењето со масло му треба бајаги повеке време... едниот уред ми беше со сонда во граната а другиот уред чисто експериментално наместо со сонда, бакарната цевцка ја замотав околу ауспухот 4-5 круга... и добив еден глупав ефект.. пола расплињача смрзната, пола вжештена...

никола бб и оги... баш ме интересира како мислите да го решите тоа со водата односно со загревање на флуид, затоа што и јас имав некои идеи, ама немав и немам сеуште време за експериментирање и а колите ги немам више... поентата ми беше на ниска точка да се постави  иноксен резервоар монтиран ПРЕКУ издувната грана т.е. веке кај што е со 1 цевка, после издувната грана. со мала пумпа за вода за бришачи или слично, да се врти таа вода (антифирз во секој случај) низ расплињачата...

е сега закони, правила...?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #16 на: 10 Ноември 2012, 16:32:44 pm »
Мислам дека уште 2005 година некаде читав дека некој се обиде со иноксен резервоар и демек поминало на а-тест. Значи чаршиски муабети ама баш муабетот беше за иноскен.

Принципот на работа според мене треба да е едноставен со тоа што нели таа вода треба да се лади, значи ќе треба и ладњаче и термостат или?

Загреан сум за Буба, сакам да биде нешто ново и да помине на а-тест. Кажете решение нема проблем нека биде мојата Буба прва со а-тестиран уред :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #17 на: 29 Ноември 2012, 15:19:11 pm »
Дечки зедов Буба...кажувајте чаре...

Има една Буба во Штип на Александар (Facebook: Aleksandar GTI Ivanovski) што има направено изведба за плин со водено ладење.

Порано

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #18 на: 29 Ноември 2012, 15:20:53 pm »
не се гледа системот на сликиве ако можеш да обезбедиш убави слики баш ме интересира да ги разгледам

Отсутен KingLion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 80
« Одговори #19 на: 29 Ноември 2012, 15:51:18 pm »
Дечки зедов Буба...кажувајте чаре...

Има една Буба во Штип на Александар (Facebook: Aleksandar GTI Ivanovski) што има направено изведба за плин со водено ладење.

не е Aleksandar GТИ Ivanovski туку Aleksandar Gti Jovanovski

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #20 на: 29 Ноември 2012, 16:58:41 pm »
Пиши му ќе ти каже...или сакаш ја да му пишам? :)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #21 на: 30 Ноември 2012, 14:06:58 pm »
Cestito za Bubata Carpathian Lord,  evergreen model koj “ne izleguva od moda”. Sto se odnesuva do opciite za postavuvawe na plinski ured, po zapocnuvanjeto na ovaa tema nie se konsultiravme so  instituciite koi se akreditirani za atesti na plinski uredi, ednostavno atest na vozilo koe  ima motor postaven vo zadniot del ne e mozno da se napravi.
Na forumov veke se pisuvase za opciite za postavuvanje na plinski ured na motor so vozdusno ladenje, so sonda, so koristenje na masloto kako fluid, ili so postavuvanje na dopolnitelen sistem koj ke obezbeduva zagreana voda za isparuvacot.
Ako si resen da postavis ured na tvojata Buba, bi ti preporacal toa da go napravis kaj Dime-Matka (poiskusnite korisnici na plin sigurno go znaat), koj ima najgolemo iskustvo so postavuvanje na plin na motor so vozdusno ladenje. Vsusnost , toj e prv majstor koj daleku pred drugite pocna so vgraduvanje na plinski uredi vo Makedonija. Negoviot tel. e 02 2052 545
Dime go koristi metodot so sonda, I negovite montazi se pokazaa  mnogu uspesni.
« Последно менување: 30 Ноември 2012, 15:40:50 pm plimont »

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #22 на: 30 Ноември 2012, 15:18:38 pm »
диме не работи мислам више,ама јави се прашај

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #23 на: 30 Ноември 2012, 17:21:25 pm »