Автор Тема: Идеолошка тетоважа..  (Прочитано 70307 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
Одг: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #15 на: 12 Април 2012, 10:41:00 am »
Oна што Венко сакал да го каже во кратки црти е, ако не си ги засукаш ракавите, никој нема да ти даде ...
Ако не инвестираш во своето образование, нема подобра иднина ...

Затоа толку се навредил кога момчето, претпоставувам незнаејки кому му сецка печеница, така изреагирал ...

Тhe flip side of the story ...

Работев во маркет, и знам што све човек може да каже во моменти на фрустрација ...
Мене маката ме присили да работам на слично работно место ...

Ке ти дојде исфрустриран купувач, ке ти вика, зашто сте поскапи од другите места, па зошто пивото не ви е ладно, па зошто ми сечеш краеви од печеницата, не сфаќајки дека доколку не му ги продадам, ке ги платам од џеб ...

на секој 3 месеци, редовно ке ти спастрат 20-30% на попис, фалело толку и толку роба ...

јас кога влегував на работа, пријавував што внесувам, доколку истиот продукт го има во маркетот, на излегување ме проверуваат ...
ручек кога купував си ја чував сметката ..

како сум можел јас да украдам нешто? Зашто ми кратат 2-3 000 денари од 10.000 денари плата??? Нити физички си видел дека имаш недостаток...
Мислиш дека може да побараш увид без да излеташ од работа?

Секоја чест на Венко и неговите 22 години образование ...
Ама требало и самиот за секунд да се стави во чизмите на тоа момче, пред да му суди ...
Не е оправдување неговото однесување кон купувачот ... ама има луѓе кои не можат да отидат на факултет заради финансиски причини ...  
и лично сметам дека е срамота универзитетски професор да му суди на некој за тоа ...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #16 на: 12 Април 2012, 11:34:10 am »
Koga bi ziveele vo drzava vo koja trudot, discipliranosta i urednosta na rabotnoto mesto se cenat ...bi pisal poinaku, no posle 6 godini rabota stopati mi se dokazalo deka ne e taka.

Znaci, drag Venko....you can shove your 22 years of education up your ass.
Dodeka ne se najdes od drugata strana na frontot nemas pravo da sudis.

Jas od svoja strana, sekogas ke imam razbiranje za site vraboteni ( u Tinex primer) koi rmbat do 21:00 navecer i sabota i nedela i se tuka da me usluzat koga jas (da mi izvinite) si go prcam sloboden cel vikend....a dali salamata mi e naredena ili ne, manje bitno...fala mu na gospod sto mi ovozmozil pari da ja kupam posto nekoj ni za toa nema.
« Последно менување: 12 Април 2012, 12:50:33 pm Stratro »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #17 на: 12 Април 2012, 11:52:18 am »
Koga bi ziveele vo drzava vo koja trudot, discipliranosta i urednosta na rabotnoto mesto se cenat ...bi pisal poinaku, no posle 6 godini rabota stopati mi se dokazalo deka ne e taka.

Jas od svoja strana, sekogas ke imam razbiranje za site vraboteni ( u Tinex primer) koi rmbat do 21:00 navecer i sabota i nedela i se tuka da me usluzat koga jas (da mi izvinite) si go prcam sloboden cel vikend....a dali salamata mi e naredena ili ne, manje bitno...fala mu na gospod sto mi ovozmozil pari da ja kupam posto nekoj ni za toa nema.
Епа после Цацко ќе е крив, што апсолутно необразовани ти го одлучуваат животот.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #18 на: 12 Април 2012, 11:56:45 am »
Ја прочитав статијата која предизвика бурни реакции и почна да ми се лоши колку човекот гледа од високо на обичните "смртници". Си помислив дека станува за некој со сина крв или за hardcore нацист кој плука по се шо не е ариевско.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #19 на: 12 Април 2012, 12:01:28 pm »

Епа после Цацко ќе е крив, што апсолутно необразовани ти го одлучуваат животот.

A koj gi postavil na toa mesto da odlucuvaat?
Nekoj uber obrazovan kako Venko?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #20 на: 12 Април 2012, 12:03:52 pm »
 "Најдобар аргумент против демократијата е 5-минутен разговор со просечен гласач." - Винстон Черчил

П.С. почитта кон постар, кон поумен е комплетно изгубена во државава. Би дал и примери ама несакам.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #21 на: 12 Април 2012, 12:10:19 pm »
Мислам дека треба секој од нас да поработи бар 1 месец во некој од продажните позиции каде секојдневно поминуваат многу луѓе да сфатиме какви не се карактери не има, и колку здраво за готово си ги земаме работите.

