Автор Тема: Одстранување на катализатор  (Прочитано 55335 пати)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Одг: Одстранување на катализатор
« Одговори #60 на: 29 Јануари 2011, 19:51:13 pm »
edvaj cekam da vidam dizel na delo na tuning. ke padnat dobri videa ;)

Еве јас му предлагам на marsher ако има соодветен начин да ги сними перформансите на мојата астра пред и после тјунингот тоа да го направи, Не мислам на дино тест туку на снимка со видео и евентуална споредба на забрзување или нешто слично. Незнам дали има можност да ги сними карактеристиките на параметрите на колата пред и после ремапот но ќе кажи тој што можи, а што не но во секој случај 28KS и 50Nm не се за потценување :)
Може и тоа и тоа....
Со тоа што снмиките од параметрите , снимени на Тех2 не знам како ќе можам да ги презентирам, затоа што во посебен софтвер се набљудуваат, но можеби ќе смислиме нешто..
« Последно менување: 29 Јануари 2011, 19:56:06 pm marsher »

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #61 на: 29 Јануари 2011, 20:23:23 pm »
Па можеби со фотографирање на екраните и да се постават паралелно
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #62 на: 29 Јануари 2011, 20:31:45 pm »
Па можеби со фотографирање на екраните и да се постават паралелно
Имам јас програма што го снима екранот како имиџ , ќе видиме, за тоа , потоа...

Отсутен zki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #63 на: 29 Јануари 2011, 20:36:14 pm »
:) Добро и онака на мал обртај моќноста на моторот е мала  :) (според муабетиве тебе ти е целта од 2000-4000 обртаи да постигнеш 15 КС, ако добро сум разбрал), ме интересира кој е тој човек кој што прави ремапи, и дајте предлози на чип тјунери у скопје и мене ме интересира, да се обратам кај некој. Дали има некој претставник за СМ чип тјунинг кај нас. Сепак ќе речам 18 КС е сериозна снага да додадеш на возило и добро се осеќа.
Дизелов кој ќе го ремапира???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk
« Одговори #64 на: 29 Јануари 2011, 21:02:28 pm »
Претставник на SM Chiptuning е Маршер, кој е и член на форумов. Во текот на следните неколку дена ќе имаме и новости во врска со SM.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #65 на: 29 Јануари 2011, 22:15:55 pm »
:) Добро и онака на мал обртај моќноста на моторот е мала  :) (според муабетиве тебе ти е целта од 2000-4000 обртаи да постигнеш 15 КС, ако добро сум разбрал), ме интересира кој е тој човек кој што прави ремапи, и дајте предлози на чип тјунери у скопје и мене ме интересира, да се обратам кај некој. Дали има некој претставник за СМ чип тјунинг кај нас. Сепак ќе речам 18 КС е сериозна снага да додадеш на возило и добро се осеќа.
Дизелов кој ќе го ремапира???
Астрата дизел ќе ја ремапира маршер кој како што веќе кажа зеро  е претставник на СМ
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #66 на: 29 Јануари 2011, 23:07:16 pm »
Za mene eden i edinstven chip tuner vo MK e marsher !!! SM chip tuning !!! Proverena rabota i proveren maestro !!!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #67 на: 05 Февруари 2011, 09:18:39 am »
Za mene eden i edinstven chip tuner vo MK e marsher !!! SM chip tuning !!! Proverena rabota i proveren maestro !!!

Djidji колку наплаќаш за реклама бе?  На зборчиња или паушално? Хахаха.. шалата на страна... Секоја чест за SM и marsher

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #68 на: 05 Февруари 2011, 13:20:49 pm »

Djidji колку наплаќаш за реклама бе?  На зборчиња или паушално? Хахаха.. шалата на страна... Секоја чест за SM и marsher

Хахаха да не испадне дека е само реклама, секој ден го пролистувам форумов да видам кој ден ќе ја чипуваш Астрата, сакам да го снимам тоа лично (пред и после) и да се уверат сите (едно клипче - милион зборови :) ) !!!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #69 на: 06 Февруари 2011, 21:02:52 pm »
Јас воопшто не се сомневам дека ти прв ќе разбереш за тоа без да прочиташ на форумот :) и немам ништо против да го направиш тоа што си го наумил
« Последно менување: 06 Февруари 2011, 21:04:27 pm proff »

Отсутен VeLe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #70 на: 20 Јуни 2011, 00:01:39 am »
гојдо ако го немаш извадено катализаторот можеш слободно да го извадиш колата поубаво ке прима а малку ке реже јас го имам извадено на двете коли и зашто се дизел малку повеќе дими али ништо страшно
башка мајсторот ми кажа дека после 90000 км катализаторот се запушува и треба да се смени и кога ми кажа за берлингото дека е 5000 денара му викам вади ставај обична цевка и нека тера :)
Citroen Berlingo

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk
« Одговори #71 на: 20 Јуни 2011, 00:10:59 am »
vele, абе точки, запирки, големи букви нешто? Не ги наплаќаат, сум прашал!

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #72 на: 20 Јуни 2011, 00:16:15 am »
гојдо ако го немаш извадено катализаторот можеш слободно да го извадиш колата поубаво ке прима а малку ке реже јас го имам извадено на двете коли и зашто се дизел малку повеќе дими али ништо страшно
башка мајсторот ми кажа дека после 90000 км катализаторот се запушува и треба да се смени и кога ми кажа за берлингото дека е 5000 денара му викам вади ставај обична цевка и нека тера :)

Гојдо има бензинец, го извади и стварно боље влече ама звукот е катастрофа. Кај дизелаши нема проблем и јас имав и го извадив - топ беше. Кај него башка има и втора ламбда сонда, па најдобра (ама и солена) варијанта е спортски катализатор со 200 ќелии на квадратен инч.

Отсутен VeLe

• Почетник
  • *
« Одговори #73 на: 20 Јуни 2011, 00:16:38 am »
абе знам се е тоа бесплатно ама ....
Citroen Berlingo

Отсутен VeLe

• Почетник
  • *
« Одговори #74 на: 20 Јуни 2011, 00:18:03 am »
Кај мене на берлингото малку реже и башка што го имам ставено тоа издувчето од кај турците убав звук вади.
Добро сега не е како ремус ама ок е :)
Citroen Berlingo