Текстот не треба да се сфака од страната на купувачот или продавачот, туку треба да со сфатиме колку ни се паднати вредностите на нашиот труд.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #22 на: 12 Април 2012, 12:16:11 pm »
Штета Венко за тие 22 години образование не сватил дека треба да си купи саламорезац и дома нате нане да си сецка. ;D :D ;D :D ;D

Овака за 150 грама посебна чека пола саат  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #23 на: 12 Април 2012, 12:17:27 pm »
Беше тоа пред некои 10-тина години по скопскиве диска... Млади момчиња, со надуени стомачиња, бубуљисани суратчиња, гелосани косичиња и нервозен поглед ко во некој евтин холивудски филм, хараа по градов и собираа арач. Да де, ти доаѓа некое малоумно детенце и ти вели „вади се што имаш од џебовите"... Не знам за другите уплашени деца, ама мене и сега ми заигрува тупаницата кога ќе ми текне на тоа. Па на кого бе ти вади парите!

Е денес мили мои, има едни други арачлии. Овие се пософистицирани. Носат оделца од средната класа, имаат фини фризурки, имаат веќе завршено и факултет... Не, овие нема да ти речат „вади парите", ама на овие нема ни да можеш да им вратиш и да ја загрееш тупаницата. Нема ни да стигнеш да го направиш тоа, а пак, мачно заработените парички ќе ти ги земат... Сакал, нејќел, ќе си дадеш пари иначе го јадеше стапот. Биг тајм!

Како собираат арач? Прво, куќен совет. Замисли, морало куќниот совет да се регистрира, да се отвори фирма... Па да, ние не знаевме како со комшијата што не гледа на криво или децата што редовно кршеа низ влезовите, па „Месиите арачлии" доаѓаат на помош. Сега они ќе ни ги средат односите и ќе живееме во хармонија. Само што патем ќе плаќаме едно 10 пати повеќе за чистачка, 500 денари за промена на сијалица (од 20 денари) и сето тоа насамарено со даноци што треба да се платат на државата. Не бе, не сакаат они да не средат нас, да ни биде поубаво, сакаат да лапнат парички, да ја наполнат јамата во буџетчето. Бидејќи, одличната економска политика и не е толку одлична и бидејќи во меѓувреме поскапе бронзата за спомениците, па таму некој споменик чека да му се стави главата...

Но, колку навистина може да се земе од променета сијалица? Малце е тоа, ќе се сложите. Се сложуваат и арачлиите и „Еурека", нова идеја излага на површина. Па чекај сега, бензинов е скап, луѓево веќе не возат коли, како сега ќе се полни буџетот од транспорт? А, да, ќе ги казнуваме велосипедистиве. Казна од 25 евра за сите што не возат по велосипедска патека! Чекај бе малце, КОЈА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА? Оние на кои секогаш има пешаци и паркирани коли? Оние кои имаат толку дупки, што треба да се плашам дека нема да можам да си го посеам семето??? И 25 евра? Па толку не ми е ни годишно одржување на Швинот бе токмаци едни!!!

И ај да не спомнувам тука за долниот веш на тераса и казните за фирмите што немаат заработено ни денар откога се отворени... Мајке им, ќе те цедат од кај ќе стигнат! И ти што ќе праиш, ќе си ги сушиш гаќите со фен, или уште подобро, летово ќе поминеш и без нив... А за фирма отварање, или било каков бизнис, ни на крај памет!!!

Па на кого бе вие казна за возење точак, казна за боксерки на тераса и петсто плус данок за сијалица у влез? Абе така не се праат пари. Наместо да активирате младинава да ја мрдне земјава од место и после тоа да го црпите производот, вие само одите и празните џебови... Колку сакате шминкајте се, ама не сте ништо поарни од оние малоумните момчиња..

http://off.net.mk/pisma-na-chitateli/pisma-na-chitateli-so-dzhebovi

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #24 на: 12 Април 2012, 12:26:19 pm »
Zasto nekoj ne se zaprasa kade bi stignal maliot so tetovaza od Tinex koga bi mozel da se obrazova pod istite uslovi kako nasiot drag univerzitetski profesor?

Venko zavrsil fax vo opstestven sistem kade obrazovanieto bilo voglavno BESPLATNO.

Licno , koga jas studirav (99-2004) godisno participacija se plakase po 1000 evra godisno ( koi gi nemav), znaci 4000 za 4 godini pod uslov da ne kvadriras.
Uslov za osloboduvanje od praticipacija bese minimum 8 -ca prosek i toa godina za godina i jas si znam kako izvlekov ziva glava da ne platam ...

Da nemav sreka..(da sreka, a ne intelegencija, znaenje ili neznam sho ) kojznae, mozebi i jas denes  ke rabotev denes vo Tinex ( tetoviran ;D) so nezavrsen fakultet i (spored Venko) ke trebase pod default da se osekam edna do dve klasi pod nego?

Fuck you!

Sitnici vo zivotot odlucuvaat koja nasoka ke ja fatis, a toa ne znaci deka ako nekoj stignal da stane univerzitetski profesor i denes lapa univerzitetska plata blagodarenie na nekoj drug sistem  - mu dava za pravo da se samoproglasuva za nesto pogolem covek od nekoj prodavac vo Tinex...pogotovo vo denesno vreme koga vo Tinex moze salama da ti sece i diplomiran inzinjer.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #25 на: 12 Април 2012, 12:29:06 pm »
Кој е бе овој кретен, самобендисан нарцосоиден да навлегува во приватноста на еден млад дечко, притоа да објаснува колкаво му е левото и десното маде а во исто време да бара приватност од наградни игри на кои без да пратиш порака еднаш барем од својот телефон нема ни они да ти пратат.

Кој е он да пишува одговор на наградна игра со метафора а притоа да не ја свати метафората на дечкото со 40 000 ден. кој само сакал да постигне поента во муабетот и треснал сума, ТОА Е ефективна метафора. Исто како и он што кажува ека заслужува 2000 евра плата на своите колеги а некои војници и лица кои ја загрозуваат својата животна безбедност заработуваат помалку од него.

НА крај од кај к.р он знае дека дечкото има 22 год. и дека нема завршено факултет. Или сака да му дадам јас пример на луѓе со завршени факултети кои работат за 6000 ден. па на нив нека им се прави паметен. Еб.те кретенот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #26 на: 12 Април 2012, 12:33:33 pm »
А дали е јасно дека не треба сите да имаат факултет?

Дека некој мора да работи и во Тинекс?

Дека Техночист мора да има чистачки?

Дека Вашфабрик мора да има вработени?

Се извитопери целата концепција на вредности. Денес се купува диплома на секој ќош. Сите луѓе не се исти. Има деградирачки работини места. И некој мора да ги работи и нив. Логично е да има граѓани од втор и трет ред. Нема ништо лошо во тоа. И тие се луѓе.

Со невработеност од 50% од кои дел интелектуални граѓани кои се на далеку повисоко ниво од било кој тука. Или било кој со купена диплома.

Извитопереноста не е својство на еднаквост. Поделбата на народот на „збогатени“ и нормални никогаш не била поголема во историјата на ниедна држава на планетава.

П.С. Гледаш дека не е проблемот што ти сече салама инжињер. Туку што тип со купена диплома работи на местото на кое треба да работи инжињерот.

П.П.С. Венко бил кретен? Ауууу јас ќе ја избегнам темава изгледа... Како што реков не е потребно да се мешаат ствари, ама на Венко може да му се пољуљате малце. Кретен бил? Браво. Одамна не сум го следел тој прекрасен човек, а сега ќе се активирам - да читам малку повеќе негови работи. Благодарам што ме потсети Маршер.  :-X

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #27 на: 12 Април 2012, 12:37:31 pm »
Дени ти друг муабет правиш. Ти си еден од тие што ги објаснува дека бегаат од темата и зборат за нешто сосема друго. КАко што он не е задволен од неговата плата така и дечкото не е. Ама волку правење мангуп кај мајка му дома. Ако се осеќа незабележителен и му треба повеќе внимание нека си купи куче нека не замара раја. Ќе испушат професориве по некој џоинт и сите мислат дека го фатиле господ за муда.

ПС И да ми се пољуљате и ти и венко со тој муабет.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #28 на: 12 Април 2012, 12:44:59 pm »
Diploma ne moze da kupi nekoj sto preku den i preku vikend raboti vo Tinex za da 10.000, nego tatin sin koj namesto da sprema ispit, sekoj den pie kafe na Leninova so parkirana Z4 ka do nego.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #29 на: 12 Април 2012, 12:48:26 pm »
]
Кој е бе овој кретен, самобендисан нарцосоиден да навлегува во приватноста на еден млад дечко, притоа да објаснува колкаво му е левото и десното маде а во исто време да бара приватност од наградни игри на кои без да пратиш порака еднаш барем од својот телефон нема ни они да ти пратат.

Кој е он да пишува одговор на наградна игра со метафора а притоа да не ја свати метафората на дечкото со 40 000 ден. кој само сакал да постигне поента во муабетот и треснал сума, ТОА Е ефективна метафора. Исто како и он што кажува ека заслужува 2000 евра плата на своите колеги а некои војници и лица кои ја загрозуваат својата животна безбедност заработуваат помалку од него.

НА крај од кај к.р он знае дека дечкото има 22 год. и дека нема завршено факултет. Или сака да му дадам јас пример на луѓе со завршени факултети кои работат за 6000 ден. па на нив нека им се прави паметен. Еб.те кретенот.

не мислев да го кажам муабетов толку остро, ама повели ...